Skylake DDR3L/DDR4 review: 20 geheugenkits getest

18 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. DDR4
 3. 3. Testproducten
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. DDR3
 6. 6. Betaalbaar DDR4
 7. 7. DDR4 voor overklokkers
 8. 8. Testresultaten: standaard settings
 9. 9. Testresultaten: max. OC met XMP-timings en -voltage
 10. 10. Testresultaten: max. OC met XMP-timings en hoger voltage
 11. 11. Testresultaten: max. OC met hoger voltage en optimale timings
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Besproken producten
 14. 14. Reacties

Inleiding

De introductie van Skylake ging gepaard met de mainstreaming van de nieuwe DDR4-standaard, omdat vrijwel alle Skylake-moederborden dit type geheugen ondersteunen. Om een goede keuze mogelijk te maken vergelijken we daarom de prestaties en het overklokpotentieel van twintig verschillende modules voor Skylake-moederborden.


Dit jaar hebben we de definitieve doorbraak van DDR4 meegemaakt. Hoewel DDR4 zijn intrede op de desktopmarkt al deed bij de introductie van high-end Haswell-E processors, kiest het overgrote deel van de desktopgebruikers voor het mainstream platform van Intel. Skylake is de eerste generatie die ondersteuning biedt voor DDR4, hoewel ook DDR3 met een laag voltage (DDR3L) ondersteund wordt.

Het is aan de fabrikant of een bepaald moederbord DDR3L of DDR4 moet ondersteunen. Vrijwel alle modellen met ondersteuning voor DDR3(L) bevinden zich in het budgetsegment en zijn uitgerust met de lager gepositioneerde Skylake-chipsets van Intel. Op dit moment zijn er maar zeven Z170-moederborden met ondersteuning voor DDR3. Als je een beetje functionaliteit wilt, is de kans daarom groot dat je DDR4 nodig hebt.

Hoewel de geheugencontroller van Skylake officieel alleen DDR3L ondersteunt, beweren moederbordfabrikanten in de regel dat hun producten ook gewoon DDR3 ondersteunen. De meningen verschillen of dit een goed idee is. Naar verluidt zou gebruik van DDR3 met een te hoog voltage je processor kunnen beschadigen. Wij hebben tijdens het testen in ieder geval geen problemen ondervonden. Echter, als je nog geen DDR3-modules hebt en je neemt op dit moment een Skylake-moederbord met DDR3, dan is het raadzaam om voor de zekerheid DDR3L te nemen.

Skylake heeft het overklokken van geheugen aanzienlijk vereenvoudigd. Bij Haswell was de bClk nog gekoppeld aan de snelheid van de PCI-Express bus en kon hij daarom maar 5 MHz hoger worden ingesteld zonder het systeem te destabiliseren. Bij Skylake is de bClk echter losgekoppeld en kun je hem vrijelijk instellen. Hierdoor is elke denkbare CPU- en DRAM-kloksnelheid mogelijk.

DDR4

Het verschil tussen DDR3 en DDR4 is een evolutie, geen revolutie. Het grootste voordeel is dat het voltage bij dezelfde kloksnelheid iets lager is, waardoor geheugenmodules minder stroom verbruiken. Aangezien het verbruik bij DDR3 al erg laag was, is dit voor gewone gebruikers niet zo heel erg interessant. Bij laptops en servers is dit echter anders en heeft zelfs een klein verschil in verbruik al voordelen.

Daarnaast kunnen de kloksnelheden weer wat omhoog. Hier staat tegenover dat de timings bij DDR4 hoger zijn dan bij DDR3, maar door interne optimalisaties lopen de prestaties op dezelfde kloksnelheid toch weinig uiteen.

Sneller geheugen

De vraag is hoeveel je in de praktijk merkt van sneller geheugen. Tenzij je je bezighoudt met gespecialiseerde taken, is dit niet veel. Bij normaal gebruik vormt het geheugen vrijwel nooit de bottleneck. In games maakt het sowieso vrijwel niets uit als je sneller geheugen en lagere latency hebt, tenzij je gebruikmaakt van de geïntegreerde GPU van je processor. In dat geval is het mogelijk dat de prestaties in games een paar procent toenemen.

