Thecus N2810 review: kleine krachtpatser

16 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. HDMI en firmware
 3. 3. Prestaties Intel NASPT - 1 disk
 4. 4. Prestaties 10 GB-bestand - 1 disk
 5. 5. Prestaties 10 GB kleine bestanden- 1 disk
 6. 6. Specificaties en prestaties
 7. 7. Foto's en screenshots
 8. 8. Conclusie
 9. 1 besproken product
 10. 16 reacties

HDMI en firmware

Verder zijn er nog twee gigabit netwerkaansluitingen beschikbaar. Daarmee kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat als één netwerkverbinding wegvalt, de andere het overneemt. Handig als je in een zakelijke omgeving werkt en toegang tot de netwerkschijf erg belangrijk is. Naast deze aansluitingen biedt de Thecus ook een HDMI-aansluiting. Daarmee kun je hem op een monitor of televisie aansluiten. Via de HDMI-interface heb je dan de beschikking over Firefox, de multimediasoftware Kodi (Jarvis) en een terminal window waarmee je via commando’s de NAS kunt besturen. Dat laatste is alleen interessant als je een echte kenner bent. Vervelend is wel dat het fannetje dat de NAS koel houdt vrij goed te horen is. Daarom zouden we hem niet direct naast de tv plaatsen. 

Thecus N2810

Net als de eerder geteste N5810 Pro heeft de N2810 de beschikking over Thecus OS 7.0. Dit is het nieuwste NAS-besturingssysteem van Thecus. Het is redelijk overzichtelijk en laat je vrij makkelijk het apparaat instellen. Bijzonder is dat je de schijven in verschillende formaten kunt gebruiken. Zo kun je naast het standaard EXT4 ook kiezen voor BTRFS. Daarmee kun je snel snapshots maken van je data. Zo heb je moeiteloos backups. Ook Netgear biedt dit, maar zorgt ook voor een veel betere interface, waardoor je makkelijker door je oude bestanden kunt bladeren.

Thecus N2810

Net als andere fabrikanten biedt ook Thecus behoorlijk wat apps waarmee je de functionaliteit van de NAS kunt uitbreiden. Hier lijkt het er een beetje op dat Thecus nog niet helemaal klaar is met de ontwikkeling van OS 7.0. Zo ontbreken bijvoorbeeld CMS-tools als Wordpress, terwijl er al wel een tabje voor vrij is gemaakt. Dat zijn nog wel een beetje de ruwe kantjes van het besturingssysteem. Wel zijn er gelukkig de nodige downloadtools beschikbaar en ook de afspeelomgeving Plex kun je gewoon benutten op de N2810.

Thecus N2810


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Thecus N2810

Thecus N2810

 • 2 bay(s)
 • 0 GB
 • 2.5 en/of 3.5 inch
 • Intel Celeron N3050
 • 1000 Mbit/s
Niet verkrijgbaar
0