Nvidia Shield Android TV review: Android TV alleskunner

96 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen
 3. 3. Android TV
 4. 4. Mediaspeler
 5. 5. Game console
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie 
 8. 2 besproken producten
 9. 96 reacties

Inleiding

Nvidia heeft met de Shield Android TV naar eigen zeggen het laatste apparaat voor in de huiskamer uitgebracht dat je hoeft te kopen. Nu zijn we hier bij Hardware.Info uiteraard goed bekend met de hyperbool, het stijlfiguur dat in de marketing en de pr uitgebreid gebruikt en misbruikt wordt. We nemen dit dan ook niet per se letterlijk. Nvidia wil er echter wel mee aangeven dat we hier van doen hebben met een apparaat dat veel kan. Dat hebben we uiteraard uitgezocht.

De Shield Android TV is opvallend vormgegeven, met een behuizing die op het oog bestaat uit verschillende over elkaar heen gelegde plaatjes. In de praktijk is het natuurlijk gewoon een enkel stuk plastic, maar er is duidelijk over nagedacht. Echt mooi vinden wij het niet overigens, maar dat moet iedereen voor zichzelf bepalen. Als het apparaat is ingeschakeld, is dat te zien aan verlichting die onder een van de delen vandaan lijkt te komen. De kleur hiervan zal niemand verbazen, namelijk Nvidia-groen.

Nvidia Shield TV 16GB (2015)
De Shield Android TV zoals wij hem ter test kregen. Standaard wordt de afstandsbediening niet meegeleverd voor 199,99 euro.

Je kunt de Shield Android TV neerleggen, maar er is ook nog een standaard te koop. Als je bedenkt dat je voor 199,99 euro de Shield Android TV en de controller ter waarde van 59,99 hebt, dan is de 34,99 euro die je moet neertellen voor deze standaard erg fors. De standaard is overigens wel gemaakt van metaal en voelt hoogwaardig aan.

De controller die wel wordt meegeleverd voelt eveneens degelijk aan, al hebben we hier in het lab wel wat klachten gehoord over de kwaliteit van het D-pad. De triggers zijn goed bereikbaar en prettig in gebruik. Nvidia heeft ook nog enkele capacitieve vlakken aan de controller toegevoegd: het grijze driehoekje onderaan is een touchpad, met eronder volumeknoppen, het grijze driehoekje bovenaan is nog voorzien van navigatieknoppen en van een knop waarmee je de controller kunt koppelen aan de Shield. De verbinding met de Shield wordt gelegd via Wi-Fi Direct.

Achterop de controller zijn nog een micro usb- en een 3,5mm-aansluiting aangebracht. Via de eerste kun je hem opladen, op de tweede kun je een headset aansluiten. Inmiddels zijn er bij de FCC zowel een nieuwe Controller als Remote opgedoken. Wat dat betekent voor de Shield Android TV is nog niet helemaal duidelijk. 

Nvidia Shield TV 16GB (2015)
De controller die Nvidia meelevert met de Shield Android TV is dezelfde als die bij de Shield Tablet zat.

Naast deze onderdelen is er ook nog een kleine en handzame afstandsbediening te koop. Daarvoor vraagt Nvidia 54,99 euro. Dat is ook niet weinig, maar je krijgt dan wel een afstandsbediening met ingebouwde microfoon voor de stembediening en een capacitieve volumeregeling. Vind je de 16 GB die het basismodel aan  (flash)opslagcapaciteit biedt te magertjes, dan kun je voor 100 euro meer een model kopen met 500 GB (hardeschijf) opslag. 

Nvidia Shield TV 16GB (2015)
Het volume bedienen met de afstandsbediening doe je door van boven naar onder of andersom (afhankelijk van of het volume omhoog of omlaag moet) over de strip onderaan te vegen.

Nvidia Shield TV 16GB (2015)
De standaard voelt erg stevig aan, wat ook wel mag gezien de prijs.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Nvidia Shield TV 16GB (2015)

Nvidia Shield TV 16GB (2015)

 • Nvidia Tegra X1
 • 16 GB
 • 3 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 6.0
Niet verkrijgbaar
Nvidia Shield TV Pro 500GB (2015)

Nvidia Shield TV Pro 500GB (2015)

 • Nvidia Tegra X1
 • 500 GB
 • 3 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 6.0
Niet verkrijgbaar
0