Brother DS-920DW review: draagbare documentscanner

3 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Scannen
  3. 3. Extra mogelijkheden
  4. 4. Conclusie
  5. 1 besproken product
  6. 3 reacties

Inleiding

Scanners zijn in de regel niet bepaald draagbaar. Ze staan op een bureau of maken onderdeel uit van een multifunctional. De DSmobile 920DW van Brother kun je echter gebruiken om onderweg mee te scannen. Wij zijn ermee aan de slag gegaan.

Brother DS-920DW

Zoals je van een mobiele scanner mag verwachten, is de DS-920DW niet groot. Hij is net iets meer dan 30 cm breed, 6,5 cm diep en bijna 4 cm hoog. Het gewicht komt inclusief accu en sd-kaart (beide los meegeleverd) uit op 600 gram. Ter illustratie, er zijn tablets die ongeveer zoveel wegen. Er is voorzien in een klein display, waarop je dezelfde indeling kunt zien als de vier knoppen die eronder zijn geplaatst. Je kunt daar dus zien of je in kleur of zwart-wit scant, of het enkel- of dubbelzijdig gebeurt en of de output een pdf of een jpg is. Daarnaast is er nog een heus menu beschikbaar op de scanner zelf. Je kunt hier de tijd instellen, de aangesloten sd-kaart formatteren, de scanner kalibreren en instellen of de scanner automatisch uit moet schakelen.

Brother DS-920DW

De DS-920DW is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om hem op de 'traditionele' manier in te zetten, via usb verbonden met een computer. Hou er rekening mee dat alleen twain wordt ondersteund als driver voor Windows en Mac, voor Linux kun je aan de slag met sane. Aangezien de DS-920DW is bedoeld als mobiele scanner, is het niet verrassend dat hij ook draadloos gebruikt kan worden. Je bent immers niet altijd in de gelegenheid om het apparaat met een computer te verbinden en wilt soms ook meteen naar een mobiel apparaat scannen. Het is mogelijk om vanaf een mobiel apparaat of laptop rechtstreeks verbinding te maken met de scanner en de op de sd-kaart opgeslagen scans te bekijken en te downloaden. Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om naar de ingebouwde sd-kaart te scannen. In de praktijk zal je dit waarschijnlijk het vaakst gebruiken. 

Brother DS-920DW

Op de meegeleverde cd staan enkele programma's die je het leven iets makkelijker zouden moeten maken. Voor het verwerken van de scans is er Nuance PaperPort en Presto! BizCard (om visitekaartjes mee te archiveren). Daarnaast komen we ook Button Manager tegen. Hiermee kun je een knoppenpaneel in het systeemvak creëren. Je kunt hiermee bijvoorbeeld naar je e-mailclient scannen of naar de standaardprinter in het netwerk, maar ook naar ftp of een gedeelde map.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Brother DS-920DW

Brother DS-920DW

  • Document
  • 600 dpi
  • Sheetfeeder
  • USB interface
Niet verkrijgbaar
0