Corsair Void Surround Hybrid review: headset met 3,5mm én USB

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Surround en CUE
  3. 3. Geluidskwaliteit
  4. 4. Specificaties
  5. 5. Foto's
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 11 reacties

Geluidskwaliteit

De geluidskarakteristieken van de Surround Hybrid komen redelijk overeen met die van eerdere Voids. Het gebruik van de USB-adapter lijkt daarbij weinig uit te maken: de frequency-response grafieken zijn vrijwel identiek. De bas is vrij dik aangezet, wat enigszins ten koste gaat van de lage middentonen. Hoge tonen komen veel minder goed door. Je zou kunnen zeggen dat het geluidsbeeld typisch is voor een gamingheadset.

Corsair Gaming Void Hybrid Surround Red

In games zijn explosies dan ook indrukwekkend, maar voor muziek luisteren is deze headset minder geschikt. Het beste resultaat bereiken we door de platte Pure Direct-curve te kiezen en de hoge tonen flink op te schroeven. Doe je dat niet, dan vallen de vocalen enigszins weg en klinken ze alsof ze onder water opgenomen zijn.

De grote concurrent in dit prijssegment is natuurlijk de Kingston HyperX Cloud. Deze headset is al lange tijd erg populair en valt vooral op door zijn goede weergave van muziek, doordat het hierboven beschreven 'typische gaminggeluid' daar juist niet aanwezig is. In vergelijking met de Cloud klinken explosies en andere geluidseffecten die vooral op lage tonen leunen indrukwekkender, maar stemmen klinken minder helder en ook geweerschoten komen minder goed uit de verf.

Waar de Void Surround Hybrid wel een duidelijk voordeel heeft, is bij de weergave van surroundgeluid. De HyperX Cloud II heeft wel 'surround', maar hij presenteert zich richting de PC gewoon als stereo-hoofdtelefoon. Het externe kastje 'verzint' er surroundkanalen bij, wat geen goed resultaat oplevert. De Void gebruikt zoals gezegd surroundtechnologie van Dolby, waardoor games volledig 7.1-geluid kunnen afleveren. Middels Hrtf wordt dit teruggemixt naar twee kanalen, wat een goede surroundvirtualisatie oplevert.

Niet alleen de geluidsweergave van een headset is belangrijk, maar ook de kwaliteit van de microfoon. Die is naar onze mening prima, zowel analoog als via USB. De opnames zijn helder en warm qua geluid, terwijl ruis volledig afwezig is. Op Teamspeak of Discord kun je met de Void Surround Hybrid uitstekend uit de voeten.

Testresultaten met USB-geluidskaart

Testresultaten analoog


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Corsair Gaming Void Hybrid Surround Red

Corsair Gaming Void Hybrid Surround Red

  • Over-ear
  • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
0