8 inkjet all-in-ones review: de beste printers voor een schappelijke prijs

34 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. De spoeling
 3. 3. Verschillende insteken
 4. 4. Cartridges
 5. 5. Aansluitingen
 6. 6. Mogelijkheden
 7. 7. Prestaties en stroomverbruik
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Testresultaten: Printsnelheid (tekst en testdocument)
 10. 10. Testresultaten: Printsnelheid (foto's)
 11. 11. Testresultaten: Scansnelheid
 12. 12. Testresultaten: Stroomverbruik
 13. 13. Conclusie 
 14. 14. Besproken producten
 15. 15. Reacties

Inleiding

Ook al heb je een printer of all-in-one niet vaak nodig, voor veel mensen is het nog altijd handig om er eentje bij de hand te hebben. Wij hebben acht inkjet-all-in-ones getest in twee prijsklassen, om eens uit te zoeken wat de overgebleven fabrikanten te bieden hebben.

Het is duidelijk dat we met zijn allen een stuk minder afdrukken dan we gewend waren. Veel zaken kunnen tegenwoordig volledig digitaal gedaan worden. We hebben het dan niet alleen over het versturen van brieven dat is vervangen door e-mail, maar ook het inleveren van opdrachten op school kan vaak digitaal. Een boarding pass hoef je bij veel luchtvaartmaatschappijen ook niet meer afgedrukt mee te nemen. Even je telefoon onder de scanner houden en de qr-code die je hebt gekregen via mail of sms kan worden ingescand.

Canon Pixma MG7750
Foto's thuis kunnen afdrukken is nog altijd een reden om een printer aan te schaffen.

Het is zeker niet zo dat je helemaal zonder printer of all-in-one kan. Denk hierbij aan het retour sturen van een pakketje, waarvoor je een retourticket moet downloaden en afdrukken, of aan een formulier dat je eerst af moet drukken om het vervolgens in te vullen, in te scannen en retour te sturen. Scannen is sowieso een van de kenmerken die all-in-ones wat ons betreft nog altijd interessant maakt. Je kunt dan bijvoorbeeld je administratie digitaal bewaren, eventueel naast de papieren variant. Als je weleens een huis hebt gekocht, dan is de meerwaarde van een all-in-one je na het inscannen van documenten en ze naar een notaris of hypotheekadviseur sturen waarschijnlijk ook wel duidelijk. Ook het afdrukken van een foto is nog altijd een gebruiksdoel van een printer. Kortom, er zijn nog genoeg redenen te bedenken waarom je een all-in-one zou aanschaffen.

Voor we beginnen met het bespreken van de modellen in deze test, nog even dit: als je een inkjetprinter niet vaak genoeg gebruikt, dan droogt de inkt onherroepelijk uit. Vergeleken met vroeger is de inkt wel veel beter geworden, dus het duurt langer voor het gebeurt, maar de inkt is nog altijd watergebaseerd. Dat betekent dat deze vroeg of laat een keer uitdroogt. Tegenwoordig hebben we het dan echter wel over drie maanden tot een half jaar, als we de fabrikanten mogen geloven. Als je een printer minder vaak gebruikt dan eens per half jaar, doe je er goed aan om jezelf de vraag te stellen of je er überhaupt wel eentje nodig hebt.

De spoeling

In Nederland zijn er nog vier fabrikanten die all-in-ones gebaseerd op inkjettechnologie verkopen: Brother, Canon, Epson en HP. Lexmark is enkele jaren geleden gestopt met inkjetmachines, wat ook betekent dat Dell uit de inkjetmarkt gestapt is, aangezien die fabrikant feitelijk niet meer deed dan Lexmark-apparaten voorzien van een Dell-sticker. Voor de overgebleven fabrikanten geldt dat ook die zich aan het bezinnen zijn op de toekomst van het segment waar we het in dit artikel over gaan hebben, namelijk dat van de betaalbare all-in-ones.

