MicroSD geheugenkaartjes review: 50 modellen vergeleken

35 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Classificaties, bussen en standaarden
 3. 3. Modellen
 4. 4. Testmethode
 5. 5. Benchmarks (grote bestanden)
 6. 6. Benchmarks (kleine bestanden)
 7. 7. Benchmarks (synthetisch)
 8. 8. Benchmarks (prestatiescore)
 9. 9. Analyse
 10. 10. Conclusie
 11. 11. Besproken producten
 12. 12. Reacties

Inleiding

Past er niet voldoende data op je smartphone, dan kan je de beschikbare opslagruimte uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje. Het is niet altijd echter even duidelijk wat de verschillen tussen microSD-kaartjes zijn. Om helderheid te scheppen testen we in deze review 50 microSD-modules met een capaciteit tussen 32 en 200 GB en ondersteuning voor de UHS-I bus.

MicroSD-kaartjes zijn indrukwekkend door de hoeveelheid data die er op een piepklein kaartje past: het grootste model in deze test biedt een capaciteit van maar liefst 200 GB en exemplaren met 512GB zijn al getoond. Omdat de kaartjes echter zo klein zijn en ze daarom niet makkelijk te plaatsen en uit te nemen zijn, beschouwen we ze vooral als een semipermanente uitbreiding van opslag in een apparaat dat standaard op dat vlak niet veel biedt. Door de opkomst van mobiele apparaten zijn er daar steeds meer van.

Hoewel sommige smartphonefabrikanten ervoor kiezen geen microSD-geheugenkaartslot in hun toestellen te bouwen, zien we dat de meeste modellen deze voorziening wel bieden. De ‘cloud’ heeft de nodige nadelen qua snelheid, bereikbaarheid en batterijtijd, dus lokale opslag is wel zo handig. In deze review zullen we de belangrijkste aspecten van de Secure Digital-standaard beschrijven en 50 microSD-kaartjes vergelijken.

Classificaties, bussen en standaarden

Zoals bekend is de Secure Digital standaard momenteel dominant in de markt voor geheugenkaartjes, zeker als je kijkt naar kaarten voor consumenten. Binnen deze standaard bestaan er verschillende aanduidingen die moeten aangeven wat voor snelheid je er als koper minimaal van mag verwachten.

Om te beginnen heb je de snelheidsopgave van de fabrikant. Dit is vrijwel altijd de maximale snelheid van het kaartje, getest onder optimale omstandigheden. Hetzelfde geldt voor de speed-aanduidingen, bijvoorbeeld 1000x in het geval van de snelste kaart in deze test, wat 150 MB/sec moet voorstellen.

De ‘klasse’, waarmee de minimale snelheid wordt aangegeven, is een betrouwbaardere aanduiding. Deze geeft de minimumsnelheid van het kaartje aan. Helaas is ook dit systeem erg verwarrend. Er zijn twee parallelle systemen, die vaak naast elkaar worden gebruikt. Allereerst zijn er de oudere Class 2, 4, 6 en 10 indicaties, waarbij het getal de minimumsnelheid in MB/sec aangeeft. Class 10 betekent dus dat hij minimaal 10 MB/sec moet halen.

Daarnaast is er de UHS-I U1 en U3 classificatie, die aangeeft dat de snelheid minimaal respectievelijk 10 MB/sec of 30 MB/sec is. Aangezien dit ook minimale snelheden zijn, kan een UHS-I U1 kaartje nog altijd sneller zijn dan een U3. Wat het nóg verwarrender maakt, is dat UHS-I U1 en U3-producten soms daarnaast ook Class 10 worden genoemd. In dat geval geldt hoogste snelheid die wordt aangegeven.

UHS-II heeft meer pinnetjes dan UHS-I, maar deelt wel de basis, waardoor terugwaartse compatibiliteit behouden blijft.

