Samsung Gear 360 review: beste 360 graden camera tot nu toe?

16 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Bolletje met twee lenzen
 3. 3. Bediening en smartphone app
 4. 4. PC App - ActionDirector
 5. 5. Foto en video resoluties en bitrates
 6. 6. Beeldkwaliteit
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 16 reacties

Inleiding

Samsung werkt hard aan het creëren van een 'VR-ecosysteem' rond haar high-end Galaxy smartphones. Dat begon vorig jaar met de introductie van de Gear VR headset en krijgt nu een logisch vervolg in de vorm van de Gear 360 panoramacamera. Want met een Galaxy S6 of S7 en de Gear VR kan je in virtual reality 360 graden beelden bekijken, en met de Gear 360 kan je deze nu ook opnemen.

Samsung Gear 360

Samsung is niet de eerste fabrikant die met een 360 graden camera komt. Zeker in het duurdere segment zijn er meerdere producten, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van zogenaamde rigs die meerdere camera's samenvoegen om rondom beelden op te nemen. Bij dergelijke producten loopt de prijs al snel op tot duizenden euro's, maar ook in het betaalbare segment tot 400 euro is er inmiddels al wat keuze. Eerder dit jaar bespraken wij bijvoorbeeld de Ricoh Theta S en ook LG introduceerde onlangs een 360 graden camera. Merken als Kodak en 360Fly hebben bovendien ook betaalbare panoramacamera's op de markt die een vrijwel compleet panoramabeeld kunnen schieten.

Samsung's Gear 360 is echter om meerdere redenen een interessant product. Ten eerste is de camera met zijn winkelprijs van 349 euro goedkoop in verhouding tot zijn specificaties. De camera schiet namelijk panoramafoto's met een resolutie van 25,9 megapixels, en video in 4K. Vooral dat laatste is in potentie een groot voordeel ten opzichte van camera's als de Ricoh Theta S die het met een kwart van die resolutie moet doen, en daarmee teleurstellende videoscherpte laat noteren. Doet de Gear 360 het beter, en is het daarmee écht een bruikbare 360 graden videocamera? Tijd om dat uit te zoeken!

Op deze plaats stond content van een externe website, deze is verwijderd om ongewenste tracking-mogelijkheden te voorkomen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Samsung Gear 360

Samsung Gear 360

 • Actioncam
 • MicroSD
 • 1440p (2.5K)
 • 2160p (4K)
Niet verkrijgbaar
0