De ultieme Skylake moederbord koopgids

31 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. 50-90 euro: ultrabudget
 3. 3. 50-90 euro: ultrabudget (Benchmarks)
 4. 4. 90-130 euro: compromissen
 5. 5. 90-130 euro: compromissen (Benchmarks)
 6. 6. 130-160 euro: sweetspot voor Z170
 7. 7. 130-160 euro: sweetspot voor Z170 (Benchmarks)
 8. 8. 160-250 euro: extra’s en design
 9. 9. 160-250 euro: extra’s en design (Benchmarks)
 10. 10. 250+ euro: luxe en gekheid
 11. 11. 250+ euro: luxe en gekheid (Benchmarks)
 12. 12. Serverbord in je gamesysteem?
 13. 13. Serverbord in je gamesysteem? (Benchmarks)
 14. 14. Speciaal: voor de overklokkers
 15. 15. Speciaal: Mini-ITX
 16. 16. Speciaal: Mini-ITX (benchmarks)
 17. 17. Besproken producten
 18. 18. Reacties

Inleiding

Bij de introductie van Intels Skylake-processors publiceerden we een kleine round-up van negen bijbehorende moederborden. Sindsdien hebben we tientallen losse reviews en mini round-ups van Z170-, H170-, B150- en H110-moederborden gepubliceerd. In dit artikel zetten we het volledige aanbod op een rij, om je precies te vertellen welk Skylake-moederbord je moet hebben.

Met de Skylake-generatie processors lanceerde Intel ook een nieuwe 100-serie chipsets, met de Z170-chipset als vlaggenschip en daarnaast een aantal minder uitgebreide varianten. H170 is bijna net zo uitgebreid als Z170, maar mist ondersteuning voor overklokken en SLI. B150 is eigenlijk gericht op kantoorgebruikers en heeft bijvoorbeeld minder USB 3.0-poorten en PCIe-lanes, maar is door zijn lage prijs ook populair bij samenstellers van goedkope gamesystemen. Ten slotte is er nog de H110-chipset, die qua beschikbare aansluitingen en lanes nog verder is gestript en ook geen RAID ondersteunt.

Een grote vernieuwing bij deze chipsets was de toename van het aantal flexibel in te delen I/O-lanes van de chipset. Door de opkomst van PCI-Express-SSD’s ontstond bij de vorige generatie een nijpend tekort aan beschikbare lanes vanuit de chipset. Die zijn namelijk ook nodig voor netwerkcontrollers, USB 3.1-chips en andere voorzieningen. Zeker bij luxere Z170-moederborden zien we echter regelmatig meerdere M.2-sloten, eventueel gecombineerd met U.2 – een relatief nieuwe standaard voor PCIe-SSD’s die via een kabeltje worden aangesloten.

In dit artikel bespreken we de trends en natuurlijk de beste keuzes per prijscategorie. Ten slotte gaan we nog een aantal nichemarkten af, bijvoorbeeld moederborden met het kleine Mini-ITX-formaat en borden voor overklokkers.

50-90 euro: ultrabudget

Laten we meteen beginnen bij het goedkoopste segment in socket 1151-land. Voor zo’n 60 euro heb je al een Skylake-moederbord met de H110-chipset. De beperkingen qua aansluitingen en andere features van die chipset bespraken we net al, maar er zijn nog meer punten waarop je moet letten in dit segment. Veel fabrikanten beknibbelen bijvoorbeeld op de stroomvoorziening, door het aantal fasen te verminderen of koellichamen weg te laten. In het dagelijks gebruik hoeft dit geen probleem te zijn, maar bij langdurige volledige belasting kan een krachtige processor zijn kloksnelheid reduceren oftewel throttlen. Videobewerkers kunnen dus beter even verder lezen, maar voor een PC voor je ouders zal een H110-bord vaak al ruim voldoen.

