Game capture & streamingapparaten review: 10 capturekaarten getest

7 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Nut
 3. 3. Test
 4. 4. Avermedia Live Gamer Portable / Extreme
 5. 5. Elgato HD60 / HD60S 
 6. 6. Hauppauge HD PVR Rocket / HD PVR60
 7. 7. Razer Ripsaw
 8. 8. Startech
 9. 9. Terratec Grabster Extreme 
 10. 10. Conclusie
 11. 11. Besproken producten
 12. 12. Reacties

Inleiding

Zelf een stream opzetten is razend populair en daarnaast laagdrempelig dankzij gratis programma’s. Toch kunnen speciale capturekaarten in sommige gevallen een meerwaarde bieden qua prestaties, beeldkwaliteit en mogelijkheden. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies zit en vergelijken we tien modellen.

Al tijden is het mogelijk om met freeware programma’s zoals Open Broadcaster Software (OBS) te streamen. Tegenwoordig kan het nog eenvoudiger en met minimaal prestatieverlies door de ingebouwde encoder van je videokaart te gebruiken. Opnemen kan in Windows 10 zelfs al met de ingebouwde game-recorder. Zeker voor onervaren streamers is dit een voordeel, want beginnen met streamen vergt dan geen extra investering.

Streamen zonder aparte hardware kan dus prima, maar hier zijn ook wat nadelen aan verbonden. Met een capturekaart kan je, kort gezegd, in theorie betere prestaties, betere beeldkwaliteit en meer stabiliteit bereiken. Bovendien biedt zo’n apparaat ook meer features wanneer je wilt streamen vanaf een console.

Capturekaarten zijn er in verschillende smaken, de meest gangbare zijn externe apparaten die je tussen de videokaart en de monitor plaatst. Er zijn echter allerlei uitvoeringen: naast externe usb-apparaten heb je ook insteekkaarten (beide worden ‘capturekaarten’ genoemd), en modellen met en zonder ingebouwde encoder. Er is verrassend veel aanbod, zowel qua producten als qua merken.

Om hier wat duidelijkheid in te scheppen hebben we geprobeerd een zo breed mogelijk testveld van relatief betaalbare capture-apparaten samen te stellen, die we vervolgens met elkaar hebben vergeleken. In totaal hebben we tien producten van zes merken getest.

Nut

Wat is het voordeel van een capturekaart boven ShadowPlay of OBS? In een eerder artikel hebben we al de verschillende manieren van streamen zonder capture-apparaat met elkaar vergeleken. Om dit even kort samen te vatten: CPU-encoding legt een vrij zware last op het systeem. Voor Minecraft maakt dat niet veel uit, maar wil je wat zwaardere games (zoals Battlefield 4) streamen, dan moet je of een dikke high-end processor met zes of acht cores hebben, of je zal inboeten aan game-prestaties.

Fabrikanten van videokaarten hebben echter functionaliteit geïmplementeerd die streamers ten goede komt, in de vorm van ingebouwde encoders. Omdat dit een gespecialiseerd deel van de videokaart is, wordt hij er niet langzamer door, terwijl de CPU-belasting wel aanzienlijk daalt. Dit bleek ook uit onze test. Zeker bij Nvidia-videokaarten bleek hardwarematige encoding (NVEnc) zo goed te werken, dat het een minimale hoeveelheid extra CPU-belasting opleverde.

Het belangrijkste nadeel van deze methode is dat GPU-encoding resulteert in matige beeldkwaliteit, vooral bij lagere bitrates en bewegend beeld. De slechte efficiëntie van de encoding, oftewel de verhouding tussen beeldkwaliteit en bitrate, is hier debet aan. Dit probleem draagt er ook aan bij dat ShadowPlay alleen in een resolutie van 1280x720 kan streamen.

 
Twee stills uit video’s die met NVEnc (links) en x264 (rechts) zijn gecodeerd met een streaming bitrate van 3,5 Mbps. De x264-video is duidelijk scherper en heeft meer detail.

Afgezien van de minder goede beeldkwaliteit bij GPU-encoding, zijn de streaming-mogelijkheden bovendien erg beperkt als je een console gebruikt. Je kan de game en een face cam streamen, maar daar blijft het ook bij. Overlays en andere luxes worden niet ondersteund.


Met een bitrate van 10 Mbps is het verschil tussen ShadowPlay (links) en x264 (rechts) alweer een stuk kleiner.

