Asus Zenpad 3S 10 review: terugkeer naar het high-end segment

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aansluitingen en knoppen
 3. 3. Intern 
 4. 4. Paneel
 5. 5. Software
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Benchmarks: Systeemprestaties (Geekbench)
 8. 8. Benchmarks: GPU-prestaties (GFXBench en 3DMark)
 9. 9. Accuduur
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 10 reacties

Software

De Asus Zenpad 3S 10 draait op Android 6.0, waarbij er in tegenstelling tot bij vorige generaties niet langer is gekozen voor een (overdreven) kleurig thema. De standaardachtergrond is zwart en de iconen zijn wat volwassener vormgegeven dan voorheen het geval was. De zuurstokkleuren zijn zo goed als verdwenen. Tradtitiegetrouw heeft Asus het nodige toegevoegd aan apps en widgets. Op de startpagina staat standaard een widget om snel bij je favoriete contacten te komen en eentje waarmee je bij je notities kunt komen. 

Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

Het aantal door Asus toegevoegde apps is fors. In het dock onderaan het scherm staan deze allemaal samen in een map. We hebben overigens in de basis niets tegen meegeleverde apps, zolang ze nuttig zijn. Wat dat betreft zijn we blij dat de Spiegel-app niet meer van de partij is. De apps die er nog wel opstaan, zijn deels doublures/aanpassingen van wat Google zelf standaard ook aanbiedt. Denk hierbij aan een takenlijst, het weer en de galerij. In vrijwel alle geïnstalleerde apps is een koppeling naar een dienst van Asus aangebracht, bijvoorbeeld WebStorage, een alternatief voor de bekende cloudopslagdiensten. Ga je gebruikmaken van het Asus-ecosysteem, dan is dit handig, anders onnodig.

Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

De bestandsbeheerder die erop staat is verder van een uitstekende kwaliteit en maakt het ook mogelijk om een beveiligde map aan te maken. Verder heeft Asus nog wat hulp-apps toegevoegd, zoals ASUS Mobiel beheer, MyASUS, ZenPad Care en Krachtig & versterken. Dat laatste is een wat onbeholpen vertaling van Power & Boost. Deze app kun je gebruiken om het systeem op te schonen.

Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

In de reacties bij eerdere reviews van producten van Asus lazen we regelmatig dat Asus niet enorm van het regelmatig updaten is. Een dergelijk criterium kunnen we niet goed meenemen bij het bespreken van een nieuw product, omdat we een review publiceren op basis van enkele weken, niet van bijvoorbeeld een jaar. Wat we op basis van de updates die er zijn uitgekomen voor de Zenpad 8.0 van vorig jaar wel kunnen zeggen, is dat Asus wel netjes iedere maand met een Android security patch lijkt te komen. Dat is alvast een goed teken.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

Asus ZenPad 3S 10 64GB Grey

 • Android
 • 9.7 inch
 • 2048x1536
 • 64 GB
 • 4 GB
 • 427 gram
Niet verkrijgbaar
0
*