Single-function inkjets zijn al zo goed als uitgestorven, waarschijnlijk door de opkomst van spotgoedkope en vaak interessantere lasermodellen. Nu lijkt er ook langzamerhand een verandering plaats te vinden in het segment onder de 100 euro bij all-in-ones. Zowel Brother als Epson hebben aan ons aangegeven dat ze zich terug gaan trekken uit de echte onderkant van de markt, zeg onder de 70-80 euro. Daar is simpelweg geen droog brood meer te verdienen. Op zich is dat niet zo gek, want een printerfabrikant verdient pas geld aan een printer of all-in-one van een paar tientjes als er na de aanschaf nog een extra set cartridges wordt gekocht, die vaak hetzelfde als of meer kost dan de printer kostte op het moment van aankoop. Een nieuwe all-in-one kopen en met name op zoek gaan naar goedkopere inkt van derde partijen was en is dan vaak de reactie. Het resultaat is dat printerfabrikanten er op deze manier alleen maar geld op verliezen. Let wel, dit hebben ze aan zichzelf te wijten, want zij zijn jaren geleden dit pad ingeslagen, omdat het lange tijd een zeer lucratieve manier was om geld te verdienen.

Brother DCP-J562DW
De Brother DCP-J562DW biedt veel mogelijkheden voor wat je ervoor moet neertellen. Hou er wel rekening mee dat de startercartridges niet veel om het lijf hebben.

Om eens te kijken wat je op dit moment voor een enigszins schappelijke prijs op de kop kunt tikken, hebben we de vier overgebleven fabrikanten gevraagd om ieder twee machines op te sturen, eentje met een gemiddelde prijs zo ongeveer tussen de 70 en 100 euro en eentje met een prijs die gemiddeld tussen de 100 en 150 euro ligt, waarbij er in beide categorieën een klein beetje rek zit in de prijsbandbreedte. Brother stuurde de DCP-J562DW (89 euro) en MFC-J5620DW (146 euro) in, Canon de Pixma MG5750 (70 euro) en MG7750 (147 euro), Epson de Expression Home XP-435 (81 euro) en Expression Premium XP-630 (119 euro) en HP de Envy 5530 (80 euro) en de Officejet Pro 6830 (127 euro).

We hebben de deelnemers aan deze test door onze vaste testprocedure gehaald en bespreken ze in wat volgt aan de hand van enkele algemene kenmerken en gaan uiteraard ook in op de prestaties en afdrukkwaliteit. We gebruiken in de rest van dit artikel overigens alleen nog maar het woord ‘printer’ voor de all-in-ones die we bespreken. Dat bekt net wat lekkerder, ook al klopt die aanduiding op de keper beschouwd niet.

Verschillende insteken

Niet alle printers in deze test zijn met hetzelfde doel ontwikkeld. Een globaal onderscheid is dat tussen modellen die zijn gericht op productiviteit en apparaten waarbij het net wat meer draait om het afdrukken van foto’s. Een goede leidraad om dit onderscheid te kunnen maken, is kijken naar het aantal en soort inktcartridges in de machines. Modellen met alleen de standaard vier cartridges (cyaan, magenta, geel en zwart) kunnen op zich prima gebruikt worden om foto’s mee af te drukken, maar de toevoeging van extra kleuren levert vrijwel zonder uitzondering een betere afdrukkwaliteit op. In deze test hebben de twee Canons en de Epson Expression Premium XP-630 extra cartridges. In het geval van de Canon Pixma MG7750 hebben we het dan over fotozwart en grijs, bij de Pixma MG5750 en de Epson is het alleen fotozwart.

Canon Pixma MG7750
Door de aanwezigheid van de extra zwarte en grijze cartridge, zijn de foto-afdrukken van de Canon Pixma MG7750 van een uitstekende kwaliteit.

Het verschil tussen fotozwart en gewoon zwart zit hem in de grondstoffen die zijn gebruikt. Gewoon zwart is bij deze machines pigmentinkt, fotozwart dye-inkt. Pigmentinkt is de duurdere variant en bestaat uit een mengsel van water en niet-oplosbare deeltjes. Het hecht zich erg goed aan ruwere oppervlakken, bijvoorbeeld standaard papier voor tekstafdrukken. Dye-inkt is goedkoper om te fabriceren en is gemaakt van een oplosbare kleurstof. Die glanst van nature wat meer, maar is met name geschikt voor afdrukken op glossy fotopapier. Dye-inkt vervaagt daarnaast ook sneller. De modellen in deze test die geen extra cartridges hebben, hebben overigens dye-inkt in de zwarte cartridge zitten. De kleurencartridges zijn bij alle modellen gevuld met dye-inkt.