Tot slot kan je bij gratis streaming-programma’s kiezen uit functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid, maar niet beide. ShadowPlay biedt niet meer dan het uiterste minimum aan functionaliteit. OBS biedt de meeste mogelijkheden, maar is niet bepaald eenvoudig of intuïtief te gebruiken. XSplit combineert een veelvoud aan features met meer gebruiksvriendelijkheid, maar voor de volledige versies zal je een licentie moeten aanschaffen.

Zonder capturekaart moet je dus kiezen tussen prestaties (GPU-encoding) en beeldkwaliteit (CPU-encoding). Capturekaarten maken het mogelijk om maximale prestaties te behouden en met zo goed mogelijke beeldkwaliteit te streamen. Voor een optimale werking van deze apparaten kan je het signaal doorlussen van je PC of console naar een tweede PC, waardoor de eerste PC niet belast wordt. Sommige kaarten hebben een hardwarematige encoder, terwijl bij andere modellen de tweede PC dit moet doen. Het voordeel van deze opstelling is dat er op het gaming-systeem letterlijk niets is te merken van het feit dat er gestreamd wordt, omdat een ander apparaat al het werk voor zijn rekening neemt. Je kan hierdoor ook gewoon softwarematige encoding gebruiken (met betere beeldkwaliteit), zonder dat dit ook maar enig effect heeft op de prestaties. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de stream er niet uit ligt op het moment dat het gamesysteem vastloopt.

Ook console-gebruikers kunnen hiervan profiteren. Je bent met een capturekaart niet meer gebonden aan de streamingbeperkingen van de console.

Een evident nadeel is dat je een tweede systeem nodig hebt voor optimale werking; doe je het capturen op dezelfde PC als waarop je gamet, dan moet je uiteraard wel rekening houden met invloed op de prestaties, zeker bij software encoding. Hoeveel processorkracht en werkgeheugen de capturekaarten vereisen, hebben we uiteraard in onze test in kaart gebracht.

Test

Voor de test hebben we om te beginnen een lossless video opgenomen in Tom Clancy’s The Division, op een resolutie van 1920x1080 pixels met Ultra settings (met AA uitgeschakeld) en 60 fps. Vervolgens hebben we deze afgespeeld en met alle capturekaarten hiervan een video opgenomen op met bitrates van 10 Mbps en 60 Mbps (voor zover mogelijk). Helaas bleken de apparaten niet frame-accurate te zijn, waardoor we geen objectieve criteria zoals PSNR of SSIM konden gebruiken voor de beoordeling van de kwaliteit. In plaats daarvan hebben we een subjectieve beoordeling gedaan, waarbij we ook hebben gekeken naar individuele frames. Naast de beeldkwaliteit hebben we zoals gezegd ook gemeten wat de processorbelasting en het geheugengebruik zijn wanneer de producten aan het opnemen zijn.

We hebben tien capturekaarten getest: twee van Elgato, Hauppauge, Avermedia en Startech, en een van Razer en Terratec. Deze zullen we per merk beschrijven. Met uitzondering van de Startech PEXHDCAP60L, een PCI-Express insteekkaart, zijn het allemaal externe USB-apparaten. Over het algemeen zijn ze bedoeld om met een tweede PC te gebruiken, maar er zijn er ook drie die onafhankelijk kunnen opnemen op een USB-stick of SD-kaartje. Vrijwel alle kaarten maken gebruik van een HDMI ‘pass-through’: ze moeten tussen de videokaart en monitor van het eerste scherm geplaatst worden, waarna er een USB-kabel gaat naar het tweede systeem met het beeldsignaal.

De meeste consoles werken gewoon met capturekaarten, zolang je HDCP maar uitzet (wat wel betekent dat je geen Blu-rays of DVD’s kan afspelen). Een uitzondering hierop is de Sony Playstation 3, waarvan de HDMI-uitgang door zijn HDCP-instellingen moeilijk te gebruiken is met een extern capture-apparaat. Op veel van de apparaten zien we daarom een speciale AV-ingang die bedoeld is voor deze console. Dit kan je zien in de specificaties.

