Corsair Carbide 270R review: S340 concurrent

7 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 7 reacties

Uiterlijk

Corsair heeft de Carbide 270R lekker strak vormgegeven. A-typisch voor het merk is het voorpaneel met de gebogen boven- en onderzijde, we zijn wat meer rechte lijnen van het merk gewend. Aan de andere kant, we zagen iets soortgelijks ook bij de 600Q eerder dit jaar en natuurlijk de 570X eerder vandaag. Opvallend is de afwezigheid van een (magnetisch) stoffilter aan de bovenkant. Dat hebbben we vaker gezien bij goedkopere Carbide-modellen, maar is anno 2016 toch een opmerkelijke keuze - een BW9000 van Sharkoon beschikt gewoon over zo'n voorziening en is niet noemenswaardig duurder.

Corsair Carbide 270R window

De aansluitingen voor usb 3.0 (twee stuks), audio in- en uitgangen alsmede power en reset heeft Corsair weggestopt onder een van de overhangende randen van het voorpaneel. Opmerkelijk genoeg heeft het dat wel gedaan aan de rechterkant, terwijl het venster uiteraard links zit. Zet je dus je systeem rechts naast je neer om je configuratie mooi te kunnen bewonderen, dan moet je op de tast achter de rechterkant de frontaansluitingen ontwaren. Zet je het links neer om goed bij die aansluitingen te kunnen, dan zie je het binnenwerk niet. 

Corsair Carbide 270R window

De achterzijde van de Carbide 270R is redelijk voorspelbaar: zeven uitbreidingsplaatjes, voeding onderin, ruimte voor een 12 cm fan aan de bovenzijde. Vermeldenswaard zijn de flexibele ophangpunten hier, zodat je qua verschillende radiatoren niet snel in de problemen komt. 

Corsair Carbide 270R window

Zoals we gewend zijn van de Carbide serie staat ook de 270R stevig op vier afzonderlijke pootjes. Onderaan is nog net het uitneembare stoffilter zichtbaar voor de bescherming van de voeding. 

Als we het uiterlijk in zijn geheel in overweging nemen, ziet de 270R er prima uit, maar wel wat aan de kale kant. Hij komt op het eerste gezicht niet over als een mid-range kast, eerder een instapmodel. De afwerking van het staal is prima en we komen geen scherpe kantjes tegen, maar zonder stoffilter op de bovenzijde oogt hij wat kaal en ook het matzwarte plastic voorpaneel komen niet heel geïnspireerd over. Aan de andere kant, wie gewoon een strak ontwerp zoekt, wordt er allicht best blij van. Laten we eerst de blik eens naar de binnenzijde verplaatsen, voordat we een oordeel vellen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Corsair Carbide 270R Window

Corsair Carbide 270R Window

 • Venster
 • 2 fans
 • 0 W

€ 49,00

5 winkels
0