Er zijn wel enkele applicaties die kleine prestatiewinst boeken bij gebruik van sneller geheugen. De populaire WinRAR-applicatie presteert enigszins beter met sneller geheugen, alhoewel dit alleen het geval is als het archief daadwerkelijk gecomprimeerd is. Het grootste deel van de RAR-bestanden op het internet is echter ingepakt zonder compressie (de store-modus), en hierbij wordt de snelheid beperkt door je SSD of harde schijf. Daarnaast profiteren x264 en andere video-encoders van sneller geheugen, hoewel ook hier het verschil niet bijzonder groot is.

Corsair Vengeance Pro Black 16GB DDR3L-1600 CL9 kit
Corsair Vengeance Pro Black 16GB DDR3L-1600 CL9 kit

In vrijwel alle overige gevallen zal het verschil tussen sneller en langzamer geheugen helemaal niets uitmaken. Dat is overigens ook de reden waarom wij alleen maar synthetische benchmarks zoals SuperPI en 3DMark Physics draaien, omdat deze veel beter schalen met overklokt geheugen.

Waarom zijn er dan toch mensen die graag hun geheugen overklokken? Voor het grootste deel doen zij dit niet omdat zij denken dat hun systeem hierdoor beter gaat presteren, maar omdat overklokken een sport is geworden. Het behalen van de beste benchmarkresultaten is voor overklokkers een doel op zich, niet een middel om het systeem sneller te maken. Als je een sneller systeem wilt, is meer geheugen in het algemeen nuttiger dan sneller geheugen.

Testproducten

Voor de test verzochten we alle geheugenfabrikanten om ons exemplaren te sturen van Skylake-geheugen dat in drie categorieën viel: DDR3L, betaalbaar DDR4 en DDR4 voor overklokkers. Wij kregen vijf DDR3-modellen binnen, zeven DDR4-overklokmodellen en acht betaalbare DDR4-modellen.

Opvallend genoeg kregen we ook een quad kit binnen. In principe zijn deze bedoeld voor Haswell-E systemen, die voor het functioneren van quad channel vier geheugenmodules nodig hebben. Dit is op zich geen probleem voor een Skylake-systeem, maar het aansturen van het geheugen wordt wel iets zwaarder voor de geheugencontroller. Daarnaast verbruiken de modules dan ook iets meer stroom, hoewel je van die kleine hoeveelheid niet wakker moet liggen.

Ook kregen we in sommige gevallen twee keer single geheugenmodules binnen, in plaats van een kit. Een kit is hierboven te verkiezen, omdat je dan helemaal zeker bent van de compatibiliteit. Over het algemeen hoef je je ook bij gebruik van twee losse modules echter geen zorgen maken. Zowel bij de quad kits als de single modules die we binnenkregen hebben we de tests uitgevoerd met twee modules.

Crucial Ballistix Elite 16GB DDR4-2666 CL16 kit
Crucial Ballistix Elite 16GB DDR4-2666 CL16 kit

Bij onze vorige test van DDR4-geheugen maakten vrijwel alle fabrikanten gebruik van Hynix-chips. Nu is de situatie compleet omgedraaid en treffen we slechts bij twee van de zestien modules waarvan we het vastgesteld hebben Hynix-chips. De rest gebruikt voornamelijk Samsung, hoewel we ook geheugenchips van SpecTek en Micron aantroffen onder de heatsinks.

Met uitzondering van twee modules van Crucial en een van Transcend zijn alle modules uitgerust met een heatsink. Deze zitten er voornamelijk op voor de show, aangezien we in het verleden al hebben gemerkt dat ze nagenoeg geen invloed hebben op de overklokbaarheid. Voor casemodders en bezitters van een behuizing met venster valt er veel te kiezen: er zijn veel verschillende kleuren heatsinks.

In veel gevallen zijn de geteste producten slecht leverbaar of (nog) niet verkrijgbaar. Dit komt omdat we testen wat fabrikanten ons opsturen, en in sommige gevallen zijn dit exotische producten en niet echt een goede afspiegeling van de markt. Daarnaast hebben sommige fabrikanten geen goed Nederlands distributiekanaal, waardoor slechts enkele winkels hun producten leveren.