Avermedia Live Gamer Portable / Extreme

Avermedia heeft twee producten in de test: de Live Gamer Portable en de Live Gamer Extreme. De namen spreken grotendeels voor zich: de Portable is een kleiner model, terwijl de Extreme meer mogelijkheden zou moeten hebben. Toch heeft de Live Gamer Portable een optie die de Extreme mist: hij kan onafhankelijk van een PC opnemen naar een SD-kaartje. Wel is hij beperkt tot een framerate van 30 fps, terwijl de Extreme 60 fps aankan. De maximale bitrate is bij beide apparaten 60 Mbps, maar als je de Portable gebruikt om onafhankelijk op te nemen, is dit beperkt tot 16 Mbps. De Extreme heeft twee audio-ingangen, de Portable moet het met een doen. Ook heeft de Extreme een Component-ingang, terwijl de Portable een AV-poort heeft voor de Playstation 3.

AverMedia Live Gamer Extreme LGX (GC550)
De Avermedia Live Gamer Extreme is in staat om 60 fps te streamen en op te nemen.

Bij beide apparaten wordt een softwarepakket van Avermedia zelf geleverd, Recentral. Bij de Live Gamer Portable zit de eerste versie, de Extreme heeft versie 2. Het programma heeft een eenvoudige interface, maar biedt de basisfunctionaliteit die je nodig hebt om te streamen en op te nemen. Er zit een ‘time-shift’ functie op, waarmee beelden ook bewaard worden als je hiervoor geen expliciete instructie hebt gegeven. Naast Recentral is bij beide apparaten een gratis 3-maanden licentie geleverd voor de premiumversie van XSplit.

De beeldkwaliteit van zowel de Extreme als de Portable blijft iets achter bij die van de meeste andere capturekaarten, hoewel het verschil klein is. Er is geen kwaliteitsverschil tussen de opnames van de Extreme en de Portable zelf, ondanks dat de Portable over veel minder cpu-kracht beschikt dan de Extreme.

Gemiddeld betaal je 149 euro voor de Extreme en 137 euro voor de Portable, een relatief klein prijsverschil. De Extreme is met 149 euro de goedkoopste kaart die 60 fps kan streamen, terwijl de Portable gemiddeld de goedkoopste is in onze test.

AverMedia Live Gamer Portable
De Avermedia Live Gamer Portable heeft een ingebouwde hardware-encoder en kan onafhankelijk van een PC opnemen.


De interface van de bij de Avermedia Live Gamer Portable horende versie van ReCentral.


De instellingen in Avermedia ReCentral.

Elgato HD60 / HD60S 

Ook Elgato participeert in de test met twee capturekaarten: de HD60 en HD60S. Beide apparaten kunnen 60 fps opnemen en streamen. De verschillen zitten in details; zo verschillen de interface en aansluiting: de HD60 heeft een micro-usb 2.0-aansluiting, de HD60S heeft een usb 3.0 Type-C connector. Aan de kant van de PC is de meegeleverde kabel overigens wel gewoon Type-A.

De twee apparaten verschillen ook qua mogelijkheden. De HD60S ondersteunt ‘Instant Gameview’, waarbij je zonder vertraging kan zien wat er op dat moment gestreamd wordt. Bij de HD60 is dit niet het geval, deze beschikt wel weer over ‘Master Copy’, een voorziening waarmee een versie van de stream met hogere kwaliteit wordt opgeslagen voor bijvoorbeeld Youtube.

Elgato Game Capture HD60
De Elgato HD60 biedt als enige kaart in de test de mogelijkheid om tijdens het streamen een kopie met hogere bitrate op te slaan.

Streamen en opnemen worden mogelijk gemaakt met de meegeleverde Game Capture HD software. Zodra dit wordt opgestart, begint het al stilletjes met het opnemen van het beeld. Voor het streamen heeft Game Capture HD standaard heel wat overlays waar je uit kan kiezen, die gebruiksvriendelijk en makkelijk geselecteerd en aangepast kunnen worden op het hoofdscherm.

Verder heeft Game Capture HD nog enkele kleine, maar interessante eigenschappen. Zo is het mogelijk om een titel, game en beschrijving op te geven voor een opname. Bewerken is ook mogelijk, maar zoals overal zijn de opties daarvan erg beperkt.

Het CPU-gebruik is bij de HD60S vele malen hoger dan bij de HD60. Dit komt doordat de HD60 een ingebouwde encoder heeft. Vandaar ook dat hij de eerder genoemde Master Copy feature heeft: dankzij deze encoder kan je dezelfde video tegelijkertijd encoderen.

De Elgato’s zijn de enige apparaten in de test die niet in staat zijn om 10 Mbps op te nemen (als je gaat streamen, kan het uiteraard wel). In plaats daarvan hebben we de minimale bitrate getest, en daarbij zagen we in ieder geval niets opmerkelijks. Tussen de twee apparaten is er in ieder geval geen merkbaar kwaliteitsverschil.