Als we kijken naar de goedkoopste borden, dan staan de ASRock H110M-HDS (gem. 58 euro) en MSI H110M Pro-VD (gem. 61 euro) recht tegenover elkaar. Qua features zijn ze zeer vergelijkbaar, maar MSI heeft een duidelijk uitgebreidere stroomvoorziening, terwijl ASRock een HDMI-uitgang heeft die het andere bord ontbeert. Voor dertien euro meer heb je de MSI B150M Eco (gem. 74 euro), die dankzij zijn uitgebreidere chipset meer USB 3.0-poorten heeft. Bovendien heeft dit bord een derde fanconnector, wat ons betreft een grote meerwaarde. Op de twee goedkopere borden kun je namelijk maar één casefan aansluiten, waardoor je met een behuizing uit het middensegment al snel in de problemen komt.

MSI liet ons na publicatie van dit artikel in Hardware.Info Magazine weten dat de B150M Eco helaas uit het assortiment gaat. De B150M Pro-VDH is een alternatief, maar heeft een NIC van Realtek. De ASRock B150M Pro4S heeft wel een Intel-netwerkchip, maar hebben we vooralsnog niet getest.

MSI H110M Pro-VD
Voor 60 euro heb je met deze MSI H110M Pro-VD al een prima werkend Skylake-moederbord.

Aan het uiteinde van dit segment hebben we heel wat opties van ASRock, Gigabyte en MSI getest. Ten opzichte van de goedkopere borden krijg je hier onder meer vier in plaats van twee geheugensloten en een tweede PCIe-slot (al is SLI niet mogelijk). De Gigabyte B150M-D3H (gem. 90 euro) is wat ons betreft duidelijk de beste keuze, met bijvoorbeeld het eerste M.2-slot dat we tegenkomen en een kwalitatief goede Intel-netwerkcontroller. Wil je een optische audio-uitgang, dan is de MSI B150M Bazooka (gem. 82 euro) een alternatief, maar dan mis je wel de functionaliteit die de Gigabyte wel heeft.


MSI H110M Pro-VD
ASRock H110M-HDS
Gigabyte B150M-D3H

50-90 euro: ultrabudget (Benchmarks)

Hieronder kun je alle benchmarks van deze categorie bekijken.

CPU-benchmarks

Geheugenbenchmarks

USB 3.1

Stroomverbruik

Geluidskwaliteit

90-130 euro: compromissen

Waar de instapmarkt nog redelijk overzichtelijk is, valt veel meer te kiezen wanneer je meer dan pakweg 90 euro te besteden hebt. We testten in dit segment maar liefst 23 verschillende borden. Voor rond de 100 euro zijn er nog enkele B150-moederborden te krijgen. Helemaal overtuigd raken we hier echter niet door: we zien luxevoorzieningen als USB 3.1, maar dan is de stroomvoorziening ondermaats. Is die wel in orde, dan blijft er qua features weer weinig over.

De eerste moederborden die aan de ‘gamingstandaard’ van goed geluid en een goede netwerkcontroller voldoen, zijn de ASRock Fatal1ty B150 Gaming K4 (gem. 112 euro), de Gigabyte G1.Sniper B7 (gem. 115 euro) en de MSI B150A Gaming Pro (gem. 119 euro).  Gigabyte biedt als enige M.2, terwijl MSI als enige USB 3.1 implementeert. Over het aansluiten van casefans hoef je je inmiddels geen zorgen meer te maken hebben: minder dan 4 connectors komen we niet meer tegen in dit segment. Het is wel zonde dat PWM doorgaans alleen op de CPU-ventilatorheader werkt.

Ook komen we aan de bovenkant van dit segment de eerste Z170-moederborden tegen, waarmee je dus kunt overklokken. Helaas schieten ze altijd wel ergens tekort: ze missen USB 3.1, hebben geen M.2-slot, de audiovoorziening laat te wensen over of de stroomvoorziening is niet zoals we die graag zouden willen zien. Als je al ruim honderd euro neertelt voor een moederbord, kun je er beter nog een paar tientjes bijleggen voor een écht compleet Z170-bord.


