TP-Link EAP225 review: zakelijk access point voor een prikkie

24 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Bekend gezicht
 3. 3. Mogelijkheden
 4. 4. Prestaties: 2,4 GHz / 5 GHz
 5. 5. Stroomverbruik
 6. 6. Conclusie 
 7. 1 besproken product
 8. 24 reacties

Mogelijkheden

Los van de vraag of het chic is om een interface grotendeels over te nemen, is de Unifi Controller wat ons betreft zonder twijfel een van de prettigste die je kan tegenkomen. Hetzelfde geldt dus nu ook voor de EAP Controller van TP-Link. 

Op het gebied van mogelijkheden, zit eigenlijk alles erop wat je erop zou willen hebben. Zo is er voorzien in een pagina (de startpagina) waarop je de mogelijkheid hebt om een plattegrond te maken van je kantoor of huis en daar vervolgens de verschillende access points op kunt plaatsen. Zo krijg je inzichtelijk welke dekking je mag verwachten van de apparaten.

Een verdere opvallende mogelijkheid is dat je een zogeheten captive portal aan kan maken. Dit is een gastnetwerk, maar dan met een aanmeldscherm, zoals je dat bijvoorbeeld regelmatig in hotels tegenkomt. Je kunt kiezen welk type beveiliging je erop wilt hebben, een welkomsttekst toevoegen en de pagina naar eigen wens inrichten met behulp van logo's en/of plaatjes. Hou er overigens wel rekening mee dat de controller software voor deze toepassing continu moet draaien op de achtergrond. Installatie op een server of iets dergelijks is dan dus gewenst.

TP-Link EAP225

De EAP225 doet ook nog iets interessants met de radio's. Je kunt namelijk gebruikmaken van band steering, waarbij het access point bepaalt welke frequentieband het meest geschikt is voor een bepaalde client. In de praktijk wordt band steering over het algemeen ingezet om zoveel mogelijk apparaten indien mogelijk verbinding te laten maken met de 5GHz-frequentie. Naast band steering is er ook nog load balancing, waarbij je kunt aangeven hoeveel clients er maximaal per radio verbinding mogen maken en wat de kwaliteit van de verbinding minimaal moet zijn.

Een handige feature als je meerdere access points hebt van hetzelfde model is Batch upgrade, de mogelijkheid om ze allemaal tegelijk te updaten vanuit de EAP Controller. Je hoeft dan maar een keer het bestand te uploaden, de rest wordt door de controller gedaan.

TP-Link EAP225

Tot slot is het mogelijk om vanaf een centrale EAP Controller access points in meerdere lokale netwerken te beheren. Handig als je meerdere vestigingen hebt, maar wel graag centraal instellingen en policies door wilt kunnen voeren. Iets wat we niet terug kunnen vinden de beheermogelijkheden, is zero-handoff, dat ervoor zorgt dat clients automatisch van het ene naar het andere access point worden overgedragen.

De access points zijn ook buitenom de EAP Controller te benaderen. Dit kan alleen als de controller niet draait overigens.

TP-Link EAP225

TP-Link EAP225


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent TP-Link EAP225

TP-Link EAP225

 • 802.11ac
 • 450 Mbit/s
 • 867 Mbit/s
 • Power over Ethernet

€ 69,99

5 winkels
0