Naast de gegarandeerde minimumsnelheid is nog van belang welke interface een geheugenkaart ondersteunt. Class 2 en 4 hebben de Normal Speed-bus, met een maximale snelheid van 12,5 MB/sec, terwijl Class 6 en 10 de dubbel zo snelle High Speed-bus hebben. Twee nieuwere interfaces zijn de UHS-I en UHS-II bus, die een maximale snelheid van respectievelijk 104 MB/sec en 312 MB/sec ondersteunen. De bus garandeert uiteraard geen hogere snelheid, maar is wel noodzakelijk voor snellere kaartjes.

Behalve de classificatie en bus heb je de SDHC en SDXC-standaarden. Deze zijn primair een aanduiding van de maximale capaciteit: 32GB bij SDHC en 2TB bij SDXC. Daarnaast gebruikt SDXC standaard een ander bestandssysteem, exFAT, waar sommige oudere apparaten niet mee overweg kunnen. Dat is iets om rekening mee te houden, maar bij moderne apparaten is het eigenlijk nooit een beletsel.

Modellen

We hebben alle grote fabrikanten in deze markt verzocht ons UHS-I geheugenkaartjes op te sturen met een capaciteit van minimaal 32GB. Sandisk, Samsung en Kingston zijn als de grootste producenten uiteraard het sterkst vertegenwoordigd in deze test. Wel hebben we geprobeerd zoveel mogelijk producten van kleinere fabrikanten aan te vragen. Lang niet iedereen was echter bereid om producten op te sturen.

Met de Lexar UHS-II kaartjes krijg je een USB-kaartlezer meegeleverd.

Nagenoeg alle kaartjes hebben een UHS-I U1 classificatie. Lexar heeft daarnaast als enige ook kaartjes met de snellere UHS-II bus, hoewel wij in ieder geval niet bekend zijn met andere apparaten dan sommige externe geheugenkaartlezers die hier ondersteuning voor bieden. Veel microSD kaartjes worden daarnaast nog geleverd met een SD-adapter, en bij sommige is een USB-adapter inbegrepen.

Testmethode

We gebruiken voor deze test een ASRock Z97 Extreme6 moederbord en een Sandisk UHS-II SD Reader/Writer, aangesloten op een USB 3.0 port van de chipset. De tests zijn uitgevoerd onder Windows 8.1. Om de sequentiële schrijf- en leessnelheid vast te stellen, kopiëren we een bestand van 10GB van en naar het kaartje. Het schrijven en lezen van kleinere bestanden gaat in de regel echter weer wat langzamer, dus testen we ook hoe snel het kaartje 1000 bestanden van 5MB kan lezen of schrijven. De sequentiële test simuleert het kopiëren van een grote HD-film, terwijl de benchmark met kleine bestanden de snelheid test waarmee MP3-bestanden en foto’s van en naar het apparaat kunnen worden gekopieerd. Daarnaast testen we nog hoeveel raw-foto’s het kaartje in één minuut kan opslaan. Hierbij sluiten we de lens af, zodat het beeld altijd hetzelfde is en het bestand niet al teveel in omvang verschilt. We zouden overigens niet aanraden om een microSD kaart te gebruiken in een camera, want SD-kaarten bieden in de regel een betere combinatie van snelheid en prijs. Alle kaartjes zijn door hun buffer in staat om een zeker aantal foto’s snel achter elkaar nemen, maar zodra deze vol is, gaat het weer een stuk langzamer.

Ondanks het feit dat de Sandisk cardreader ondersteuning bood voor UHS-II, konden we hem niet gebruiken om de UHS-II kaartjes te testen, omdat er nog geen SD-converter met ondersteuning hiervoor is. Ook andere UHS-II cardreaders bleken deze ondersteuning alleen te bieden voor SD kaartjes, niet voor microSD kaartjes. Daarom hebben we voor de Lexar UHS-II kaartjes de meegeleverde USB-adapter gebruikt. Vervolgens hebben we uiteraard wel enkele andere kaartjes getest met de adapter, om te verifiëren dat de resultaten consistent zijn, wat het geval was.

Dit toont ook direct het probleem dat je op dit moment hebt met UHS-II. Er zijn vrijwel geen apparaten die UHS-II microSD kaartjes ondersteunen en maar weinig apparaten die de UHS-I bus aankunnen. De nieuwe kaartjes zijn uiteraard wel compatibel met oudere apparaten, maar dan ben je wel aangewezen op de maximumsnelheid van de High Speed-bus – 25 MB/sec dus.

