MSI X99A XPower Gaming Titanium moederbord review

23 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. MSI X99A XPower Gaming Titanium
 3. 3. Specificaties en BIOS-screenshots
 4. 4. Hoe hebben we getest + bClk waardes en BIOS-versies
 5. 5. Benchmarks
 6. 6. Benchmarks (geheugen en GPU)
 7. 7. Stroomverbruik
 8. 8. Geluidskwaliteit
 9. 9. USB 3.1-tests
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 23 reacties

Conclusie

Voor overklokkers die met vloeibare stikstof of andere extreme koelmethoden aan de slag gaan, blijft de XPower-reeks van MSI een uitstekende optie. Alle features die je bij het overklokken zou kunnen wensen zijn aanwezig op dit bord. Voor een meer gematigde hobbyist met lucht- of waterkoeling zijn al die opties al snel overkill, maar er kunnen meer redenen zijn om voor de X99A XPower Gaming Titanium te gaan - bijvoorbeeld het uiterlijk, als het in de smaak valt natuurlijk.

MSI probeert ook gamers te interesseren voor dit moederbord, waarvoor het meer aandacht heeft besteed aan het uiterlijk en enkele features, zoals de audio-implementatie. De uitwerking daarvan is in alle gevallen zeer goed en er wordt een solide en goede basis voor een high-end Intel X99-systeem neergezet. Het bord heeft zelf geen verlichting, maar er is wel een header voor een rgb-ledstrip aanwezig. Omdat het bord zelf geen specifieke kleur heeft, heb je alle vrijheid om een kleurenschema naar wens te kiezen, mocht je dat graag willen.

Als je al vele honderden of wellicht zelfs duizend euro uitgeeft aan een processor, begrijpen we dat je ook aan een moederbord best wat meer zou willen spenderen. De MSI X99A XPower Gaming Titanium is dan een mooie optie, zonder dat je er helemaal een tweede hypotheek voor hoeft te nemen. Echt excelleren zal hij echter pas doen in de handen van een overklokker.


MSI X99A XPower Gaming Titanium


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent MSI X99A XPower Gaming Titanium

MSI X99A XPower Gaming Titanium

 • Extended ATX
 • Socket 2011-3
 • Intel X99
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
0
*