Qua prijs zijn ze nagenoeg identiek, respectievelijk 191 euro voor de HD60 en 190 euro voor de HD60S. Dit is aan de dure kant voor een capturekaart; slechts twee producten in de test zijn nog duurder.

Elgato Game Capture HD60 S
De Elgato HD60S heeft een USB Type-C connector.


Game Capture HD van Elgato geeft de mogelijkheid om eenvoudig een overlay te gebruiken.


De instellingen die je in Game Capture HD kan aanpassen.

Hauppauge HD PVR Rocket / HD PVR60

Van Hauppauge hebben we eveneens twee capturekaarten getest, de kleine HD PVR Rocket en de grotere HD PVR60. De kleinere PVR Rocket kan onafhankelijk opnemen op een USB-stick of een externe harde schijf, terwijl de grotere HD PVR60 dat niet kan. De Rocket heeft ook een AV-ingang voor de PS3, die de PVR60 niet heeft. Ook heeft hij een audio-ingang, terwijl de PVR60 dit net zoals de Startech-apparaten in deze test niet heeft.

Het grote nadeel van de Rocket is dat deze beperkt is tot het opnemen en streamen op 30 fps, terwijl de HD PVR60 kan opnemen op 60 fps. Ook heeft deze de ‘SkipBack’ functionaliteit, een time-shift functie die automatisch tot 1000 minuten aan video bewaart, voor het geval je het later nog eens nodig hebt.

Hauppauge HD PVR 60 USB
De Hauppauge HD PVR 60 kan streamen met 60 fps, zoals de naam al suggereert.

De apparaten worden geleverd met de Hauppauge Capture software, waarmee je kan streamen en opnemen. Qua mogelijkheden wijkt deze niet veel af van de andere meegeleverde pakketten: het beschikt over de basisfunctionaliteit voor streamen en opnemen, en je kan ook beperkte bewerkingen uitvoeren op video.

Zowel de PVR Rocket als de PVR60 zijn uitgerust met een hardwarematige encoder en belasten de CPU daardoor nauwelijks. Bij het encoderen wordt minder dan 11% van de CPU gebruikt. Dit kleine percentage komt voornamelijk door de preview van het beeld; als we overschakelen naar een ander tabblad is de CPU-belasting nagenoeg nul.

De beeldkwaliteit is ook goed, bijna even goed als de met de CPU geëncodeerde beelden. Bij Hauppauge zien we als enige merk beeldverschillen tussen de eigen producten. Bij de HD PVR60 is er namelijk sprake van een iets hoger gamma, wat niet het geval is bij de HD PVR Rocket of de andere capturekaarten. Voor de rest is de beeldkwaliteit zoals geschreven goed.

De PVR Rocket en PVR60 kosten gemiddeld respectievelijk 169 en 175 euro. Helaas zijn ze inmiddels niet meer verkrijgbaar.

Hauppauge HD PVR Rocket Portable HD Game Recorder
De Hauppauge HD PVR Rocket is bedoeld als een wat meer compact, draagbaar apparaat, net zoals de Avermedia Live Gamer Portable.


De Hauppauge Capture software biedt minimale instellingen.


De interface van Hauppauge Capture.

Razer Ripsaw

De Razer Ripsaw is de enige capturekaart in de test die zonder software geleverd wordt. In plaats daarvan raadt Razer aan om OBS of XSplit te gebruiken. OBS is freeware, maar voor de uitgebreide versies van XSplit moet je betalen. Hoewel Razer aangeeft dat XSplit wordt ‘meegeleverd’, betekent dit alleen dat er op de website een downloadlink naar de gratis versie van XSplit te vinden is. Aangezien je deze software gewoon kan downloaden en gebruiken met elke willekeurige capturekaart, kunnen we hier niet echt van een meerwaarde spreken.

Voordat je gebruik kan maken van de Ripsaw, moet je wel eerst Razer Synapse installeren en een Razer-account aanmaken. Pas dan downloadt Synapse de drivers die je nodig hebt voor de Ripsaw. Dit is een geheel overbodige extra stap wat ons betreft, maar helaas vaste prik bij Razer-producten. Voor de rest werkt de Ripsaw vergelijkbaar met streamen in OBS, behalve dat hij het signaal van een andere PC kan opnemen. De Ripsaw biedt geen ondersteuning voor hardwarematige encoding: dit moet de CPU doen met de x264-encoder.

