Seasonic Prime Titanium 650W voeding review: ongekend efficiënt

80 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Overige verbeteringen
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Hoe test Hardware.Info voedingen 
 5. 5. Connectors en kabels
 6. 6. Kabellengte
 7. 7. Capaciteit en voltages
 8. 8. Efficiëntie
 9. 9. Lage belasting 
 10. 10. Verbruik zonder belasting 
 11. 11. Ripple
 12. 12. Geluidsproductie
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 80 reacties

Inleiding

Seasonic is misschien niet het grootste voedingenmerk, maar wel een met een heel goede reputatie. Nu voedingen elk jaar beter worden, moet het extra moeite doen om zich te blijven onderscheiden op kwaliteit. Op Computex maakte het daarom bekend vrijwel zijn gehele line-up te verversen. De Seasonic Prime Titanium 650W die we vandaag bekijken is daar het eerste resultaat van.

De Prime-serie wordt gefaseerd op de markt gebracht en bestaat uit drie productlijnen: Gold, Platinum en Titanium, uiteraard refererend aan het behaalde 80Plus-certificaat. Er komen varianten van 650 tot 1.200 watt. Tegen het eind van het jaar komt er zelfs een fanless Titanium-model met een vermogen van 600 watt op de markt.

Seasonic Prime Titanium 650W

Voorlopig is deze Prime Titanium echter het topmodel. Ten opzichte van de vorige generatie high-end voedingen is er een aantal verbeteringen doorgevoerd. Seasonic-voedingen waren onder belasting niet altijd even stil en de verbeterde geluidsproductie is dan ook één van de belangrijkste punten waarop de fabrikant ons wees. De hybride modus, die je naar wens uit kunt schakelen met een knop op de achterkant, kan de ventilator tot ongeveer 50% van de opgegeven belasting stil laten staan bij een temperatuur van 25 graden Celsius. Loopt de temperatuur op naar 40 graden, dan draait de fan maar tot ongeveer 30% niet, om te voorkomen dat de voeding te warm wordt.

Een bufferzone tussen de actieve en de passieve modus, een zogenaamde hysterese, voorkomt dat de ventilator constant aan- en uitgaat rond de grenstemperatuur. De ventilator is overigens een 135mm-exemplaar van Hong Hua, dat gebruikmaakt van een FDB-lager.

Op de volgende pagina gaan we in op andere verbeteringen in de Seasonic Prime-serie, maar eerst nog even de prijs. Het 650W-model krijgt een adviesprijs van 195 euro inclusief BTW. In de Prijsvergelijker zien we de eerste winkels ook een dergelijk bedrag vragen voor de voeding. Uiteraard is dat veel geld voor een voeding met dit relatief bescheiden vermogen, maar veel 80Plus Titanium-modellen zijn er nog niet in dit segment. We kunnen dus niet zeggen dat ze beduidend duurder zijn dan de concurrentie. De 750W- en 850W-uitvoeringen gaan overigens respectievelijk 220 en 255 euro kosten. Op de 850W-variant moeten we nog even wachten, die verschijnt over een maand.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Seasonic Prime Titanium 650W

Seasonic Prime Titanium 650W

 • 650 W
 • 94 %
 • 80 Plus Titanium
 • Modulair
 • 54 A
Niet verkrijgbaar
0
*