Gigabyte G1.Sniper B7
MSI B150A Gaming Pro
ASUS B150 Pro Gaming D3 (voor DDR3)

90-130 euro: compromissen (Benchmarks)

Hieronder kun je alle benchmarks van deze categorie bekijken.

CPU-benchmarks

Geheugenbenchmarks

USB 3.1

Stroomverbruik

Geluidskwaliteit

130-160 euro: sweetspot voor Z170

Als je ongeveer 150 euro over hebt voor een Z170-moederbord, dan begint het echt leuk te worden. De ASRock Z170 Extreme4 (gem. 145 euro), MSI Z170A Gaming Pro Carbon (gem. 158 euro) en ASUS Z170 Pro Gaming (gem. 165 euro) zijn qua features erg vergelijkbaar: M.2, USB 3.1, netwerk, audio: alles is bij deze ‘gamingborden’ in orde. Bij de oorspronkelijke Gaming Pro beging MSI nog enkele missers, maar bij de Carbon-variant zijn die allemaal opgelost. Het bord van ASRock spreekt ons het meeste aan: het heeft twee USB 3.0-poorten meer aan de achterzijde, ondersteunt als enige DTS Connect via de optische audio-uitgang en kan alle aangesloten casefans via PWM aansturen. Ook is de Extreme4 voorzien van on-board knopjes om het systeem op te starten of de BIOS-instellingen te restaureren, wat zeker handig kan zijn. Het enige nadeel dat we kunnen ontdekken, is dat de goudachtige accenten op het verder zwarte bord niet iedereen zullen aanspreken.

ASRock Z170 Extreme4
De ASRock Z170 Extreme4 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Toch hebben ook de borden van ASUS en MSI bestaansrecht. MSI kiest voor carbon-accenten en heeft aan de zijkant rgb-verlichting aangebracht, wat sommigen zeker zullen kunnen waarderen. Ook de USB 3.1-prestaties van zowel MSI als ASUS zijn duidelijk beter. We vinden het jammer dat ASUS bij dit bord niet langer zijn kenmerkende Q-connector meelevert. Natuurlijk is het aansluiten van de frontconnectors van je behuizing voor de meeste gebruikers slechts een eenmalige ergernis, maar we kunnen ons niet voorstellen dat een stukje plastic met wat pinnen voor een significante meerprijs zorgde.

Opvallend is de afwezigheid van Micro-ATX-moederborden in dit segment. Jarenlang leken die aan een opkomst bezig, maar tegenwoordig wordt deze maat voornamelijk nog toegepast bij goedkopere borden. Eigenlijk heeft alleen ASRock nog een interessante met de Z170M Extreme4 (gem. 135 euro), die een tientje goedkoper is dan de Z170 Extreme4 op ATX-formaat. Je levert wel op een aantal punten in: wat minder aansluitingen, een meer ingetogen CPU-stroomvoorziening, minder fanconnectors en geen on-board probleemdiagnose of knopjes. Ook de gemeten audiokwaliteit valt wat tegen voor een bord met de ALC1150-codec. Weliswaar de beste keuze voor wie Micro-ATX wil, maar dus niet compromisloos.

Wil je niet gaan overklokken en liggen meerdere videokaarten voor jou ook niet in het verschiet, maar wel een bord met alles erop en eraan? Dan is de ASUS H170 Pro Gaming (gem. 141 euro) de beste keuze: vier video-aansluitingen waaronder HDMI en DisplayPort, USB 3.1, M.2, goede audio en netwerkconnectivitet, uitstekende fan-control: werkelijk alles dat je kunt wensen zit erop.

Asus H170 Pro Gaming
Voor een compleet H170-moederbord hoef je niet meer dan 140 euro uit te geven.