Canon Pixma MG7750

Cartridges

Het gebruik van speciale ‘startercartridges’, niet altijd duidelijk herkenbaar en soms aangeduid als setup-cartridges, is nog altijd gangbaar. Deze cartridges hebben een beduidend lagere capaciteit dan de normale varianten. Op deze manier moet je sneller een nieuwe set kopen, waardoor fabrikanten sneller geld verdienen aan een printer. Echt chique is dat niet te noemen, eerder sluw. Bij de machines in het goedkopere segment in deze test, waar je toch altijd nog tussen de 70 en 100 euro voor kwijt bent, maken de fabrikanten het echter wel heel erg bont. De Brother DCP-J562DW en de HP Envy 5530 hadden niet genoeg inkt in de cartridges zitten om onze testprocedure, die bestaat uit maximaal zo’n 40 printjes in totaal en zowel tekst als kleuren-/foto-afdrukken behelst, te volbrengen. De Epson Expression Home XP-435 redde het net, maar was meteen daarna leeg. De Canon Pixma MG5750 wordt geleverd met ‘gewone’ cartridges en weet onze testprocedure dus makkelijk te volbrengen zonder om nieuwe inkt te vragen. In het hogere segment wordt meer inkt meegeleverd, daar kwamen we deze problemen niet tegen.

Canon Pixma MG5750
De mogelijkheden van de Canon Pixma MG5750 mogen dan weliswaar wat beperkt zijn, de afdrukkwaliteit is voor zijn prijs dik in orde. Daarnaast zit in deze printer ook duidelijk meer inkt dan in die van de concurrenten in deze prijsklasse.

De HP Envy 5530 is de enige in deze test die gebruikmaakt van een 3-in-1 kleurencartridge. In lang vervlogen tijden was dat zeer gebruikelijk, maar de afgelopen jaren leken steeds meer fabrikanten hiervan af te stappen. Dat was en is een goede zaak wat ons betreft. Een probleem met dit soort cartridges is namelijk dat je de complete cartridge moet vervangen als een van de drie kleuren op is. Nu zal de levensduur van de verschillende kleuren elkaar in de praktijk in het algemeen waarschijnlijk niet veel ontlopen, er zijn zeker scenario’s te bedenken waarin dat wel het geval is. Je gooit dan dus iedere keer inkt weg, die je nog prima had kunnen gebruiken.

Brother MFC-J5620DW
Met de MFC-J5620DW heeft Brother de compleetste printer van deze test, waarop je zelfs met wat pielen in A3-formaat af kan drukken.

Van de apparaten zonder extra cartridges, zijn er verder twee die een wat meer zakelijke insteek hebben, namelijk de Brother MFC-J5620DW en de HP Officejet Pro 6830. Dit zijn de enige in deze test met een sheetfeeder of adf (automatic document feeder), waarmee je een stapeltje originelen achter elkaar langs de scanner kunt trekken. Deze twee apparaten hebben ook een papierlade waar beduidend meer vellen in passen dan in die van de overige deelnemers. Het zijn ten slotte ook de voordeligste apparaten als het gaat om de prijs per pagina. Dat is voor een apparaat dat is gericht op productiviteit uiteraard ook belangrijk.

  Brother DCP-J562DW Brother MFC-J5620DW Canon Pixma MG5750 Canon Pixma MG7750 Epson XP-435 Epson XP-630 HP Envy 5530 HP Officejet Pro 6830
Prijs per pagina tekst* € 0,06 € 0,04 € 0,06 € 0,06 € 0,07 € 0,08 € 0,07 € 0,04
Prijs per pagina kleur* € 0,12 € 0,09 € 0,15 € 0,15 € 0,15 € 0,16 € 0,10 € 0,09

Aansluitingen

Op het gebied van aansluitingen is er een duidelijk onderscheid te maken tussen de apparaten die op wat meer zakelijk gebruik gericht zijn en de rest van het testveld. De Brother MFC-J5620DW en de HP Officejet Pro 6830 zijn namelijk de enige met fax-functionaliteit. Verder valt op dat een bekabelde netwerkaansluiting er in de goedkopere prijsklasse niet inzit. De enige printer uit de hogere prijsklasse in deze test die geen vaste netwerkaansluiting heeft is de Epson Expression Premium XP-630. Wifi hebben alle apparaten in deze test, evenals WiFi Direct. Dat laatste kan handig zijn als je iemand wel wat af wilt laten drukken op je printer, maar die persoon geen toegang wil geven tot je netwerk. Via WiFi Direct maak je namelijk zonder tussenkomst van een router rechtstreeks verbinding met een printer.