Benchmarks (grote bestanden)

In de real world benchmarks testen we twee scenario's: een groot bestand en veel verschillende, kleinere bestanden. Als je een film wilt opnemen of kopiëren naar de kaart, dan is sequentiële data belangrijk, als je vaak je muziekbibliotheek synchroniseert, is de test met bestanden van 5 MB belangrijker.

De Lexar UHS-II kaartjes staan bovenaan wat betreft leessnelheid. De schrijfsnelheid is echter een stuk minder indrukwekkend: hier worden ze ingehaald door heel wat goedkopere producten. De Samsung Pro+ modellen presteren nogal goed als het aankomt op schrijfsnelheid.

Benchmarks (kleine bestanden)

In deze test kopiëren we 1000 bestanden van 5 MB, wat het overzetten van foto's of muziek simuleert. 

Wederom zien we dat de Lexar UHS-II kaartjes bij de leestest bovenaan eindigen. Ook hier slagen ze er echter niet in om deze positie vast te houden voor de schrijftest, waar de Samsung Pro(+) en heel wat andere kaartjes het beter doen.

Benchmarks (synthetisch)

In de Crystal DiskMark test zien we hetzelfde beeld weer terug: de Lexar kaartjes presteren beter in de leestest, maar delven het onderspit als we kijken naar de schrijfsnelheden.

Benchmarks (prestatiescore)

Dan de prestatiescore - de gemiddelde snelheid van alle tests die we hebben gedraaid. Door hun bijzonder hoge leessnelheid halen de Lexar UHS-II kaartjes hier de beste scores, maar het moet niet vergeten worden dat de schrijfsnelheid weer iets minder indrukwekkend was. De vriendelijk geprijsde Kingston UHS-I G2 kaartjes zijn meer dan snel genoeg voor apparaten zonder UHS-I ondersteuning (op dit moment de meerderheid).

Analyse

We zien dat er eigenlijk geen echt slecht presterende kaartjes meer te krijgen zijn, zeker als je je realiseert dat er maar weinig apparaten zijn met ondersteuning voor UHS-I. Vrijwel alle kaarten hebben een leessnelheid die veel hoger ligt dan de gegarandeerde snelheid. Over het algemeen zit het met de leessnelheid van de kaartjes wel goed. Het voornaamste voordeel van de iets duurdere kaartjes is de hogere schrijfsnelheid. De Samsung Evo+ en de Pro verschillen bijvoorbeeld weinig wat betreft leessnelheid, maar de schrijfsnelheid van de Pro is wel veel hoger. Daarnaast zijn er kaarten met vrijwel geen (testbare) verschillen. Hoewel de Samsung Pro+ kaartjes bijvoorbeeld een UHS-I U3 classificatie hebben en flink duurder zijn dan de Samsung Pro-kaartjes, lopen de snelheden van de kaartjes weinig uiteen. De Pro is in sommige gevallen zelfs nog wat sneller.

Veel van de duurdere kaarten schuren tegen de maximale bandbreedte van de UHS-I bus aan, terwijl de drie UHS-II kaartjes van Lexar deze ruim overschrijden. De leessnelheid van deze kaartjes is de hoogste in de test, rond de 150 MB/sec, hoewel de schrijfsnelheid dan wel weer tegenvalt.

Opvallend genoeg blijken de Kingston MicroSDXC UHS-I G2 kaartjes steeds redelijk goede prestaties neer te zetten. Dit zijn consequent de goedkoopste kaartjes in de test wat betreft prijs per gigabyte, maar ze zetten ook aardige prestaties neer. De prijs/kwaliteitverhouding van deze kaartjes is dus enorm goed.

