Venz V10 Android mediaspeler review: alles wat je wil voor €70?

34 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Hard- en software
 3. 3. Getest
 4. 4. Conclusie
 5. 1 besproken product
 6. 34 reacties

Inleiding

Android mediaspelers zijn er in alle soorten en maten. Eerder dit jaar publiceerden we een vergelijkingstest van 11 modellen en we bespraken enkele maanden geleden nog de Nvidia Shield Android TV. Nu is het tijd voor een prettig voordelig geprijsd model, de Venz V10.

Als het gaat om op Android gebaseerde mediaspelers zijn met name exemplaren op basis van SoC's van Amlogic de laatste tijd in trek. De chips van deze leverancier staan erom bekend dat ze een goede ondersteuning bieden voor de combinatie van Android en Kodi. De nieuwste generatie SoC van Amlogic is de S905. Op sites als Amazon of Chinese sites als Alibaba of DealExtreme kom je ontelbare spelers van de meest schimmige merken tegen gebaseerd op deze chip.

Ook van Chinese makelij, maar met een Nederlands kantoor en daarmee op z'n minst een Nederlands supportnummer als extra feature, is de Venz V10. De speler kost net geen 70 euro; dat is misschien een paar tientjes meer dan wanneer je echt de goedkoopste S905 speler op DealExtreme zoekt, maar in vergelijking met de meeste andere Android boxen nog altijd zeer scherp geprijsd. En de beloftes zijn mooi want volgens Venz is de speler volledig geschikt voor 4K (Ultra HD) televisie en zit het ook helemaal snor met de moderne H.265 ofwel HEVC video-codec. Is dit inderdaad de ideale betaalbare mediaspeler? Wij zochten het uit!

Venz V10


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Venz V10

Venz V10

 • AMLogic S905
 • 8 GB
 • 1 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 5.1.1
Niet verkrijgbaar
0