HP Envy 5530
Mocht je denken dat 3-in-1-kleurencartridges tot het verleden behoren, dan zal je verbaasd opkijken als je HP Envy 5530 openmaakt.

Vrijwel alle printers in deze test bieden de mogelijkheid om een sd-kaartje aan te sluiten, waarvandaan je ook meteen af kunt drukken. Een usb-aansluiting is voorbehouden aan de vier duurdere modellen in deze test. Die aansluiting is bij de Brother MFC-J5620DW, Canon Pixma MG7750 en Epson Expression Premium XP-630 ook geschikt voor PictBridge, waarmee rechtstreeks vanaf een camera afgedrukt kan worden. Bij de HP Officejet Pro 6830 is dat niet het geval.

In het algemeen is het aan de aanwezigheid van het aantal aansluitingen goed te zien dat de Canon Pixma MG5750 de goedkoopste is in deze test. Die biedt alleen het hoognodige op dit vlak, wifi en een usb-aansluiting voor het rechtstreeks verbinden met een computer.

Mogelijkheden

Op het gebied van de mogelijkheden zijn er ook behoorlijk wat verschillen te noteren. Allereerst valt op dat de Epson Expression Home XP-435 de enige is zonder automatische duplex-unit. Als je met dat model dubbelzijdig af wilt drukken, moet je eerst de even pagina’s afdrukken, daarna de stap omdraaien en dan de oneven pagina’s afdrukken (andersom kan uiteraard ook).
Het zou ons overigens niet verbazen als het weglaten van de duplex-unit is gedaan om het apparaat zo klein mogelijk te maken. Epson zet deze machine namelijk in de markt als een ‘small-in-one’. In de praktijk valt dat overigens wel mee, omdat je hier te maken hebt met een printer waarbij het papier staand aan de achterkant ingevoerd wordt. Om dit te kunnen doen, moet er een standaard uitgeklapt worden. Ook aan de voorkant moet een behoorlijk stuk plastic uitgetrokken. Qua footprint is de XP-435 uiteindelijk niet bijster veel kleiner dan het gros van de andere printers in de test.

Epson Expression Premium XP-630
De beste combinatie van mogelijkheden en afdrukkwaliteit wordt in deze test geleverd door de Epson Expression Premium XP-630.

Kijken we naar de mogelijkheden van de scanner, dan steken de twee machines van Brother er bovenuit. Het zijn de enige die naar een netwerklocatie kunnen scannen. Scannen naar e-mail is ook mogelijk, maar dat zit ook bij de andere modellen minus de twee Canons ingebakken. Althans, alleen bij de HP Officejet Pro 6830 is het een standaardvoorziening, bij de rest is het een add-on. Bij de twee Brothers moet je een app installeren waarmee dit kan, terwijl het bij de Epsons onderdeel is van de Scan to Cloud-functies. Geen van alle heeft overigens de e-mail-server ingebouwd. Het gaat dus bij alle machines via de cloud. Dit werkt in het algemeen niet zo snel als een ingebouwde variant, maar je kunt hier wel gewoon een adresboek in aanmaken. Verder zien we op alle apparaten behalve die van HP de mogelijkheid om naar cloudopslag zoals DropBox, Google Drive en OneDrive te scannen.

Epson Expression Home XP-435
De Expression Home XP-435 van Epson heeft geen duplex unit aan boord, waarmee het de enige is in deze test die hier niet over beschikt.