Testprocedure

Hoewel twee van de DDR3-geheugenmodellen officieel niet worden aangemerkt als DDR3L, maken ze gebruik van hetzelfde lage voltage: 1,35V. Deze modules hebben we getest met een Intel i7 6700k en een ASUS B150 Pro Gaming moederbord. De kloksnelheid en uncore van de processor stonden op 4 GHz, met Turbo modus uit. Het DDR4-geheugen hebben we getest met de ASUS Maximus VIII Impact en dezelfde instellingen, hoewel het voltage bij DDR4 uiteraard lager uitvalt.

We hebben de modules als volgt gebenchmarkt. Allereest draaiden we een aantal benchmarks op XMP-instellingen, waar de modules dit ondersteunden. Als dit niet het geval was, gebruikten we de SPD-instellingen. Daarna bekeken we met de XMP-timings en voltage om te zien welke snelheid maximaal haalbaar is. We gebruikten de geheugenmultipliers om over te klokken. Vervolgens hebben we bepaald wat de maximale overklok is met XMP-timings en een verhoogd voltage. Hierna hebben we ook getest hoe ver de modellen over te klokken zijn bij het instellen van slechtere timings.

G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200 CL16-18 kit
G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200 CL16-18 kit

Tegenwoordig zit het wat betreft stabiliteit en levensduur zelfs bij goedkopere modules goed. Het enige wat we kunnen benchmarken is de overklokbaarheid. Hierbij moet de kanttekening geplaatst worden dat de overklokbaarheid altijd afhangt van de silicon lottery. Bij hetzelfde product zullen sommige exemplaren (veel) beter overklokken dan andere. Onze test is daarom alleen een indicatie, je kunt er niet vanuit gaan dat een bij de winkel aangeschafte module hetzelfde overklokpotentieel zal hebben.

De belangrijkste testresultaten staan in de tabel aan het eind van dit artikel. Voor DDR3 en DDR4 kun je respectievelijk via deze link en deze link uitgebreidere tabellen vinden met up-to-date prijzen, alle XMP-profielen en extra benchmarks.

DDR3

We kregen van vijf bedrijven DDR3-modules: de Crucial 8GB DDR3L-1600 CL11 kit, Transcend 8GB DDR3L-1600 CL11, Mushkin Blackline 8GB DDR3-1600 CL9 kit, G.Skill RipjawsX Blue 16GB DDR3-1600 CL9 quad kit en Corsair Vengeance Pro Black 16GB DDR3L-1600 CL9 kit. Alle modellen zijn 1600 MHz en hoewel slechts drie officieel worden aangeduid als DDR3L, hebben ze allemaal het kenmerkende lagere voltage van DDR3L.

Mushkin Blackline 8GB DDR3-1600 CL9 kit
Mushkin Blackline 8GB DDR3-1600 CL9 kit

De Crucial en de Transcend ondersteunen geen XMP, maar de timings van deze geheugenmodules zijn relatief hoog, waardoor ze ook met SPD correct kunnen worden ingesteld. Op stock en ook overklokt presteert de Mushkin het beste. De maximale overklok bleef echter beperkt door de B150-chipset die we gebruikten, die DDR3 alleen tot 1866 MHz kan aansturen.

Ten tijde van de publicatie in het blad liepen de prijzen al niet zo heel erg uiteen, maar nu is het prijsverschil nog veel kleiner geworden. De Crucial is het goedkoopst, met een prijs van 75 euro voor 16 GB. De duurste is de Corsair, die 86 euro moet opleveren voor 16 GB.

Betaalbaar DDR4

We hebben acht betaalbare DDR4-modellen binnengekregen. Crucial stuurde ons vier modellen: de 8GB DDR4-2133 CL15, Ballistix Tactical 16GB DDR4-2666 CL16 kit, Ballistix Elite 16GB DDR4-2666 CL16 kit en Ballistix Sport 16GB DDR4-2400 CL16 kit. Daarnaast kregen we de Transcend 8GB DDR4-2133 CL15, Team Elite 16GB DDR4-2133 CL15 kit, Corsair Vengeance LPX Red 16GB DDR4-2133 CL13 kit en Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4-2400 CL15 kit.

