Corsair Carbide 270R review: S340 concurrent

7 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 7 reacties

Intern en koeling

Verwijderen we het paneel met venster van de linkerkant van de Corsair Carbide 270R, dan zien we een wel heel leeg binnenwerk. Natuurlijk verwachten we geen extern toegankelijke brackets voor 5,25" of 3,5", maar ook zien we op de bodem geen harde schijfkooi - de voorzijde is dermate leeg, dat je je bijna zou afvragen waarom de kast niet wat minder diep is uitgevoerd. Het antwoord op die vraag geven we iets verderop, maar laten we eerst nog even verder kijken.

Opvallend is de grote uitsparing in de moederbordplaat voor het monteren van de backplate van een cpu-koeler - die is ronduit riant te noemen. Koelers mogen in de hoogte 17 cm zijn, wat fors is voor een kast in deze prijsklasse. Voor videokaarten is uiteraard ook veel ruimte, want niets staat ze in de weg. 37 cm is de ruimte hiervoor - meer dan voldoende voor elke denkbare consumentenkaart. Voor de voeding is een metalen kap gemonteerd, die zorgt voor een opgeruimd uiterlijk. Kabels kan je wegwerken middels twee forse openingen in een uitgebold deel van de moederbordplaat. Die zijn niet voorzien van rubberen grommets, wat toch net wat minder netjes oogt. In deze prijsklasse is het weglaten hiervan niet uitzonderlijk, bij de S340 van NZXT treffen we ze ook niet aan, maar dat merk heeft deze openingen wel gecamoufleerd.

Corsair Carbide 270R window

De achterzijde van de moederbordplaat laat zien wat er gebeurd is met de montagepunten voor 3,5" opslag: die zijn verticaal gezet, tegen het uitgebolde deel aan de voorkant aan. Met twee brackets schuif je ze op hun plek, net zoals we wel vaker zien met 2,5" disks. Corsair heeft de houders voorzien van rubbers om het tegengaan van trillingen te voorkomen - hoe goed dat werkt, zullen we in onze metingen zien. Achter het moederbord zelf is dan nog ruimte voor twee 2,5" apparaten, dus daar kan je bijvoorbeeld je ssd's kwijt. Met in totaal vier posities houdt het niet over, maar voor de meeste doeleinden zal het volstaan, zeker in deze tijd van grote capaciteiten per disk of drive, zoals we eerder vandaag al schreven.

Corsair Carbide 270R window

Corsair levert standaard twee fans mee, waarvan een aan de achterzijde is gemonteerd. Het is een niet van nadere aanduiding voorzien 12 cm exemplaar. Hier kan je ook een 120 mm radiator voor waterkoeling kwijt, zo je wilt.

Corsair Carbide 270R window

Aan de voorzijde treffen we een transparante, van rode leds voorziene 12 cm fan. Wederom is niet duidelijk om welk type het gaat. Als je wilt kan je voorin tot drie 12 cm ventilators plaatsen, of twee 14 cm exemplaren. Wat ook kan is een waterkoeling radiator, 360 mm is het maximum, 280 mm kan ook, of kleiner dus. 

Corsair Carbide 270R window

Bovenin is ruimte voor twee 12 cm of twee 14 cm fans, of een 240 mm radiator. Een 280 mm exemplaar kan in theorie, maar Corsair geeft al aan dat die mogelijk het geïnstalleerde moederbord in het gedrang brengt. 

Verder vermeldenswaard zijn de bevestigingspunten voor een waterpomp en reservoir in het voorste deel van de moederbordplaat, onderaan nabij het voorpaneel. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Corsair Carbide 270R Window

Corsair Carbide 270R Window

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 2 fans
 • 0 W

€ 49,00

4 winkels
0