De mogelijkheden op het gebied van beheer zijn bij de Brother MFC-J5620DW veel uitgebreider dan bij de andere modellen in deze test. Het is zelfs mogelijk om per gebruiker het aantal afdrukken te volgen en rechten toe te wijzen om zowel in kleur en zwart/wit of alleen in zwart/wit af te drukken. Bij de Epsons en de Canon Pixma MG5750 kun je in het beheermenu niet veel meer uitrichten dan het bekijken van de inktniveaus.

Als het gaat om de mogelijkheden, valt de Brother MFC-J5620DW wellicht nog wel het meest op van allemaal. Het A4-papier wordt op die machine in landschapsmodus langs de printkoppen geleid. Dat heeft als gevolg dat deze machine een stuk minder diep is dan je gewend bent. Doordat het papier er ‘in de breedte’ doorheen gaat, is het echter ook mogelijk om A3-papier langs de printkoppen te leiden. De MFC-J5620DW heeft geen lade voor papier van dit formaat, je moet dat handmatig doen aan de achterkant. Echt foutloos werkt dit op dit moment niet. De ene keer zit het papier er te ver in, de andere keer juist niet ver genoeg; het luistert allemaal wat te nauw. Het is wel een leuke extra functionaliteit natuurlijk ten opzichte van de andere deelnemers.

Prestaties en stroomverbruik

In het algemeen zijn de vier duurdere printers sneller dan de goedkopere, met name bij grotere afdruktaken. De HP Officejet Pro 6830 is in het algemeen de snelste bij het afdrukken, terwijl de Brother DCP-J562DW het wel heel erg rustig aan doet. Bij de grotere afdruktaken kun je gerust even een kopje koffie inschenken. Ook de wat duurdere modellen blinken overigens niet uit in snelheid als het gaat om printen en kopiëren van grotere afdruktaken. Scannen gaat bij de meeste vrij rap. Alleen de Epson Expression Home XP-435 laat het hier een beetje liggen. Epson is bij het kopiëren met de Expression Premium XP-630 juist weer duidelijk de snelste.

HP Officejet Pro 6830
De Officejet Pro 6830 van HP is de snelste machine in deze test en produceert uitstekende tekstafdrukken.

Inkjets verbruiken niet bijster veel energie, dat is ook bij de deelnemers aan deze test weer duidelijk. Er hoeft met uitzondering van een weerstandje bij thermische inkjets niets opgewarmd worden, zoals wel het geval is bij laserprinters. Het enige wat nodig is om een afdrukje te maken is een elektrische stroompje naar de cartridge/printkop sturen, dat ervoor zorgt dat de inkt door de spuitmondjes naar buiten geduwd wordt. Bij Brother en Epson werkt dit door het vervormen van een piëzo-elektrisch elementje, bij Canon en HP door het verhitten van de inkt. Bij de eerste technologie zorgt de vervorming voor een drukgolfje, terwijl het bij de tweede luchtbelletjes zijn die door de verwarming ontstaan en die zorgen voor de druk. Uiteindelijk draait het bij printers wat ons betreft overigens met name om het verbruik in stand-by, omdat dat de staat is waarin de printer hoogstwaarschijnlijk het vaakst zal verkeren. Dat is inmiddels bij vrijwel alle soorten printers lekker laag.

Staat je printer vaak helemaal uit en zet je hem pas aan op het moment dat je gaat afdrukken, dan is het belangrijk dat hij snel opstart. Daar is Canon traditiegetrouw erg sterk in. Met een opstarttijd van 3-4 seconden voor beide modellen, hoef je ook bij deze Canons niet lang te wachten voor je af kan gaan drukken. Ze zijn duidelijk sneller dan de rest van het veld.

