Corsair Carbide 270R review: S340 concurrent

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 8 reacties

Inleiding

Vandaag introduceert Corsair twee behuizingen. Over de Crystal Series 570X kon je eerder op de dag al lezen, maar we wilden je de Carbide 270R niet onthouden. Dit model positioneert Corsair, althans kijkend naar functionaliteit en prijsstelling, tegenover de populaire Source S340 van NZXT. Wij testten deze mid-range ATX-behuizing aan de hand van onze standaard testprocedure om te kijken hoe de nieuwkomer van Corsair zich staande houdt - uiteraard ook vergeleken met nog eens 33 andere kasten die min of meer in dezelfde prijsklasse vallen.

De populariteit van behuizingen zonder externe 5,25" of 3,5" uitbreidingsruimtes lijkt alleen maar toe te nemen, althans als we kijken naar het aanbod bij de fabrikanten en de verhalen horen over verkoopcijfers van dit soort modellen. De optische drive is al de nodige keren dood verklaard, maar als het aan de kastfabrikanten lag, was hij inmiddels ook begraven. Hoewel zo'n apparaat bij tijd en wijlen nog steeds zijn nut kan bewijzen, vinden kennelijk steeds meer mensen dat een usb-uitvoering afdoende is. Front-panel uitbreidingen als fan controllers of geheugenkaartlezers lijken evenmin aanleiding te zijn om de opkomst van dit soort kasten te stuiten. Eerder dit jaar kwam Corsair al met de Carbide 400C die een geheel 'gesloten' voorpaneel heeft, nu introduceert het de 270R, op een wat lager prijspunt.

Corsair Carbide 270R window

De Carbide 270R heeft een adviesprijs van 67,90 euro voor de versie met venster en 64,90 euro voor de variant zonder blik op het binnenwerk. Wellicht valt dat nog wat lager uit wanneer hij straks daadwerkelijk in de schappen ligt. Op moment van schrijven zien we hem niet voor minder dan 95 euro in de Prijsvergelijker, maar die prijs is duidelijk niet gebaseerd op opgave door Corsair zelf.

In de vergelijking

We hebben érg veel behuizingen getest in het mid-range segment. Voor deze vergelijking hebben we enigszins arbitrair alle kasten uit de database gehaald die tussen de 55 en 100 euro kosten - de 270R beweegt zich dus ergens in dat speelveld. Te zien is dat de 270R qua formaat niet uit de band springt.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Corsair Carbide 270R Window

Corsair Carbide 270R Window

 • Venster
 • 2 fans
 • 0 W

€ 54,90

4 winkels
0