ASRock Z170 Extreme4
ASUS Z170 Pro Gaming
MSI Z170A Gaming Pro Carbon
 


ASUS H170 Pro Gaming

130-160 euro: sweetspot voor Z170 (Benchmarks)

Hieronder kun je alle benchmarks van deze categorie bekijken.

CPU-benchmarks

Geheugenbenchmarks

USB 3.1

Stroomverbruik

Geluidskwaliteit

160-250 euro: extra’s en design

Nadat we de sweetspot hebben gehad qua functionaliteit, lijkt er weinig reden meer om te investeren in een nog duurder moederbord. Toch is er nog veel aanbod te vinden met een bijzonder design of extra functionaliteit: borden voor wie net wat meer wil. Gigabyte heeft bijvoorbeeld een aantal exemplaren met Thunderbolt 3.0, inclusief mogelijkheid het signaal van je videokaart door te geven. De Z170X-Ultra Gaming (gem. 185 euro) is de goedkoopste optie, maar heeft verder de voorzieningen van een Z170-bord zonder Thunderbolt dat 70 euro minder kost. De Z170X-UD5 TH (gem. 215 euro) is veel completer en met de nog wat duurdere Z170X-Designare (gem. 237 euro) krijg je ook nog eens een tweede netwerkpoort.

De naam van de Designare komt echter van een andere feature. Ook – of misschien wel juist – in moederbordenland is de rgb-trend niet meer weg te slaan. Veel borden in het hogere segment hebben zelf verlichting ingebouwd of kunnen losse ledstrips aansturen via een daarvoor aanwezige header – in het vorige Hardware.Info Magazine heb je hierover een uitgebreide workshop kunnen lezen. Straks zullen we hier nog op terugkomen, want de meest opvallend uitvoeringen kosten nog wat meer. Overigens is er als het alleen om ontwerp gaat nog meer te krijgen, zoals de Sabertooth borden van ASUS – deze generatie zowel met witte (Sabertooth Z170 S, gem 210 euro) als met grijze accenten (Sabertooth Z170 Mark 1, gem. 260 euro).

Asus Maximus VIII Ranger
De ASUS Maximus VIII Ranger is het goedkoopste Republic of Gamers-bord, maar bijzonder compleet, en nog betaalbaar ook.

In dit segment verdient de ASUS Maximus VIII Ranger (gem. 195 euro) nog een eervolle vermelding: het goedkoopste Republic of Gamers-bord met een featureset die vergelijkbaar is met die van de Z170 Pro Gaming, maar dan in een stijlvoller jasje gegoten. Ook de on-board knopjes en de Q-connector heeft ASUS aan dit ROG-model voorbehouden. De Gene uit dezelfde serie is het meest high-end Micro-ATX-moederbord – ook in deze categorie voert full-size ATX de boventoon – en eigenlijk het enige compromisloze moederbord van dat formaat.

Ten slotte valt de ASRock Z170 Extreme7+ (gem. 253 euro) op: dit Z170-bord heeft als enige maar liefst drie M.2-sloten. Wil je je te buiten gaan aan snelle PCIe-SSD’s op het moederbord, dan is dat dus de enige keuze.

ASRock Z170 Extreme7+
De ASRock Z170 Extreme7+ is de enige optie als je een bord zoekt met drie M.2-sloten.


ASRock Z170 Extreme7+
ASUS Maximus VIII Gene
ASUS Maximus VIII Ranger

160-250 euro: extra’s en design (Benchmarks)

Hieronder kun je alle benchmarks van deze categorie bekijken.

CPU-benchmarks

Geheugenbenchmarks

USB 3.1

Stroomverbruik

Geluidskwaliteit

250+ euro: luxe en gekheid

ASUS speelt traditiegetrouw een grote rol in het high-end segment. De Maximus VIII Formula (gem. 358 euro) is vrijwel helemaal bedekt met een overkapping en bovendien voorzien van rgb-verlichting, zowel op het moederbord zelf als optioneel met een ledstrip in de behuizing. Voor casemodders is dit welhaast het ultieme moederbord.

