Cooler Master MasterCase Maker 5 review: eindelijk compleet

27 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 3 besproken producten
 12. 27 reacties

Conclusie

De Cooler Master MasterCase Maker 5 is een waardig topmodel van deze reeks. De extra's die hij biedt boven de Pro 5 in de vorm van betere geluidsdemping, een fan/led controller en meegeleverde led-verlichting en meer front-aansluitingen rechtvaardigen de meerprijs naar onze mening. Wel is het te hopen dat de online verkopers hun prijzen rap gaan aanpassen, want 169 euro is wel zo'n beetje het maximum wat we gezien de prestaties nog aanvaardbaar vinden. Vermoedelijk zal die prijs nog wel iets dalen - de MasterCase 5 is tegenwoordig al voor 85 euro te vinden. De Pro 5 wordt aan de andere kant niet heel veel goedkoper dan de adviesprijs aangeboden.

Desalniettemin krijg je een erg complete, fraaie kast met prima koelpotentieel voor het geld, waar qua features weinig te wensen overblijft. Met name de zeer stille werking bevalt ons in de prestaties, maar het is op het gebied van modulariteit en aanpassingsmogelijkheden dat Cooler Master zich echt begint te onderscheiden. Als je kijkt naar welke en hoeveel accessoires en opties er inmiddels al zijn, een aantal dat nog altijd wordt uitgebreid (mede dankzij de 'makers' met wie Cooler Master samenwerkingen aangaat), moet je wel concluderen dat het bedrijf met de MasterCase echts iets unieks biedt. 

Het is nog altijd de vraag hoeveel mensen hun behuizing willen 'upgraden', maar in principe kan je van de basis MasterCase 5 een 'Maker 5' maken - dan ben je wel een stuk meer kwijt dan wanneer je direct de Maker koopt. Tussenvormen zijn natuurlijk ook mogelijk. 

Kijken we naar de concurrentie, dan moeten we de NZXT H440 V2 noemen, die toch wel een stukje goedkoper is en vergelijkbaar koelt en geluid produceert. Die mist echter het modulaire aspect en heeft geen mogelijkheid 5,25" apparaten te plaatsen. Een ander alternatief is de Phanteks Enthoo Luxe, die qua prijs vergelijkbaar is (met de adviesprijs en vermoedelijke marktprijs van de Maker 5, althans) en ook zeer compleet geleverd wordt. Die kast koelt beter, maar maakt wel duidelijk meer geluid. Hij is ook een stukje groter, maar biedt daardoor wel weer ruimte aan een E-ATX moederbord.

Die beide concurrenten beloonden we met een Hardware.Info Excellent Choice award, dan wel de voorloper Silver award, en die is er ook voor deze Cooler Master MasterCase Maker 5.

Cooler Master MasterCase Maker 5


Cooler Master MasterCase Maker 5


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Cooler Master MasterCase 5

Cooler Master MasterCase 5

 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Excellent Cooler Master MasterCase Maker 5

Cooler Master MasterCase Maker 5

 • Venster
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master MasterCase Pro 5

Cooler Master MasterCase Pro 5

 • Venster
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
0