Aangezien dit een test is van betaalbare modules en geheugen erg weinig invloed heeft op de prestaties van een systeem, zal de prijs de meest zwaarwegende factor zijn in de beoordeling. Van de 2133 MHz modules ondersteunt alleen de Corsair XMP, de andere drie moeten het doen met SPD. Zoals misschien te verwachten is, presteert een 2666 MHz-model het beste op de standaardinstellingen, namelijk de Crucial Ballistix Tactical 16GB. Opvallend genoeg doet de duurdere Ballistix Elite van hetzelfde merk het een stuk minder goed. In de SuperPI-benchmark presteert hij zelfs minder goed dan de modellen van 2400 MHz.

Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4-2400 CL15 kit
Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4-2400 CL15 kit

Van de goedkopere modellen presteert de Kingston (gem. 80 euro) het beste op de XMP-instellingen. Ook maximaal overklokt doet hij het redelijk goed, met een respectabele derde plaats.

De goedkope Crucial 8GB DDR4-2133 CL15 (gem. 66 euro voor 16 GB) ziet er niet indrukwekkend uit en is standaard een van de langzaamste geheugenmodules, maar blijkt beter over te klokken dan de meeste andere modellen. Dit toont maar weer eens aan dat de heatsinks er voornamelijk zijn voor de show en weinig toegevoegde waarde hebben als het aankomt op overklokprestaties.

DDR4 voor overklokkers

In dit marktsegment testen we zes modellen. Van Corsair kregen we de Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 kit en de Dominator Platinum 16GB DDR4-3000 CL15 kit. Daarnaast ontvingen we de G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3000 CL15 kit, Mushkin Redline 8GB DDR4-3200 CL16 kit, Team Xtreem 16GB DDR4-3466 CL17 kit en Adata XPG 32GB DDR4-3000 CL16 quad kit.

Deze modellen hebben gemiddelde prijzen van tussen de 94 en de 174 euro voor 16 GB en zijn standaard geklokt op 3000 MHz of hoger. Het verschil tussen de standaardklok en de overklok is in deze test natuurlijk wat kleiner, omdat modules die standaard hoger geklokt zijn minder ruimte hebben voor overklokken. Het goedkoopste model is de Corsair Vengeance LPX Black, die evenveel kost als het duurste ‘betaalbare’ model.

Team Xtreem 16GB DDR4-3466 CL17 kit
Team Xtreem 16GB DDR4-3466 CL17 kit

Ten tijde van het schrijven van het artikel viel ons op dat de goedkopere modellen beter over te klokken waren. Inmiddels is het verhaal iets anders, voornamelijk doordat de prijzen sterk gedaald zijn. Nu is er vrij weinig prijsverschil tussen de meeste modules, maar het duurste exemplaar (Team Xtreem) is nog altijd iets minder goed over te klokken. De G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3000 CL15, Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-3000 CL15 en de Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 presteren het beste. Deze drie halen in 3DMark Physics net meer dan 13.000 punten, waar de andere modellen ruim onder deze score eindigen. Ook zijn ze relatief vriendelijk geprijsd. 

Testresultaten: standaard settings

Op standaard settings presteren de DDR3-modules over het algemeen uiteraard wat minder goed, met uitzondering van de latencytest. Door de lagere timings die DDR3-geheugen heeft doen ze het daar soms wel wat beter.

Testresultaten: max. OC met XMP-timings en -voltage

Als we de timings en het voltage niet verhogen, zien we dat we met de Team Xtreem 16GB DDR-3466 CL17 kit veruit de hoogste kloksnelheid kunnen bereiken. Niettemin presteren andere geheugenkits weer beter in de benchmarks.

Testresultaten: max. OC met XMP-timings en hoger voltage

Met een hoger voltage krijgen we de Team Xtreem niet hoger geklokt dan bij het XMP-voltage, maar komen andere geheugenmodules iets dichter in de buurt van zijn kloksnelheid. Ook hier presteren andere geheugenmodules overigens beter in de benchmarks, met uitzondering van de latency test.