Afdrukkwaliteit

Over de afdrukkwaliteit van de deelnemers aan deze test zijn we in het algemeen goed te spreken. De beste foto-afdrukken worden gemaakt door de printers met extra cartridges; de Canon Pixma MG5750, MG7750 en de Epson Expression Premium XP-630 steken er duidelijk bovenuit. Ook de Brother DCP-J562DW en MFC-J5620DW doen het op dit vlak zeer verdienstelijk. De HP Envy 5530 en Officejet Pro 6830 zijn niet geschikt voor het afdrukken van foto’s. De Epson Expression Home XP-435 doet het iets beter, maar produceert ook iets te fletse afdrukken naar onze smaak. Qua tekst steken de Epson Expression XP-630 en HP Envy 5530 en Officejet Pro 6830 er duidelijk bovenuit, zowel als het gaat om scherpte als om zwarting. De Canon Pixma MG5750 en MG7750 produceren teksten van een goede scherpte, maar die zijn wat minder zwart. De scherpte van tekst op de Brother DCP-J562DW is niet echt scherp en ook niet diepzwart, bij de Brother MFC-J5620DW zijn de teksten wel scherp genoeg maar nog altijd aan de grijze kant. De Epson Expression Home XP-435 produceert ten slotte mooi zwarte teksten, maar die zijn dan juist weer niet echt scherp.

Specificaties

Algemeen
 
MerkBrotherBrotherCanonCanonEpsonEpsonHPHP
ProductnaamDCP-J562DWMFC-J5620DWPixma MG5750Pixma MG7750Expression Home XP-435Expression Premium XP-630Envy 5530Officejet Pro 6830
ProductcodeDCPJ562DWG1MFCJ5620DWG10557C0060596C006C11CE62404C11CE79403A9J40BE3E02A
DetailsProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfo
Eigenschappen
Scanner aanwezig (All-in-One)
Fax aanwezig
LCD-schermpje voor bediening
LCD-schermpje - Kleur
LCD-schermpje - Diagonaal2.7 inch3.7 inch2.5 inch3.5 inch2.7 inch2.7 inch2.65 inch2.65 inch
Cardreader
Intern geheugen128 MB1024 MB
Maximaal intern geheugen1024 MB
USB interface
LAN interface
WLAN interface
WLAN standaard802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)802.11n (Wi-Fi 4)
Wi-Fi Direct
Bluetooth
Afmeting - Breedte40.5 cm49 cm45.5 cm43.5 cm39 cm39 cm44.5 cm46 cm
Afmeting - Diepte48 cm61 cm44 cm36.8 cm49 cm38 cm50 cm48 cm
Afmeting - Hoogte15.1 cm24 cm14.8 cm14.5 cm28 cm13.8 cm12 cm22 cm
Gewicht7.87 kg8 kg
Garantie2 jaar3 jaar1 jaar1 jaar1 jaar1 jaar
Scanner specificaties
Type scannerFlatbedFlatbedFlatbedFlatbedFlatbedFlatbed
Scanresolutie - Horizontaal1200 dpi2400 dpi1200 dpi2400 dpi1200 dpi1200 dpi1200 dpi1200 dpi
Scanresolutie - Verticaal2400 dpi2400 dpi2400 dpi4800 dpi2400 dpi2400 dpi2400 dpi1200 dpi
Sheetfeeder
Dia's scannen
Negatieven scannen
Scannen naar USB
Scannen naar e-mail
Scannen naar netwerklocatie
Printer specificaties
Type printerInkjetInkjetInkjetInkjetInkjetInkjetInkjetInkjet
Kleurenprinter
Aantal cartridges44564524
Aantal soorten inkt44564544
Soorten inktZwart, Cyaan, Magenta, GeelZwart, Cyaan, Magenta, GeelZwart, Foto Zwart, Cyaan, Magenta, GeelZwart, Foto Zwart, Grijs, Cyaan, Magenta, GeelZwart, Cyaan, Magenta, GeelZwart, Foto Zwart, Cyaan, Magenta, GeelZwart, Cyaan, Magenta, GeelZwart, Cyaan, Magenta, Geel
Losse kleuren cartridges
Automatisch dubbelzijdig afdrukken
Direct printen van camera
Aantal papierlades standaard11121211
Capaciteit papierlade 1100 vel250 vel100 vel125 vel100 vel100 vel100 vel225 vel
Capaciteit papierlade 220 vel
Printen vanaf geheugenkaart
Printen via PictBridge
Apple AirPrint
Beheersfunctionaliteit (webmenu)
Beheermenu toegankelijk via browser
Beheermenu authenticatie
Gebruikersauthenticatie scannen
Gebruikersauthenticatie printen
Printstart na invoer PIN-code
Inkt/tonerstatus
Afdrukken per gebruiker volgen
Afdrukrechten kleur/zwartwit
Adresboek e-mail
Adresboek fax
Printmedia
10x15 foto's
10x15 foto's - randloos
A4
A4 - randloos
A3
A3 - randloos
Printen op CD's
Inktpatronen
ZwartLC-221BKLC-223BKPGI-570PGBKCLI-571BKC13T29814010C13T33314010CH561EEC2P19AE
CyaanLC-221CLC-223CCLI-571CCLI-571CC13T29824010C13T33424010C2P20AE
MagentaLC-221MLC-223MCLI-571MCLI-571MC13T29834010C13T33434010C2P20AE
GeelLC-221YLC-223YCLI-571YCLI-571YC13T29844010C13T33444010C2P22AE
Cyaan/Magenta/GeelCH562EE
Foto ZwartCLI-571BKPGI-570PGBKC13T33414010
GrijsCLI-571GY
Opgegeven capaciteit zwart (5% dekking)2605503001105175200190400
Opgegeven capaciteit cyaan (5% dekking)260550345311180300165400
Opgegeven capaciteit magenta (5% dekking)260550306297180300165400
Opgegeven capaciteit geel (5% dekking)260550347323180300165400
Opgegeven capaciteit fotozwart (5% dekking)376300200
Opgegeven capaciteit grijs (5% dekking)780