Fysiek is opmerkelijk aan de Ripsaw dat hij aan de onderkant een anti-slip surface heeft. Hierdoor blijft het product beter op zijn plaats staan dan andere apparaten met kleinere anti-slip pads.

In combinatie met OBS doet de Ripsaw het qua beeldkwaliteit beter dan alle andere capturekaarten, al is het verschil beperkt. Dit zou niet moeten verbazen, aangezien de Ripsaw zelf niet encodeert. OBS maakt standaard gebruik van x264, wat goede beeldkwaliteit oplevert. Opvallend is dat roodtinten afwijken van het origineel, iets wat bij de andere modellen niet gebeurt.

De Ripsaw kost gemiddeld 187 euro, dat vinden we nogal veel, gezien de afwezigheid van een ingebouwde encoder of meegeleverde software.

Razer Ripsaw Game Capture Card
De Razer Ripsaw.


De Razer Ripsaw is het enige capture-apparaat dat zonder meegeleverde software komt.

Startech

Startech brengt meerdere capture-apparaten op de markt, waarvan we in deze test de PEXHDCAP60L en de USB3HDCAP hebben meegenomen. De PEXHDCAP60L is een PCI-Express x1 kaart, met een dvi-d en een component ingang. De USB3HDCAP is een usb 3.0 apparaat dat naast deze twee aansluitingen ook nog een HDMI-ingang heeft. Dit zijn de enige apparaten in de test zonder doorlusmogelijkheid. In plaats daarvan moet je de Startech aansluiten op een van de extra uitgangen van de videokaart en het beeld vervolgens ‘dupliceren’ in Windows.

StarTech.com USB3HDCAP
De Startech USB3HDCAP heeft als een van de twee apparaten geen HDMI doorlusmogelijkheid.

Beide kaarten worden geleverd met het programma Stream Catcher. Zoals de naam suggereert is dit programma niet alleen bedoeld voor streamen, maar kan het ook gebruikt worden om op te nemen. Dit kan bij beide modellen in 60 fps. Stream Catcher is niet zo gebruiksvriendelijk of intuïtief als de andere software. Het encoderen gebeurt opmerkelijk genoeg met een verouderde build van de x264-encoder. Hoewel het wel mogelijk is om de container te kiezen waarin de video wordt geplaatst, kan je de encoder zelf niet veranderden, althans niet in Stream Catcher.

Aangezien x264 wordt gebruikt, is het geen verrassing dat de beeldkwaliteit goed is, maar de CPU-belasting relatief hoog. Wat wel verrast zijn de prijzen, zeker gezien de beperkte functionaliteit. De PEXHDCAP60L kost gemiddeld 284 euro, terwijl je voor de USB3HDCAP 224 euro mag betalen.

StarTech.com PEXHDCAP60L
De Startech PEXHD60CAPL is de enige PCI-Express capturekaart in de test.


De instellingen van Startech Streamcatcher.


De interface van Streamcatcher.

Terratec Grabster Extreme 

Tot slot het buitenbeentje in deze test, de Terratec Grabster Extreme. Dit apparaatje is eigenlijk alleen maar bedoeld is om mee op te nemen. Je kan er niet mee streamen of een tweede PC op aansluiten. Net zoals de meeste andere capturekaarten werkt hij met een HDMI passthrough, maar hij hoeft in tegenstelling tot de rest van het veld niet aangesloten te worden op een PC. Het encoderen gebeurt door de Grabster zelf, en hij slaat de beelden op naar een extern USB-apparaat. Er valt verder niets in te stellen aan het apparaat, behalve de resolutie: met een knop kan je kiezen uit 1920x1080 of 1280x720. De bitrate is ook niet in te stellen: bij ons Full HD filmpje was dit 15,7 Mbps.

Hoewel het encoderen hardwarematig plaatsvindt, is de beeldkwaliteit aardig goed. De beelden van de Terratec zien er beter uit dan de 10 Mbps video’s die we hebben opgenomen. Dat mag ook wel, gezien de aanzienlijk hogere bitrate.

De meegeleverde software is een speciale versie van MAGIX Video Easy, een videobewerkingsprogramma voor beginners. Vergeleken met een programma als Adobe Premiere zijn de mogelijkheden beperkt, maar het biedt wel stukken meer functionaliteit dan de software die bij de andere apparaten wordt meegeleverd.

Met een gemiddelde prijs van 150 euro is de Grabster Extreme het op een na goedkoopste capture-apparaat in de test. Geen verrassing, aangezien hij ook wat minder mogelijkheden heeft dan de andere producten.