Conclusie

Laten we beginnen bij kaartjes van 128 GB. De Lexar MicroSDXC UHS-II 1000x 128GB is het product van deze capaciteit met verreweg de beste gemiddelde prestaties. De Lexar krijgt daarom ook de Ultimate Product Award. Niettemin ligt de schrijfsnelheid wel een stuk lager dan die van de Samsung Pro+ MicroSDXC UHS-I U3 128GB, waardoor dit laatste product een beter evenwicht heeft qua prestatie en dus eveneens een Ultimate Product Award krijgt. Voor de goede middenklasse keuze is het een strijd tussen de Samsung Evo+ en de Sandisk Ultra MicroSDXC. Als we het gemiddelde van de testresultaten nemen, presteert de Sandisk iets minder goed en is hij duurder, maar heeft hij wel een iets zinnigere verdeling van de prestaties. Zo is de leessnelheid van de Sandisk iets lager, maar heb je wel een schrijfsnelheid die bijna twee keer hoger is dan die van de Evo+. De Sandisk ontvangt daarom een Excellent Choice Award. Ten slotte is er nog het goedkoopste 128GB geheugenkaartje in de test, de Kingston MicroSDXC UHS-I G2 128GB. Opmerkelijk genoeg is dit juist een kaart met aardige prestaties: in het testveld doet hij het gemiddeld. Daarom ontvangt hij de Great Value Award.

In het 64GB segment wint het UHS-II kaartje van Lexar wederom. Wel schrijft hij minder snel dan de runner-up. Het snelste UHS-I kaartje is de Silicon Power MicroSDXC UHS-I U3 64GB. Beide ontvangen de Ultimate Product Award. Ben je op zoek naar een kaart die goed presteert, maar niet al te duur is, dan is de Samsung Evo+ 64GB de beste keuze. Hierbij ligt de schrijfsnelheid wel een stuk lager dan bij de high-end producten. Hij ontvangt de Excellent Choice Award. Ten slotte krijgt de Kingston MicroSDXC UHS-I G2 64GB, verreweg het goedkoopste 64 GB-kaartje, een Great Value Award vanwege het feit dat hij niettemin goede prestaties levert. 

Kingston MicroSDHC UHS-I G2 32GB + Adapter
De Kingston MicroSDXC UHS-I G2 serie blijkt steeds de beste prijs/kwaliteitverhouding te hebben.

Ook in het 32GB-segment is de Lexar UHS-II geheugenkaart het snelst. Dit geldt echter niet voor de schrijfsnelheid, waarbij hij wordt ingehaald door de nummer twee, de Samsung Pro+ MicroSDHC UHS-I U3 32GB. De Lexar en de Samsung krijgen daarom beide een Ultimate Product Award. Als je een snel product wilt, maar niet per se het beste van het beste nodig hebt, dan is de Kingston MicroSDHC UHS-I U3 een goede keuze. Voor een kaartje met deze prestaties is de prijs relatief laag en het krijgt daarom ook een Excellent Choice Award. Ook hier heeft de MicroSDHC UHS-I G2 32GB echter de beste prijs/kwaliteitverhouding. Hij is achttien cent per gigabyte goedkoper dan het op een na goedkoopste geheugenkaartje van 32GB, maar heeft wel betere prestaties. Ook hier ontvangt hij dus een Great Value Award. 

Ter herhaling: je hebt een UHS-I of UHS-II compatibel apparaat nodig om deze hogere snelheden te kunnen halen. Dit is zelfs bij nieuwere smartphones lang niet altijd het geval. De maximale snelheid die je kan halen zonder UHS-I ondersteuning is 25 MB/sec. Als je er niet zeker van bent dat je smartphone UHS-I ondersteunt, is het daarom raadzaam om gewoon het goedkoopste kaartje met redelijke prestaties nemen. In deze test bleek dat in elke capaciteitsklasse de Kingston UHS-I G2 reeks te zijn.