Asus Maximus VIII Formula
Rgb-verlichting is terug te vinden op steeds meer high-end moederborden.

Qua functionaliteit biedt dit segment weinig extra’s: soms krijg je wat meer fan-connectors, vaak zit er 802.11ac-WiFi geïntegreerd op het moederbord, maar niets wat de meerprijs echt kan rechtvaardigen.

MSI heeft zijn high-end overklok- en gaminglijnen samengevoegd en wordt vertegenwoordigd door de Z170A XPower Gaming Titanium, een moederbord dat direct opvalt door zijn zilver-met-witte kleurenschema en zich voor beide doeleinden uitstekend leent.

MSI Z170A XPower Gaming Titanium
De MSI Z170A XPower Gaming heeft een bijzonder design.

Het meest ultieme bord is toch wel de Maximus VIII Extreme, met een extreem veel aansluitingen, WiFi-mogelijkheden waar een goedkope router jaloers van wordt en uiteraard uitgebreide overklokopties, waarover onder het volgende kopje meer. Bijzonder zijn ook de accessoires, met het OC Panel vol extreme overklokopties en een bordje om meer kastventilators aan te kunnen sluiten op je moederbord.


MSI Z170A XPower Gaming Titanium


ASUS Maximus VIII Formula
ASUS Maximus VIII Extreme
Gigabyte Z170X-SOC Force


Gigabyte Z170X-Gaming G1

250+ euro: luxe en gekheid (Benchmarks)

Hieronder kun je alle benchmarks van deze categorie bekijken.

CPU-benchmarks

Geheugenbenchmarks

USB 3.1

Stroomverbruik

Geluidskwaliteit

Serverbord in je gamesysteem?

Intels Xeon-processors zijn ook deze generatie in sommige gevallen goedkoper dan vergelijkbare Core i5’s of i7’s. Zo is de Xeon E3-1230 v5 praktisch even snel als de Core i7 6700, maar wel 50 euro goedkoper. Steeds meer consumenten kochten zo’n goedkope server-CPU en om daar een stokje voor te steken heeft Intel een einde gemaakt aan de werking van Xeons op de consumentenchipsets als H170 en Z170. Daardoor ontstond een nieuwe, bijzondere markt: gamingborden rond Intels C232/C236-chipsets voor servers.

ASUS biedt met de E3 Pro Gaming V5 één van de interessantste opties die nog verkrijgbaar zijn. In vergelijking met Z170-moederborden zijn er echter flinke nadelen: je kunt de geïntegreerde GPU niet gebruiken, Nvidia SLI wordt niet ondersteund en de USB 3.1-snelheden zijn lager. Ook is de opstarttijd langer dan we gewend zijn van consumentenborden. Intel lijkt er in geslaagd te zijn om het goedkopere Xeon-platform onaantrekkelijk te maken voor gamers.

Asus E3 Pro Gaming V5
De ASUS E3 Pro Gaming V5 is één van de 'gamingborden' met een C232-chipset.

Serverbord in je gamesysteem? (Benchmarks)

Hieronder kun je alle benchmarks van deze categorie bekijken.

CPU-benchmarks

Geheugenbenchmarks

USB 3.1

Stroomverbruik

Geluidskwaliteit

Opstarttijd

Speciaal: voor de overklokkers

Borden speciaal voor overklokkers worden eigenlijk niet meer gemaakt: de markten voor ‘high-end gamers’ en extreme overklokkers worden door de fabrikanten op één hoop gegooid. De uitgebreidste overklokfuncties vinden we daarom terug op borden als de eerder besproken Maximus VIII Extreme, samen met heel wat functies die professionele overklokkers nooit zullen gebruiken. Kijken we naar de recorddatabase van overklokplatform HWBot, dan zien we een opvallende tweede plaats achter de ASUS ROG-serie: de OC Formula-borden van ASRock.