Testresultaten: max. OC met hoger voltage en optimale timings

Ten slotte de hoogste overkloksettings wanneer we zowel voltage als timings optimaal instellen. Ook hier blijkt dat we met de Team Xtreem de hoogste kloksnelheid kunnen behalen, maar wederom houdt dit niet automatisch in dat hij in de benchmarks ook het beste presteert.

Conclusie

De stap van DDR3 naar DDR4 is geen enorme verbetering, maar een evolutie. Het stroomverbruik daalt en de kloksnelheid gaat iets omhoog, maar de gemiddelde gebruiker zal hier niets van merken. Bij het nemen van een Skylake-systeem kun je in principe kiezen tussen DDR3L en DDR4, maar de keuze voor DDR3L zou je keuze qua moederbord sterk beperken, zeker bij high-end moederborden.

In onze DDR3L-test bleek dat de goedkoopste kit, de Mushkin Blackline 8GB DDR3-1600 CL9, tevens het best over te klokken was. De waarde van de test is echter beperkt, omdat de gebruikte chipset het ons niet toestond om de modellen hoger dan 1866 MHz te klokken. Daarnaast zijn er maar weinig aanbieders van deze producten, dus de precieze prijs is moeilijk vast te stellen. Wat wel zeker is dat deze producten allemaal relatief goedkoop zijn, en dat er qua overklokpotentieel in ieder geval weinig verschil is. Je kunt net zo goed de goedkoopste leverbare nemen.

DDR4-geheugen blijkt niet veel duurder te zijn en vergroot daarnaast je keuzevrijheid bij het nemen van een moederbord. Er zijn vier kits waarbij je voor 16GB minder dan 115 euro hoeft te betalen. De Team Elite 16GB DDR4-2133 CL15 kit is met een prijs van slechts 91 euro een van de goedkoopste in deze test, en blijkt ook een van de best overklokbare modules te zijn. Helaas heeft dit product slechts een aanbieder. De leverbare Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4-2400 CL15 kit is met 80 euro ook relatief scherp geprijsd. Daarnaast is hij eveneens goed overklokbaar, maar biedt hij sowieso een snelheid van 2400 MHz, zonder dat je afhankelijk bent van de silicon lottery. Hij ontvangt een Excellent Choice Award.

Als je zo goedkoop mogelijk DDR4-geheugen wilt nemen, dan is de Crucial 8GB DDR4-2133 CL15 een goede keuze. Doordat hij heatsinks op de geheugenchips moet missen, ziet hij er misschien niet zo heel erg indrukwekkend uit, maar dit is een prima geheugenmodule en zelfs nog enigszins overklokbaar. Bovendien betaal je slechts 68 euro voor 16GB geheugen. Hij ontvangt een Great Value Award.

G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200 CL16-18 kit
G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200 CL16-18 kit

Als je extreem wilt overklokken, dan kun je kiezen uit zes modellen met een standaardsnelheid van 3000 MHz of hoger. Nogmaals: deze zijn er eigenlijk uitsluitend voor de lol van het overklokken zelf – alleen met speciale programma’s zal je enige prestatiewinst merken. Koop je modules voor het overklokken, dan zijn de beste keuzes de Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 kit, de G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3000 CL16-18 kit en Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-3000 CL15 kit. Deze modules ontvangen als snelste producten in onze test de Ultimate Product Award.


Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 kit
G. Skill Trident Z 16GB DDR4-3000 CL16 kit
Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-3000 CL15 kit


Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4-2400 CL15 kit


Crucial 8GB DDR4-2133 CL15


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Adata XPG 32GB DDR4-3000 CL16 quad kit

Adata XPG 32GB DDR4-3000 CL16 quad kit

 • 32 GB
 • 4 x
 • DDR4
 • 3000 MHz
 • DIMM
 • CL16
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Ultimate Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-3000 CL15 kit

Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4-3000 CL15 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 3000 MHz
 • DIMM
 • CL15
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning

116,00 €

8 winkels
Ultimate Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 kit

Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 3200 MHz
 • DIMM
 • CL16
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning

81,95 €

14 winkels
Corsair Vengeance LPX Red 16GB DDR4-2133 CL13 kit

Corsair Vengeance LPX Red 16GB DDR4-2133 CL13 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 2133 MHz
 • DIMM
 • CL13
 • 1.2 V
 • XMP ondersteuning