 
Lexar MicroSDXC UHS-II 1000x 128GB
Samsung Pro+ MicroSDXC UHS-I U3 128GB

Lexar MicroSDXC UHS-II U3 1000x 64GB
Silicon Power MicroSDXC UHS-I U3 64GB
Lexar MicroSDHC UHS-II U3 1000x 32GB
Samsung Pro+ MicroSDHC UHS-I U3 32GB


Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 128GB
Samsung Evo+ MicroSDXC UHS-I 64GB
Kingston MicroSDHC UHS-I U3 32GB


Kingston MicroSDXC UHS-I G2 128GB
Kingston MicroSDXC UHS-I G2 64GB
Kingston MicroSDHC UHS-I G2 32GB


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Adata Premier Pro MicroSDHC UHS-I U3 32GB

Adata Premier Pro MicroSDHC UHS-I U3 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3
Niet verkrijgbaar
Adata XPG MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

Adata XPG MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3
Niet verkrijgbaar
Integral Ultima Pro X MicroSDXC UHS-I U3 64GB

Integral Ultima Pro X MicroSDXC UHS-I U3 64GB

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3
Niet verkrijgbaar
Kingston MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

Kingston MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

20,99 €

1 winkel
Great Value Kingston MicroSDHC UHS-I G2 32GB + Adapter

Kingston MicroSDHC UHS-I G2 32GB + Adapter

 • MicroSD
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1
Niet verkrijgbaar
Excellent Kingston MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

Kingston MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

20,99 €

1 winkel
Kingston MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

Kingston MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10

37,95 €

2 winkels
Great Value Kingston MicroSDXC UHS-I G2 64GB + Adapter

Kingston MicroSDXC UHS-I G2 64GB + Adapter

 • MicroSD
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

18,99 €

3 winkels
Great Value Kingston MicroSDXC UHS-I G2 128GB + Adapter

Kingston MicroSDXC UHS-I G2 128GB + Adapter

 • MicroSD
 • 128 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

26,79 €

2 winkels
Kingston MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

Kingston MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

38,99 €

2 winkels
Lexar MicroSDHC UHS-I 633x 32GB + Adapter

Lexar MicroSDHC UHS-I 633x 32GB + Adapter

 • MicroSD
 • 32 GB
 • 633 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Ultimate Lexar MicroSDHC UHS-II U3 1000x 32GB + Adapter

Lexar MicroSDHC UHS-II U3 1000x 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • 1000 x
 • UHS-II
 • Class 10
 • Class U3

27,07 €

5 winkels
Lexar MicroSDXC UHS-I 633x 64GB + Adapter

Lexar MicroSDXC UHS-I 633x 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • 633 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Lexar MicroSDXC UHS-I 633x 128GB + Adapter

Lexar MicroSDXC UHS-I 633x 128GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • 633 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Ultimate Lexar MicroSDXC UHS-II U3 1000x 64GB + Adapter

Lexar MicroSDXC UHS-II U3 1000x 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • 1000 x
 • UHS-II
 • Class 10
 • Class U3

36,69 €

4 winkels
Ultimate Lexar MicroSDXC UHS-II U3 1000x 128GB + Adapter

Lexar MicroSDXC UHS-II U3 1000x 128GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • 1000 x
 • UHS-II
 • Class 10
 • Class U3

69,90 €

1 winkel
Patriot MicroSDXC UHS-I 128GB

Patriot MicroSDXC UHS-I 128GB

 • MicroSD
 • 128 GB
 • UHS-I
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
PNY Elite Performance MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

PNY Elite Performance MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

21,55 €

2 winkels
Samsung Evo+ MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

Samsung Evo+ MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

9,39 €

1 winkel
Excellent Samsung Evo+ MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

Samsung Evo+ MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10

13,39 €

2 winkels
Samsung Evo+ MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

Samsung Evo+ MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • UHS-I
 • Class 10

22,39 €

2 winkels
Samsung Evo MicroSDHC UHS-I 32GB

Samsung Evo MicroSDHC UHS-I 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

17,90 €

1 winkel
Samsung Evo MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

Samsung Evo MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10

22,99 €

3 winkels
Samsung Evo MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

Samsung Evo MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • UHS-I
 • Class 10

22,39 €

4 winkels
Ultimate Samsung Pro+ MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

Samsung Pro+ MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

39,99 €

1 winkel
Samsung Pro+ MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

Samsung Pro+ MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

56,90 €

3 winkels
Ultimate Samsung Pro+ MicroSDXC UHS-I U3 128GB + Adapter

Samsung Pro+ MicroSDXC UHS-I U3 128GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3
Niet verkrijgbaar
Samsung Pro MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