De ASRock Z170 OC Formula (gem. 252 euro) en Z170M OC Formula (gem. 259 euro) zijn een stuk vriendelijker geprijsd dan andere bekende overklokborden, doordat er alleen de features op zitten die overklokkers echt nodig hebben. Zaken als voltagemeetpunten, on-board knoppen, meerdere BIOS-chips en een uitgebreide stroomvoorziening zijn aanwezig, maar een sloot aan USB 3.1-poorten of ingebouwde WiFi zul je bij deze borden niet tegenkomen. Voor wie met droogijs of vloeibare stikstof aan de slag wil zijn het dan ook uitstekende opties. De Z170M OC Formula staat vooral bekend als een uitstekend moederbord voor geheugenoverklokkers. Onthoud wel: met elk Z170-moederbord kun je overklokken. Ga je niet verder dan het verhogen van de multiplier, dan is een speciaal overklokkersbord zijn meerprijs niet waard.

ASRock Z170 OC Formula
De ASRock Z170 OC Formula is een populair bord bij overklokkers.

Speciaal: Mini-ITX

De markt voor Mini-ITX-bordjes kwam bij Skylake langzaam op gang, maar uiteindelijk hebben we toch vijftien moederborden van dit formaat weten te verzamelen. De grote verrassing was de Gigabyte B150N Phoenix-WiFi (gem. 108 euro) – zoals zijn naam al duidelijk maakt voorzien van 802.11ac-WiFi, maar daarnaast ook van een M.2-slot en twee USB 3.1-aansluitingen. Het enige nadeel is de beperkte stroomvoorziening: je moet op dit bordje geen Core i7 langdurig gaan belasten, dan zal hij op den duur gaan terugklokken omdat de VRM’s te warm worden.

Gigabyte B150N Phoenix-WiFi
Gigabyte verraste ons met dit betaalbare Mini-ITX-moederbord.

Heb je wat meer te besteden, dan is de ASUS Z170I Pro Gaming (gem. 160 euro) een goed alternatief. Over de stroomvoorziening hoef je je bij dit exemplaar geen zorgen te maken en de geïntegreerde audio is van hogere kwaliteit. Noemenswaardig is ook dat de ASUS op alle drie de fanconnecters een PWM-signaal zet; bij de Gigabyte wordt alleen de CPU-fan zo aangestuurd.

Asus Z170I Pro Gaming
Een van de beste Mini-ITX moederborden is de Asus Z170I Pro Gaming.

Voor overklokkers is er nog de Maximus VIII Impact (gem. 249 euro), maar voor doorsnee gebruikers biedt die weinig meerwaarde. Laat staan, hij mist zelfs het M.2-slot waar de flink goedkopere Z170I Pro Gaming wel over beschikt. Voor wie een thuisserver wil bouwen kan de Gigabyte H170N-WiFi (gem. 139 euro) interessant zijn, omdat hij zes SATA600-poorten heeft.


Gigabyte B150N Phoenix-WiFi


ASUS Z170I Pro Gaming

Speciaal: Mini-ITX (benchmarks)

Hieronder kun je alle benchmarks van deze categorie bekijken.

CPU-benchmarks

Geheugenbenchmarks

USB 3.1

Stroomverbruik

Geluidskwaliteit


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

ASRock B150 Combo

ASRock B150 Combo

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR3+DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock B150M Pro4

ASRock B150M Pro4

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock E3V5 WS

ASRock E3V5 WS

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel C232
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Fatal1ty B150 Gaming K4

ASRock Fatal1ty B150 Gaming K4

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Fatal1ty B150 Gaming K4/D3

ASRock Fatal1ty B150 Gaming K4/D3

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR3
Niet verkrijgbaar
ASRock Fatal1ty H170 Performance

