Hardware.Info Taiwan Tour 2016: Cooler Master bereidt vrachtlading nieuwe producten voor Computex voor

15 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Nieuwe strategie
  2. 2. MasterVanAllesWat
  3. 2 besproken producten
  4. 15 reacties

Nieuwe strategie

Hardware.Info is deze week op uitnodiging van de Taiwanese overheid op bezoek bij verschillende IT-fabrikanten in Taipei en omstreken. De vierde stop; het hoofdkwartier van Cooler Master.


 

Het merk Cooler Master behoeft op Hardware.Info natuurlijk geen introductie, al sinds de oprichting van de website eind jaren negentig testen we aan de lopende band koelers, behuizingen, voedingen en tegenwoordig ook randapparatuur van deze Taiwanese fabrikant, waarvan het Europese hoofdkantoor overigens in het Nederlandse Eindhoven is gevestigd. Het bezoek aan het Taiwanese hoofdkwartier bestond uit twee gedeeltes; een rondleiding door Cooler Masters testlab en een introductie van bestaande en enkele nieuwe producten.

Over dat eerste kunnen we kort zijn; tijdens de rondleiding werd ons verzocht geen foto’s te maken omdat er producten van Cooler Masters OEM-klanten werden getest en men wil begrijpelijkerwijs niet dat via foto’s in de media uitlekt voor welke fabrikanten Cooler Master koelingsoplossingen uitdoktert. Gelukkig is het geen probleem; in 2013 was Hardware.Info ook al eens te gast in het Cooler Master HQ en toen kregen we een nog veel uitgebreidere rondleiding. Klik hier om dat artikel met veel foto’s nog eens terug te lezen.

Dan de producten. Cooler Master heeft zichzelf vorig jaar volledig opnieuw uitgevonden met een nieuwe huisstijl maar bovenal een nieuwe lijn producten, waarbij aanpasbaarheid centraal staat. De MasterCase 5 en MasterCase 5 Pro (klik hier voor onze review uit oktober) zijn de eerste producten die binnen de nieuwe strategie zijn uitgebracht. Voor beide behuizingen zijn allerhande accessoires bij Cooler Master te bestellen en de fabrikant moedigt casemodders en andere “makers” ook actief aan om de kast zelf ook op unieke methodes naar eigen wens te verbeteren. Voor de ontwikkeling van de nieuwe producten gaat Cooler Master ook actief het gesprek aan met eindgebruikers; zo nodigt men jaarlijks gamers, casemodders en andere doelgroepen uit om met hen te sparren over toekomstige producten.


De MasterCase 5 inclusief het nieuwe frontpaneel met USB Type-C

Of het concept van modulaire behuizing daadwerkelijk een groot succes is of gaat worden valt nog te bezien; op onze vraag hoeveel accessoires er zijn verkocht vertelde Cooler Master ons dat er ruwweg voor iedere 100 MasterCases die over de toonbank gaan zo’n 5 accessoires verkocht worden. Men gaf aan oorspronkelijk zelf op meer dan 10% te hebben gehoopt, maar als de 5% klopt, mogen ze daar vermoedelijk al erg trots op zijn.

De MasterCase 5 en 5 Pro is duidelijk nog maar het begin. Tijdens ons bezoek liet Cooler Master ons weten tijdens de volgende Computex beurs (begin juni in Taiwan) ook een MasterCase 3 (Micro-ATX) en MasterCase 7 (Extended-ATX) te zullen introduceren, waarbij accessoires uitwisselbaar zijn. Men wil verder jaarlijks minstens tien nieuwe accessoires voor de MasterCases introduceren, zoals men laatst heeft gedaan met bijvoorbeeld nieuwe frontpanelen met ondersteuning voor USB Type-C. De kleinere en grotere broer van de MasterCase 5 mochten we echter nog niet bekijken. Naast de 3 en de 5 komen er ook nieuwe betaalbare behuizingen tijdens Computex, die naar de naam MasterBox zullen luisteren. Meer wilde Cooler Master daar echter ook nog niet over zeggen en of ook deze behuizingen modulair zijn weten we dus nog niet.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Cooler Master MasterCase 5

Cooler Master MasterCase 5

  • 2 fans
  • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master MasterCase Pro 5

Cooler Master MasterCase Pro 5

  • Venster
  • 3 fans
  • 0 W
Niet verkrijgbaar
0