Asus Zenpad 3S 10 review: terugkeer naar het high-end segment

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen en knoppen
 3. 3. Intern 
 4. 4. Paneel
 5. 5. Software
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Benchmarks: Systeemprestaties (Geekbench)
 8. 8. Benchmarks: GPU-prestaties (GFXBench en 3DMark)
 9. 9. Accuduur
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 10 reacties

Conclusie

Asus brengt met de Zenpad 3S 10 een in het algemeen uitstekende tablet op de markt. De behuizing is fraai en goed afgewerkt en de Mediatek MT8176 onder de motorkap zet goede tot zeer goede prestaties neer. Opvallend is verder het relatief goede geluid dat de ingebouwde speakers produceren. Over de camera's kunnen we jammer genoeg niet zo positief zijn. Die zitten er eigenlijk meer voor de compleetheid op. De foto's die je hiermee maakt zijn niet echt goed. Qua accuduur doet de Zenpad 3S 10 het gemiddeld tot goed. Het paneel dat is gebruikt blinkt niet uit in de accuraatheid van de kleuren maar heeft wel een goede maximale helderheid en een goed contrast.

Op het gebied van de software had Asus wat ons betreft wel wat minder extra apps en diensten op deze Zenpad mogen installeren, maar echt storend vinden we het niet. Fijn is wel dat de algemene look and feel van Android 6.0 zoals Asus het hier heeft gebruikt een stuk rustiger is dan voorheen, met name dankzij het wat rustiger houden van achtergronden en de vormgeving van de iconen. Wat er gaat gebeuren op het gebied van updates, is zoals altijd onzeker, maar als de security patches lijken wel netjes iedere maand geïnstalleerd te worden. 

Kijken we naar de 399 euro die je moet betalen voor de Asus Zenpad 3S 10, dan biedt hij simpelweg veel waar voor het geld. Zowel een Lenovo Tablet 3 Pro 10 als een Samsung Galaxy Tab S2 zijn duidelijk duurder, respectievelijk gemiddeld 100 en 70 euro. Heel veel andere concurrentie is er niet meer op de markt voor Android-tablets. Voor deze minderprijs biedt Asus standaard ook nog eens twee keer zoveel opslagcapaciteit en prestaties die verder niet veel onderdoen voor die van de modellen van Lenovo en Samsung. Het maakt de Asus Zenpad 3S 10 zonder meer een erg interessante tablet, die we dan ook een Hardware.Info Excellent Choice Award uitreiken.

 
Asus Zenpad 3S 10

 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

 • Android
 • 9.7 inch
 • 2048x1536
 • 64 GB
 • 4 GB
 • 427 gram
Niet verkrijgbaar
0
*