Cooler Master MasterCase Maker 5 review: eindelijk compleet

27 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 3 besproken producten
 12. 27 reacties

Uiterlijk

De Cooler Master MasterCase Maker 5 ziet er net weer even anders uit dan de Pro 5. Hij heeft dezelfde oplopende bovenzijde, maar dan met een afgesloten paneel. Aan de voorzijde van dat deel is wel een open grille te zien, om extra lucht aan te voeren. De voorzijde is afgesloten middels een ingenieuze contructie - deze kan naar voren open klappen en blijft dan hangen. Zo kan je bijvoorbeeld nog een optische drive met een lade plaatsen, als je daaraan behoefte hebt. Deze klep kan ook geheel afgenomen worden, indien je dat wenst. De binnenzijde is gevoerd met geluiddempend materiaal.

Het linkerpaneel bevat standaard een (erg) groot venster. Daar doorheen is al te zien dat de voeding onder een afscheiding ligt, waarop bijvoorbeeld ssd's gemonteerd kunnen worden. De voeding is van de zijkant niet afgeschermd; Cooler Master gaat er als verkoper van voedingen vanuit dat je een fraaie voeding niet uit het zicht wilt halen. Zoals gezegd kan je dit venster vervangen door een gehard glazen paneel, wat de kast zeker extra elan verleent, maar hem dus ook een stuk duurder maakt.

Cooler Master MasterCase Maker 5

Onderdeel van de extra luxe van de Maker 5 is het alternatieve voorpaneel. Dat zal overigens als optionele accessoire te koop zijn in de webshop van Cooler Master en naar verluidt op termijn ook bij geselecteerde partnerverkopers, zodat je ook de frontaansluitingen van de andere MasterCase modellen kan vervangen. We zien vier usb-aansluitingen, drie type-A en een type-C. Twee van de eerste zijn usb 2.0, de derde type-A en de type-C aansluiting zijn usb 3.0. Verder zien we hier twee knoppen, een voor de fan controller en een voor de verlichting, en audio in- en uitgangen. Een power- en resetknop completeren het paneel. 

Cooler Master MasterCase Maker 5

Zoals we al schreven is het voorpaneel eenvoudig af te nemen, dat kan je hier zien. Het onderliggende rooster is ook zo verwijderd, zodat je het stoffilter en de fans kan reinigen.

Cooler Master MasterCase Maker 5

Het bovenpaneel bevat een kleine verrassing: een paneeltje hier is uit te nemen, zodat er meer lucht kan worden afgevoerd via de bovenzijde. Dat paneeltje is weer bekleed met geluiddempend materiaal. Je kan het zo weer terugzetten als stilte voorrang boven koeling heeft. 

Cooler Master MasterCase Maker 5

Ook het gehele bovenpaneel is eenvoudig te verwijderen, waarbij opvalt hoe netjes het aansluit op het chassis. Het voelt allemaal zeer degelijk aan. Net als we al eerder opmerkte in onze eerste review van de MasterCase 5 is de kwaliteit een niveau hoger dan we van Cooler Master gewend zijn (en voor alle duidelijkheid, die was al lang niet slecht). Onder het bovenpaneel bevindt zich een houder voor bijvoorbeeld een radiator voor waterkoeling, of een stel fans. Deze hele houder is eenvoudig uit te nemen, wat montage vergemakkelijkt.

Cooler Master MasterCase Maker 5

De achterzijde van de kast is nog het meest conventionele deel, Cooler Master heeft hier nog weinig vondsten voor ontwikkeld lijkt het. Toch zien we er een, die ook de eerdere MasterCase versies hadden: het onderste slotplaatje is zo ontworpen, dat je aangesloten apparatuur hiermee kunt vastzetten. Op een lan party bijvoorbeeld kan iemand er zo niet eenvoudig met je muis of toetsenbord vandoor gaan. Een andere handigheid zijn de flexibele ophangpunten voor fans en waterkoeling aan de bovenzijde. Die zijn niet uniek voor deze kast, maar worden nog lang niet door iedereen toegepast.

Cooler Master MasterCase Maker 5

Onderop treffen we stevige dragers met rubbers die ervoor zorgen dat de kast niet kan verschuiven, en een uitneembaar stoffilter om de voeding te beschermen.

Cooler Master MasterCase Maker 5

Hier zie je nog eens de MasterCase Maker 5 met het glazen paneel gemonteerd. Het geeft de kast een geheel andere uitstraling. Montage is overigens eenvoudig, het paneel kan rechtstandig op zijn plek zakken, waarna je het naar de kast toe kan klappen en met het ingebouwde slot kan vastzetten. De standaard panelen schuif je op hun plek, het is ingenieus dat beide methodes werken met hetzelfde chassis.

Cooler Master MasterCase Maker 5

Cooler Master MasterCase Maker 5


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Cooler Master MasterCase 5

Cooler Master MasterCase 5

 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Excellent Cooler Master MasterCase Maker 5

Cooler Master MasterCase Maker 5

 • Venster
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master MasterCase Pro 5

Cooler Master MasterCase Pro 5

 • Venster
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
0