Nvidia Shield Android TV review: Android TV alleskunner

96 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen
 3. 3. Android TV
 4. 4. Mediaspeler
 5. 5. Game console
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie 
 8. 2 besproken producten
 9. 96 reacties

Conclusie 

De claim van Nvidia dat dit het laatste product voor bij de tv is dat je ooit nog zou kopen, is natuurlijk wat overdreven, maar de achterliggende gedachte bij deze claim kunnen we niet anders dan onderschrijven. De Nvidia Shield Android TV is zonder twijfel het beste op Android gebaseerde product voor gebruik bij de tv dat we tot nu toe getest hebben. Hij kan vrijwel alles wat je zou kunnen wensen van een mediaspeler en biedt daarnaast ook nog eens de nodige extra's als game console. Dit is dus de beste Android-box/-stick die je op het moment kunt kopen, zeker als de enkele schoonheidsfoutjes die er nu nog inzitten er nog uitgaan. Van Android TV als interface zijn we niet enorm gecharmeerd, maar dat zijn we van gewoon Android op dit soort apparaten ook niet. Als je eenmaal in de gaten hebt hoe je apps moet sideloaden, kun je alweer een stuk meer met deze interface dan standaard het geval is. 

Nvidia Shield TV 16GB (2015)

De aanschafprijs van 199 euro maakt de Shield relatief duur vergeleken met de andere op Android gebaseerde apparaten die we recent getest hebben. Het is wat ons betreft echter zeker waar naar zijn geld. Het is ook een veel uitgebreider en geavanceerder product. Wil je de maximale audio- en video-ondersteuning en ga je hem ook gebruiken om live tv vanaf een server in het netwerk op je tv te streamen, dan is dit de mediaspeler die je moet hebben. 

De uitgebreidheid betekent echter ook dat je vooraf goed na moet denken of je al deze functionaliteit wel nodig hebt. Zoek je gewoon een doosje waarmee je mkv's met h.264-videostream af kunt spelen en sluit je hem rechtstreeks aan op je tv, ook voor het geluid, dan heb je voor minder dan de helft van de prijs ook om het even welk ander apparaat. Netflix is dan ook prima mogelijk en je kunt er standaard ook nog eens veel meer apps op installeren, al is de bediening van 'standaard' Android op dit soort apparaten vaak een nog iets minder fijne gewaarwording als Android TV op de Shield. Netflix in 4K kijken op deze goedkopere Android-doosjes kun je mede vanwege het certificeringsbeleid van Netflix waarschijnlijk ook vergeten. 

Op het gebied van gaming is de Shield uiteraard geen vervanging voor een pc, maar zijn er inmiddels wel dermate veel games beschikbaar dat hij zeker kan wedijveren met een game console. Voor de casual gamer biedt de Shield ruimschoots voldoende vertier wat ons betreft, al kan een en ander wel behoorlijk in de papieren gaan lopen, want veel van de leukere games moet je nog aanschaffen. Ook de extra kosten voor een eventueel los aan te schaffen afstandsbediening en/of een tweede controller moet je in het achterhoofd houden.

Nvidia heeft met de Shield Android TV een apparaat in de markt gezet waarvoor we zo snel geen alternatief kunnen bedenken. Er zijn of komen binnenkort mediaspelers die hetzelfde kunnen als de Shield, maar die missen de game-component. Andersom zijn er ook consoles die wellicht meer in hun mars hebben op het gebied van gaming, maar beduidend minder als het gaat om het decoderen en afspelen van media. Al met al halen we voor de Nvidia Shield Android TV een Hardware.Info Excellent Choice Award uit de kast. 


Nvidia Shield Android TV


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Nvidia Shield TV 16GB (2015)

Nvidia Shield TV 16GB (2015)

 • Nvidia Tegra X1
 • 16 GB
 • 3 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 6.0
Niet verkrijgbaar
Nvidia Shield TV Pro 500GB (2015)

Nvidia Shield TV Pro 500GB (2015)

 • Nvidia Tegra X1
 • 500 GB
 • 3 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 6.0
Niet verkrijgbaar
0