Testresultaten: Printsnelheid (tekst en testdocument)

Bij deze tests zie je goed dat de goedkopere modellen in het algemeen langzamer zijn dan de duurder zodra het aantal pagina's omhoog gaat. Het testdocument waar naar wordt verwezen bij een van de tests bestaat uit vier pagina's, die tekst, kleurenafdrukken, foto's en grafische elementen bevatten.

Testresultaten: Printsnelheid (foto's)

Bij het afdrukken van een foto, kom je af en toe rare dingen tegen. Het verschil tussen een HQ-afdruk en eentje van normale kwaliteit is in de praktijk overigens niet groot, het verschil in tijd is dat daarentegen wel.

Testresultaten: Scansnelheid

Scannen gaat over het algemeen redelijk snel, waarbij met name Brother haar zaakjes goed op orde lijkt te hebben.

Testresultaten: Stroomverbruik

Inkjets zijn in de regel lekker zuinig, zoveel is duidelijk.

Conclusie 

Als je op zoek bent naar een inkjet all-in-one en je wilt niet te veel betalen, dan heb je de keuze uit behoorlijk wat goede machines. Kijken we naar het hogere segment, dan zijn we in het algemeen het meest te spreken over de Brother MFC-J5620DW en de Epson Expression Premium XP-630. De eerste is de compleetste machine, de tweede heeft de beste afdrukken in de test. Beide ontvangen een Hardware.Info Excellent Choice Award. In de goedkopere prijsklasse strijden de Brother MFC-J562DW en de Canon Pixma MG5750 om de prijzen, waarbij de afdrukkwaliteit van de Canon beter is dan die van de Brother en hij starter cartridges heeft met een grotere capaciteit, maar de Brother biedt dan weer meer mogelijkheden en aansluitingen. Beide ontvangen een Hardware.Info Great Value Award.


Brother MFC-J5620DW
Epson Expression Premium XP-630


Brother MFC-J562DW
Canon Pixma MG5750


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Great Value Brother DCP-J562DW

Brother DCP-J562DW

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
 • Apple AirPrint
Niet verkrijgbaar
Excellent Brother MFC-J5620DW

Brother MFC-J5620DW

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • LAN interface
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
 • A3
Niet verkrijgbaar
Great Value Canon Pixma MG5750

Canon Pixma MG5750

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
 • Google Cloud Print
 • Apple AirPrint

63,50 €

9 winkels
Excellent Canon Pixma MG7750

Canon Pixma MG7750

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • LAN interface
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
Niet verkrijgbaar
Epson Expression Home XP-435

Epson Expression Home XP-435

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
Niet verkrijgbaar
Excellent Epson Expression Premium XP-630

Epson Expression Premium XP-630

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
Niet verkrijgbaar
HP Envy 5530

HP Envy 5530

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
Niet verkrijgbaar
HP Officejet Pro 6830

HP Officejet Pro 6830

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • LAN interface
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
Niet verkrijgbaar
0
*