ASRock Fatal1ty H170 Performance

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/AC

ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/AC

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4

ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6+

ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6+

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value ASRock H110M-HDS

ASRock H110M-HDS

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel H110
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock H170 Combo

ASRock H170 Combo

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR3+DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock H170A-X1/3.1

ASRock H170A-X1/3.1

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock H170M-ITX/AC

ASRock H170M-ITX/AC

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Z170 Extreme3

ASRock Z170 Extreme3

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value ASRock Z170 Extreme4

ASRock Z170 Extreme4

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Z170 Extreme6

ASRock Z170 Extreme6

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Excellent ASRock Z170 Extreme7+

ASRock Z170 Extreme7+

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Z170 OC Formula

ASRock Z170 OC Formula

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Z170A-X1/3.1

ASRock Z170A-X1/3.1

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Z170M-ITX/AC

ASRock Z170M-ITX/AC

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Z170M Extreme4

ASRock Z170M Extreme4

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
ASRock Z170M OC Formula

ASRock Z170M OC Formula

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value Asus B150 Pro Gaming D3

Asus B150 Pro Gaming D3

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR3
Niet verkrijgbaar
Asus B150-Pro Gaming/Aura

Asus B150-Pro Gaming/Aura

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus B150I Pro Gaming/Aura

Asus B150I Pro Gaming/Aura

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4

112,90 €

2 winkels
Asus B150I Pro Gaming/WiFi/Aura

Asus B150I Pro Gaming/WiFi/Aura

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus B150M Pro Gaming

Asus B150M Pro Gaming

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus E3 Pro Gaming V5

Asus E3 Pro Gaming V5

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel C232
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus H110I-Plus D3

Asus H110I-Plus D3

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel H110
 • DDR3
Niet verkrijgbaar
Excellent Asus H170 Pro Gaming

Asus H170 Pro Gaming

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4

152,90 €

1 winkel
Ultimate Asus Maximus VIII Extreme

Asus Maximus VIII Extreme

 • Extended ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus Maximus VIII Extreme Assembly

Asus Maximus VIII Extreme Assembly

 • Extended ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Ultimate Asus Maximus VIII Formula

Asus Maximus VIII Formula

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Excellent Asus Maximus VIII Gene

Asus Maximus VIII Gene

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

234,49 €

2 winkels
Asus Maximus VIII Hero

Asus Maximus VIII Hero

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

241,37 €

2 winkels
Asus Maximus VIII Hero Alpha

Asus Maximus VIII Hero Alpha

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus Maximus VIII Impact

Asus Maximus VIII Impact

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

187,22 €

1 winkel
Excellent Asus Maximus VIII Ranger

Asus Maximus VIII Ranger

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

209,43 €

2 winkels
Asus P10S-M WS

Asus P10S-M WS

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel C236
 • DDR4

186,00 €

6 winkels
Asus P10S WS

Asus P10S WS

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel C236
 • DDR4

242,90 €

4 winkels
Asus Sabertooth Z170 Mark 1

Asus Sabertooth Z170 Mark 1

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus Sabertooth Z170 S

Asus Sabertooth Z170 S

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value Asus Z170 Pro Gaming

Asus Z170 Pro Gaming

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus Z170 Pro Gaming/Aura

Asus Z170 Pro Gaming/Aura

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus Z170-A

Asus Z170-A

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Asus Z170-Deluxe

Asus Z170-Deluxe

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

330,91 €

2 winkels
Excellent Asus Z170I Pro Gaming

Asus Z170I Pro Gaming

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

184,94 €

1 winkel
ECS Z170-Claymore

ECS Z170-Claymore

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
EVGA Z170 Classified

EVGA Z170 Classified

 • Extended ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value Gigabyte B150M-D3H

Gigabyte B150M-D3H

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte B150M-DS3P

Gigabyte B150M-DS3P

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value Gigabyte B150N Phoenix-WiFi

