Antec P9 Window review: back to basics

36 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 36 reacties

Uiterlijk

Afgezien van de rechte lijnen is er weinig aan de Antec P9 Window dat doet denken aan de eerder geteste Performance-serie behuizingen van het merk. Het bijzonder ogende materiaal van de panelen heeft plaatsgemaakt door doorsnee plastic, zowel aan de voor- als bovenkant. In het linkerpaneel zit - vandaar de naam - een groot venster van standaard perspex. Het design is in elk geval strak, zonder al te veel tierelantijnen. Het doet enigszins denken aan dat van de Corsair Obsidian 450D, al is de gelijkenis op zijn best oppervlakkig.Bijzonder zijn de drie 5,25" ruimtes die extern toegankelijk zijn aan de voorkant. In een tijd dat externe uitbreidingsruimtes eerder geheel worden weggelaten, is dat best opmerkelijk.

Antec Performance P9 Window

Aan de bovenzijde vinden we een behoorlijk assortiment knoppen en aansluitingen. In deze prijsklasse vind je niet altijd vier usb-aansluitingen, maar Antec heeft zich hier duidelijk gul opgesteld, met twee keer usb 2.0 en twee keer 3.0. Naast een identieke power- en resetknop (wat ons betreft nooit een goed idee, hoe leuk symmetrie ook is) zien we twee schuifregelaars voor de aansturing van aan te sluiten fans. 

Antec Performance P9 Window

Het bovenpaneel van de kast is wat bijzonders, want Antec geeft je meerdere opties hoe de bovenkant in te richten. Standaard is dat 'dicht', met een mesh rooster over een gesloten plastic bovenzijde. Het rooster is eenvoudig los te klikken, waarna je een groter plastic paneel kan uitnemen, en desgewenst nog twee kleinere. Zo kan je ruimte bieden voor een 240 of een 280 mm radiator. In theorie kan je wellicht ook nog een 360 mm exemplaar kwijt, maar die wordt dan deels geblokkeerd en komt in de verdrukking bij de frontaansluitingen. 

Antec Performance P9 Window

De achterzijde van de P9 Window verraadt dat het mogelijk is om XL-ATX moederborden te monteren, die dus relatief hoog zijn en ruimte bieden aan triple-SLI/CFX opstellingen. We zien hier ook nog metalen afdekplaatjes, die je eruit kan drukken als je externe waterkoeling wilt aanleggen. 

Antec Performance P9 Window

De voetjes tillen de P9 een aardig stuk van de ondergrond op, waardoor er een behoorlijke hoeveelheid lucht kan worden af- of aangevoerd. Eenvoudig uitneembare stoffilters zijn een welkome voorziening hier.

Antec Performance P9 Window


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Antec Performance P9 Window

Antec Performance P9 Window

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
0
*