Seasonic Prime Titanium 650W voeding review: ongekend efficiënt

80 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Overige verbeteringen
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Hoe test Hardware.Info voedingen 
 5. 5. Connectors en kabels
 6. 6. Kabellengte
 7. 7. Capaciteit en voltages
 8. 8. Efficiëntie
 9. 9. Lage belasting 
 10. 10. Verbruik zonder belasting 
 11. 11. Ripple
 12. 12. Geluidsproductie
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 80 reacties

Conclusie

Seasonics voedingen vormden lange tijd de top van de markt als het op kwaliteit aankwam, maar door de inhaalslag die de concurrentie heeft gemaakt, kon het bestaande assortiment zich minder goed op dat vlak onderscheiden. Met de Prime Titanium-serie is de fabrikant weer volledig bij de tijd. Het heeft bij de nieuwe reeks goed geluisterd naar de feedback van reviewers en consumenten. Dankzij een beter getuned fanprofiel blijven de voedingen ook onder belasting onhoorbaar. Ook de 10 jaar fabrieksgarantie juichen we toe.

Qua efficiëntie legt Seasonic met de Prime 650W de lat een stuk hoger dan die tot nu toe lag in dit segment. De gemiddelde efficiëntie van bijna 93% die we meten is uitmuntend, terwijl we ook de efficiëntie bij lage belastingen niet anders kunnen omschrijven dan voortreffelijk. Er is geen enkele testonderdeel waarin deze voeding niet indrukwekkend presteert. Een van de weinige tests waarin de Taiwanese fabrikant niet direct de leiding neemt is de ripple-test, maar dat komt meer door de sterke concurrentie van Corsair dan doordat Seasonic zelf punten laat liggen.

De Seasonic Prime Titanium 650W presteert op alle vlakken uitstekend en gaat dan ook met een welverdiende Ultimate Product-award naar huis - of zoals we vroeger zouden zeggen, goud met een titanium randje. Uiteraard zijn er voor bijna de helft van het geld ook prima voedingen te koop, maar voor het neusje van de zalm betaal je nou eenmaal extra.


Seasonic Prime Titanium 650W


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Seasonic Prime Titanium 650W

Seasonic Prime Titanium 650W

 • 650 W
 • 94 %
 • 80 Plus Titanium
 • Modulair
 • 54 A
Niet verkrijgbaar
0
*