Acht gamingstoelen roundup review

100 reacties
9 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Gamestoel = bureaustoel?
 3. 3. Omvalgevaar
 4. 4. Zijn gamestoelen (te) duur?
 5. 5. AKRacing Nitro
 6. 6. Arozzi Torretta
 7. 7. DXRacer Gaming Chair OH/RE0
 8. 8. Nitro Concepts E200 en E220
 9. 9. Noble Chairs Epic
 10. 10. Speedlink Regger
 11. 11. Vertagear SL-5000
 12. 12. Specificaties en oordelen
 13. 13. Conclusie
 14. 9 besproken producten
 15. 100 reacties

Zijn gamestoelen (te) duur?

Gamestoelen lopen in prijs uiteen en zoals gezegd testen wij hier modellen met prijskaartjes tussen 190 en 360 euro. Dat lijkt wellicht duur, maar voor een écht goede normale bureaustoel ben je als snel hetzelfde of zelfs nog (veel) meer kwijt. Een Ikea Markus stoel, veel aangehaald als de beste betaalbare bureaustoel, kost 169 euro, maar mist veel verstelmogelijkheden die de meeste van de gamingstoelen wel hebben.

Duur is dus een relatief begrip, al is de vraag natuurlijk hoe gamestoelen zich verhouden tot normale bureaustoelen uit dezelfde prijsklasse. Onze ervaring na het testen van zes stoelen is dat zeker de goedkopere modellen uit de test eigenlijk van bedenkelijke kwaliteit zijn. De zwenkwielen, de gebruikte gasveren en de constructie die de centrale poot met het zitvlak verbindt zijn vergelijkbaar met wat je tegenkomt bij goedkopere normale bureaustoelen. Bij drie van de acht geteste modellen buigt de stoel echter duidelijk mee als je je gewicht van links naar rechts verplaatst op het zitvlak, iets wat niet bepaald de indruk van kwaliteit achterlaat. Ook de bouwkwaliteit en afwerking van de het zitvlak en de rugleuningen verschilt. Bij vijf van de zes stoelen scoren we die niet hoger dan ‘redelijk’. Alleen de Noble Epic geeft echt de indruk dat je met een kwaliteitsproduct van doen hebt. Echt te duur willen we geen van de geteste stoelen noemen, maar duidelijk is wel dat je voor hetzelfde geld een normale bureaustoel kunt vinden die doorgaans aanzienlijk degelijker in elkaar zit.


De Hardware.Info productdatabase kent op het moment van schrijven ruim 200 gamestoelen, in prijs uiteenlopend van ongeveer 180 euro tot ruim 460 euro.


9 besproken producten

Vergelijk alle producten

0
*