Gigabyte B150N Phoenix-WiFi

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value Gigabyte G1.Sniper B7

Gigabyte G1.Sniper B7

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte H110M-S2H

Gigabyte H110M-S2H

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel H110
 • DDR4

54,99 €

4 winkels
Gigabyte H170N-WiFi

Gigabyte H170N-WiFi

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte X150-Plus WS

Gigabyte X150-Plus WS

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel C232
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte X150M-Pro ECC

Gigabyte X150M-Pro ECC

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel C232
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte X170-Extreme ECC

Gigabyte X170-Extreme ECC

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel C236
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Excellent Gigabyte X170-Gaming 3 WS

Gigabyte X170-Gaming 3 WS

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel C236
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170 Gaming K3

Gigabyte Z170 Gaming K3

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

147,15 €

1 winkel
Gigabyte Z170MX Gaming 5

Gigabyte Z170MX Gaming 5

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170N-Gaming 5

Gigabyte Z170N-Gaming 5

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170N-WiFi

Gigabyte Z170N-WiFi

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170X-Designare

Gigabyte Z170X-Designare

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value Gigabyte Z170X-Gaming 3

Gigabyte Z170X-Gaming 3

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170X-Gaming 5

Gigabyte Z170X-Gaming 5

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Ultimate Gigabyte Z170X-SOC Force

Gigabyte Z170X-SOC Force

 • Extended ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170X-UD5 TH

Gigabyte Z170X-UD5 TH

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170X Gaming 7

Gigabyte Z170X Gaming 7

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Innovation Gigabyte Z170X Gaming G1

Gigabyte Z170X Gaming G1

 • Extended ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Gigabyte Z170X Ultra Gaming

Gigabyte Z170X Ultra Gaming

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value MSI B150A Gaming Pro

MSI B150A Gaming Pro

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI B150M Bazooka

MSI B150M Bazooka

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI B150M Eco

MSI B150M Eco

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI B150M Mortar

MSI B150M Mortar

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI B150M Night Elf

MSI B150M Night Elf

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel B150
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI H110M Gaming

MSI H110M Gaming

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel H110
 • DDR4

88,33 €

2 winkels
Great Value MSI H110M Pro-VD

MSI H110M Pro-VD

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel H110
 • DDR4

60,95 €

1 winkel
MSI H170 Gaming M3

MSI H170 Gaming M3

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI H170A PC Mate

MSI H170A PC Mate

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI H170I Pro AC

MSI H170I Pro AC

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170 Krait Gaming

MSI Z170 Krait Gaming

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170A-G43 Plus

MSI Z170A-G43 Plus

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170A Gaming M5

MSI Z170A Gaming M5

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170A Gaming M7

MSI Z170A Gaming M7

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170A Gaming M9 Ack

MSI Z170A Gaming M9 Ack

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170A Gaming Pro

MSI Z170A Gaming Pro

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value MSI Z170A Gaming Pro Carbon

MSI Z170A Gaming Pro Carbon

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170A PC Mate

MSI Z170A PC Mate

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170A Tomahawk

MSI Z170A Tomahawk

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Excellent MSI Z170A XPower Gaming Titanium

MSI Z170A XPower Gaming Titanium

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
MSI Z170I Gaming Pro AC

MSI Z170I Gaming Pro AC

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4

157,10 €

4 winkels
SuperMicro C7H170-M

SuperMicro C7H170-M

 • Micro ATX
 • Socket 1151
 • Intel H170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
SuperMicro C7Z170-OCE

SuperMicro C7Z170-OCE

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
SuperMicro C7Z170-SQ

SuperMicro C7Z170-SQ

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel Z170
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
SuperMicro X11SAE

SuperMicro X11SAE

 • ATX
 • Socket 1151
 • Intel C236
 • DDR4

235,95 €

3 winkels
SuperMicro X11SSV-Q

SuperMicro X11SSV-Q

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Q170
 • DDR4

202,95 €

1 winkel
0
*