78,16 €

5 winkels
Corsair Vengeance Pro Black 16GB DDR3L-1600 CL9 kit

Corsair Vengeance Pro Black 16GB DDR3L-1600 CL9 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR3 Low Voltage
 • 1600 MHz
 • DIMM
 • CL9
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Crucial 8GB DDR3L-1600 CL11 kit

Crucial 8GB DDR3L-1600 CL11 kit

 • 8 GB
 • 2 x
 • DDR3 Low Voltage
 • 1600 MHz
 • DIMM
 • CL11
 • 1.35 V

47,50 €

1 winkel
Great Value Crucial 8GB DDR4-2133 CL15 DR x8

Crucial 8GB DDR4-2133 CL15 DR x8

 • 8 GB
 • 1 x
 • DDR4
 • 2133 MHz
 • DIMM
 • CL15
 • 1.2 V
Niet verkrijgbaar
Crucial Ballistix Elite 16GB DDR4-2666 CL16 kit

Crucial Ballistix Elite 16GB DDR4-2666 CL16 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 2666 MHz
 • DIMM
 • CL16
 • 1.2 V
 • XMP ondersteuning

196,90 €

2 winkels
Crucial Ballistix Sport 16GB DDR4-2400 CL16 kit

Crucial Ballistix Sport 16GB DDR4-2400 CL16 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 2400 MHz
 • DIMM
 • CL16
 • 1.2 V
 • XMP ondersteuning

132,00 €

2 winkels
Crucial Ballistix Tactical 16GB DDR4-2666 CL16 kit

Crucial Ballistix Tactical 16GB DDR4-2666 CL16 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 2666 MHz
 • DIMM
 • CL16
 • 1.2 V
 • XMP ondersteuning

105,28 €

3 winkels
G.Skill RipjawsX Blue 16GB DDR3-1600 CL9 quad kit

G.Skill RipjawsX Blue 16GB DDR3-1600 CL9 quad kit

 • 16 GB
 • 4 x
 • DDR3
 • 1600 MHz
 • DIMM
 • CL9
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Ultimate G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3000 CL15 kit

G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3000 CL15 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 3000 MHz
 • DIMM
 • CL15
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning

124,90 €

1 winkel
G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200 CL16-18 kit

G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200 CL16-18 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 3200 MHz
 • DIMM
 • CL16
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning

93,75 €

6 winkels
Excellent Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4-2400 CL15 kit

Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4-2400 CL15 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 2400 MHz
 • DIMM
 • CL15
 • 1.2 V
 • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Mushkin Blackline 8GB DDR3-1600 CL9 kit

Mushkin Blackline 8GB DDR3-1600 CL9 kit

 • 8 GB
 • 2 x
 • DDR3
 • 1600 MHz
 • DIMM
 • CL9
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Mushkin Redline 8GB DDR4-3200 CL16 kit

Mushkin Redline 8GB DDR4-3200 CL16 kit

 • 8 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 3200 MHz
 • DIMM
 • CL16
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Team Elite 16GB DDR4-2133 CL15 kit

Team Elite 16GB DDR4-2133 CL15 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 2133 MHz
 • DIMM
 • CL15
 • 1.2 V
Niet verkrijgbaar
Team Xtreem 16GB DDR4-3466 CL17 kit

Team Xtreem 16GB DDR4-3466 CL17 kit

 • 16 GB
 • 2 x
 • DDR4
 • 3466 MHz
 • DIMM
 • CL17
 • 1.35 V
 • XMP ondersteuning
Niet verkrijgbaar
Transcend 8GB DDR3L-1600 CL11

Transcend 8GB DDR3L-1600 CL11

 • 8 GB
 • 1 x
 • DDR3 Low Voltage
 • 1600 MHz
 • DIMM
 • CL11
 • 1.35 V

52,68 €

5 winkels
Transcend 8GB DDR4-2133 CL15

Transcend 8GB DDR4-2133 CL15

 • 8 GB
 • 1 x
 • DDR4
 • 2133 MHz
 • DIMM
 • CL15
 • 1.2 V

48,69 €

3 winkels
0
*