TP-Link EAP225 review: zakelijk access point voor een prikkie

24 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Bekend gezicht
 3. 3. Mogelijkheden
 4. 4. Prestaties: 2,4 GHz / 5 GHz
 5. 5. Stroomverbruik
 6. 6. Conclusie 
 7. 1 besproken product
 8. 24 reacties

Conclusie 

Ben je op zoek naar een of meerdere access points die je eenvoudig centraal kunt managen, dan zouden wij de TP-Link EAP225 zeker op het lijstje zetten. Er valt simpelweg weinig meer te wensen van een access point als het je alleen te doen is om wifi en je bent niet op zoek naar modellen met extra radiomodules voor andere doeleinden of met extreem geavanceerde mogelijkheden. De prijs is met gemiddeld zo'n 89 euro erg scherp, de prestaties zijn in het algemeen goed tot zeer goed en de mogelijkheden uitgebreid voor een apparaat in deze klasse. Een en ander is vervat in een onopvallende behuizing waarvoor alle ophangmaterialen netjes meegeleverd zijn. 

Het enige waar we nog steeds niet helemaal over uit kunnen, is dat de EAP Controller interface een kopie lijkt te zijn van die van Ubiquiti Unifi, uiteraard wel in de huisstijl van TP-Link gepresenteerd. We zijn heel erg benieuwd wat hiervoor de reden is geweest, want TP-Link heeft dit naar onze mening echt niet nodig. De interfaces die het zelf maakt zijn eveneens uitstekend in onze ervaring, dus waarom niet ook gewoon hiervoor iets zelf ontwikkelen? We zullen wellicht nooit weten waarom deze keuze is gemaakt. De grote vraag is natuurlijk of je dit erg moet vinden als eindgebruiker. Uiteindelijk gaat het om de prestaties en de mogelijkheden en dingen fabrikanten niet per se mee naar een originaliteitsprijs. Toch wringt het een beetje wat ons betreft.

We zijn echter van mening dat het niet primair onze taak is om in zaken zoals deze morele oordelen te vellen over fabrikanten, maar ons te richten op de kwaliteit van het product in kwestie. De kwaliteit van deze EAP225 is gewoon goed tot zeer goed, op alle vlakken, dus een Hardware.Info Excellent Choice Award is wat ons betreft zeker op zijn plaats. 


TP-Link EAP225


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent TP-Link EAP225

TP-Link EAP225

 • 802.11ac
 • 450 Mbit/s
 • 867 Mbit/s
 • Power over Ethernet

€ 69,99

5 winkels
0