Samsung Pro MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

58,31 €

1 winkel
Samsung Pro MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

Samsung Pro MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

 • MicroSD
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Samsung Standard MicroSDHC Class 6 32GB + Adapter

Samsung Standard MicroSDHC Class 6 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • Class 6
Niet verkrijgbaar
Sandisk Extreme+ MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

Sandisk Extreme+ MicroSDHC UHS-I U3 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • 633 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

34,99 €

1 winkel
Sandisk Extreme+ MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

Sandisk Extreme+ MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

 • MicroSD
 • 64 GB
 • 633 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

31,99 €

1 winkel
Sandisk Extreme MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

Sandisk Extreme MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • 600 x
 • UHS-I
 • Class 10

19,99 €

1 winkel
Sandisk Extreme Pro MicroSDHC UHS-I U3 32GB

Sandisk Extreme Pro MicroSDHC UHS-I U3 32GB

 • MicroSD
 • 32 GB
 • 633 x
 • UHS-I
 • Class U3

18,39 €

2 winkels
Sandisk MicroSDXC Extreme UHS-I U3 64GB

Sandisk MicroSDXC Extreme UHS-I U3 64GB

 • MicroSD
 • 64 GB
 • 600 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

16,99 €

2 winkels
Sandisk Ultra MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter Grey/Red (80MBps)

Sandisk Ultra MicroSDHC UHS-I 32GB + Adapter Grey/Red (80MBps)

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • 533 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

9,59 €

2 winkels
Excellent Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 128GB Black + Adapter (80MBps)

Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 128GB Black + Adapter (80MBps)

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • 533 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

25,90 €

2 winkels
Innovation Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 200GB + Adapter

Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 200GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 200 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

35,90 €

1 winkel
Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 540x 64GB + Adapter Grey/Red (80MBps)

Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 540x 64GB + Adapter Grey/Red (80MBps)

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • 533 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

26,48 €

1 winkel
Ultimate Silicon Power MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

Silicon Power MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

 • MicroSD
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

39,15 €

2 winkels
Toshiba Exceria M301 MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

Toshiba Exceria M301 MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Toshiba Exceria M301 MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

Toshiba Exceria M301 MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • UHS-I

42,90 €

1 winkel
Toshiba Exceria Pro M401 MicroSDXC UHS-I U3 32GB

Toshiba Exceria Pro M401 MicroSDXC UHS-I U3 32GB

 • MicroSD
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

23,48 €

3 winkels
Transcend Premium MicroSDXC UHS-I 400x 128GB

Transcend Premium MicroSDXC UHS-I 400x 128GB

 • MicroSDXC
 • 128 GB
 • 400 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

20,98 €

7 winkels
Transcend Ultimate MicroSDHC UHS-I U3 633x 32GB

Transcend Ultimate MicroSDHC UHS-I U3 633x 32GB

 • MicroSD
 • 32 GB
 • 633 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

35,58 €

2 winkels
Transcend Ultimate MicroSDXC UHS-I U3 633x 64GB

Transcend Ultimate MicroSDXC UHS-I U3 633x 64GB

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • 633 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3
Niet verkrijgbaar
Verbatim MicroSDHC Pro+ UHS-I U3 32GB

Verbatim MicroSDHC Pro+ UHS-I U3 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

14,91 €

5 winkels
Verbatim MicroSDXC Pro+ UHS-I U3 64GB

Verbatim MicroSDXC Pro+ UHS-I U3 64GB

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

16,77 €

4 winkels
Verbatim MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

Verbatim MicroSDXC UHS-I 64GB + Adapter

 • MicroSD
 • 64 GB
 • 300 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1
 • Class V10

10,95 €

5 winkels
Verbatim Premium MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

Verbatim Premium MicroSDXC UHS-I 128GB + Adapter

 • MicroSD
 • 128 GB
 • 300 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class V10

18,95 €

6 winkels
Verbatim Pro MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

Verbatim Pro MicroSDXC UHS-I U3 64GB + Adapter

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • 600 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

13,36 €

3 winkels
0
*