MSI X99A XPower Gaming Titanium moederbord review

23 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. MSI X99A XPower Gaming Titanium
 3. 3. Specificaties en BIOS-screenshots
 4. 4. Hoe hebben we getest + bClk waardes en BIOS-versies
 5. 5. Benchmarks
 6. 6. Benchmarks (geheugen en GPU)
 7. 7. Stroomverbruik
 8. 8. Geluidskwaliteit
 9. 9. USB 3.1-tests
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 23 reacties

MSI X99A XPower Gaming Titanium

MSI heeft bij dit moederbord niet alleen de vijf PCI-Express-sloten van versterking voorzien, maar ook in de geheugensloten zit metaal verwerkt. Het zou beschadigingen helpen voorkomen en - waarschijnlijk belangrijker - ziet er natuurlijk wat strakker uit in combinatie met de rest van het bord. 4-way SLI en CrossFire worden ondersteund, terwijl de CPU-stroomvoorziening uit maar liefst 12 fasen bestaat..

Voor deze prijs mag je een feature-packed moederbord verwachten en dat maakt MSI dan ook waar. Uiteraard zijn nieuwe interfaces als USB 3.1, M.2 en U.2 van de partij, maar er wordt standaard ook een Intel 802.11ac-WiFi-chip met ondersteuning voor twee antennes (867 Mbit/s) gemonteerd. Voor de bekabelde netwerkverbinding is niet voor Killer gekozen, maar gewoon voor Intel-LAN met eigen software die vrijwel alle features van de Killer-suite biedt. Wat ons betreft is dat een minstens net zo goede oplossing.

MSI X99A XPower Gaming Titanium

Audio Boost 3.0 is aanwezig zoals we het kennen, met een Realtek ALC1150 als basis en een optische S/PDIF-uitgang, maar dan met een bijpassende titanium-overkapping. Ook het I/O-paneel, met onder meer tweemaal USB 3.1 Gen2 (Type-A/Type-C), is voorzien van zo'n behuizing. Achterop treffen we verder vier USB 3.0-poorten uit een VIA-controller en nog eens twee USB 3.0-aansluitingen uit de chipset aan. Intern zijn er twee USB 3.0-headers en twee USB 2.0-headers aanwezig. Hier is ook een header voor een rgb-ledstrip te vinden.

Naast de reguliere USB-poorten is er ook een BIOS Flashback-poort aanwezig, waar je een USB-stick in kunt steken om een BIOS te flashen. Bijzonder handig is dat je hiervoor geen processor, geheugen of videokaart nodig hebt: stroom aansluiten en op de knop drukken is voldoende.

MSI X99A XPower Gaming Titanium

Eén van de weinige minpunten die we kunnen ontdekken, is dat er van de zeven 4-pins fan-connectors maar één aansluiting daadwerkelijk PWM ondersteunt. Dat zien we vaker bij MSI en zeker op dit prijspunt doet de concurrentie dat beter.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent MSI X99A XPower Gaming Titanium

MSI X99A XPower Gaming Titanium

 • Extended ATX
 • Socket 2011-3
 • Intel X99
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
0
*