TerraTec Grabster Extreme HD
De Terratec Grabster Extreme HD kan niet streamen, het is alleen mogelijk om los van een PC op te nemen naar een USB-opslagapparaat.


De Terratec wordt geleverd met de MAGIX Video Easy software, die voor het bewerken van video de meeste functionaliteit biedt.

Conclusie

Een capturekaart is niet strikt noodzakelijk om te streamen, maar levert wel betere beeldkwaliteit dan de hardware encoders van een videokaart. Dit geldt zowel voor de modellen die het signaal doorlussen naar een tweede PC als voor de kaarten die zelfstandig kunnen encoderen.

Wil je opnemen zonder een aparte PC hiervoor te gebruiken, dan kan je daarbij kiezen uit de Avermedia Live Gamer Portable, de Hauppauge HD PVR Rocket en de Terratec Grabster Extreme HD. Deze hebben alle als nadeel dat ze Full HD alleen op 30 fps opnemen. De Hauppauge HD PVR Rocket is van deze drie de beste en meest veelzijdige oplossing, met goede beeldkwaliteit. De hogere prijs hiervan woog wel op tegen de extra mogelijkheden, maar helaas is hij niet meer goed leverbaar en kan je alleen maar uit de andere twee kiezen.

Ga je streamen met een tweede PC, dan kan je kiezen uit de Avermedia Live Gamer Extreme, Elgato HD60, Elgato HD60S en Razer Ripsaw. Ze hebben alle vier een HDMI pass-through en de mogelijkheid om kunnen opnemen en streamen in 60 fps. Qua software zijn de Elgato-apparaten het uitgebreidst. Wel zijn ze relatief duur, met een prijs van 190 euro. In onze ogen is de HD60 de betere keuze van de twee, door zijn Master Copy-functionaliteit voor het opnemen van een versie van de stream met hogere kwaliteit. Hij ontvangt een Excellent Choice Award.

De Razer Ripsaw is het enige capture-apparaat dat ondersteuning biedt voor zowel 60 fps als de AV-input die met de Playstation 3 gebruikt wordt. 60 fps heeft weinig zin met een console, maar de Ripsaw is handig als je van meerdere apparaten wilt streamen. Hij is wel wat duurder dan de andere apparaten.

De Avermedia Live Gamer Extreme is een van de goedkopere modellen in de test, maar heeft wel alle features die je echt nodig hebt, en hij kan in 60 fps opnemen en streamen. Weliswaar is de beeldkwaliteit iets minder goed dan die van de beste kaarten, maar daar weegt de goede prijs/kwaliteitverhouding tegenop. We reiken hem daarom een Great Value Award uit.

Bij het gebruiken van een enkele PC is de Hauppauge HD PVR 60 de beste optie, aangezien hij 60 fps kan streamen en opnemen met een bijzonder lage CPU-belasting.


Elgato HD60


Avermedia Live Gamer Extreme


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Great Value AverMedia Live Gamer Extreme LGX (GC550)

AverMedia Live Gamer Extreme LGX (GC550)

 • Extern
 • USB

139,12 €

1 winkel
AverMedia Live Gamer Portable

AverMedia Live Gamer Portable

 • Extern
 • USB

140,45 €

1 winkel
Excellent Elgato Game Capture HD60

Elgato Game Capture HD60

 • Extern
 • USB
Niet verkrijgbaar
Elgato Game Capture HD60 S

Elgato Game Capture HD60 S

 • Extern
 • USB

168,99 €

7 winkels
Hauppauge HD PVR 60 USB

Hauppauge HD PVR 60 USB

 • Extern
 • USB

146,51 €

1 winkel
Hauppauge HD PVR Rocket Portable HD Game Recorder

Hauppauge HD PVR Rocket Portable HD Game Recorder

 • USB

104,61 €

3 winkels
Razer Ripsaw Game Capture Card

Razer Ripsaw Game Capture Card

 • Extern
 • USB
Niet verkrijgbaar
StarTech.com PEXHDCAP60L

StarTech.com PEXHDCAP60L

 • Intern
 • PCI-Express
Niet verkrijgbaar
StarTech.com USB3HDCAP

StarTech.com USB3HDCAP

 • Extern
 • USB

198,16 €

3 winkels
TerraTec Grabster Extreme HD

TerraTec Grabster Extreme HD

 • Extern
 • USB

143,95 €

3 winkels
0
*