Nvidia Shield TV (2017) review: ultieme mediaspeler en interessante game-console in één

76 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. De hardware
 3. 3. Nieuwe controllers
 4. 4. Shield als mediaspeler
 5. 5. Shield als gameconsole
 6. 6. Voor de kenners: nieuw in softwareversie 5
 7. 7. De toekomst: centraal in je smart home
 8. 8. Foto's
 9. 9. Conclusie
 10. 3 besproken producten
 11. 76 reacties

Conclusie

De Nvidia Shield was al een zeer veelzijdige mediaspeler annex gameconsole en met de nieuwe versie en de nieuwe software is dat alleen maar toegenomen. Grootste pluspunt is dat er vanaf nu zowel een gamecontroller als de media remote wordt meegeleverd. Bij de bestaande versie moest je die los kopen, terwijl je eigenlijk beide nodig hebt. Feitelijk is de Shield hierdoor een paar tientjes goedkoper geworden.

Als mediaspeler is de Shield zoals geschreven onovertroffen. Het is het enige apparaat dat onze Kodi tests met louter vinkjes doorstaat. H.265, 4K, HDR, hi-res audio, automatische schakelen van beeldfrequentie, deïnterlacing, noem het en het werkt. Met de Plex integratie hebben we wat minder ervaring opgedaan, maar ook op dat vlak zijn de ervaringen positief. Met onder meer Google Video, YouTube en Netflix is de Shield behoorlijk compleet qua media apps en de komst van Amazon is een mooie stap. Dat al deze apps ook in 4K werken en Netflix en Amazon zelfs in HDR maakt de Shield extra uniek. Jammer voor ons kikkerlandje is dat Nederlandse contentproviders nog niet geloven in Android TV. Hierdoor is de Shield voor ons helaas geen "alles-in-één" oplossing. Apps als Uitzending Gemist, Videoland, RTL XL en Kijk ontbreken allemaal en zouden de Shield toch niet misstaan. De Shield als Plex-server is een interessante propositie; je maakt daarmee op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze al je content beschikbaar voor al je apparaten.

Als game console is de Shield zeker geen directe concurrent voor de Xbox One of PlayStation 4. Wie als veeleisende gamer altijd de nieuwste games tot z'n beschikking wil hebben, kan niet om één of beide consoles van Microsoft en Sony heen. Maar de wat minder veeleisende gamer heeft met GeForce Now een ideaal platform waarbij je voor 10 euro per maand op een Netflix-achtige wijze onbeperkt aan de slag kunt met een flinke collectie games. GameStream, het streamen van games van je PC naar de Shield werkt uitstekend. Van de native Android games zijn we minder onder de indruk: de keuze is te beperkt en kwaliteit is te wisselend. De nieuwe controllers zijn zoals geschreven duidelijk een vooruitgang op de controllers van de bestaande Shields.

Over Nvidia's toekomstvisie voor de Shield als centrale hub in een smart home kunnen we nu nog weinig zeggen, maar laat gezegd zijn dat men dankzij Google Assistant, SmartThings en Nest in ieder geval sterke partners aan zich gebonden heeft. Of en wanneer dat alles ook voor de Nederlandse en de Belgische markt beschikbaar komt, valt nog te bezien.

Je kunt natuurlijk voor een paar tientjes een Kodi-box uit China laten overkomen, maar dat is echt niet vergelijkbaar met wat Nvidia aanbiedt. Of je de Shield z'n geld waard vindt is geheel afhankelijk of je wel of niet wilt investeren in een compromisloze Kodi-/Plex-ervaring, in stembediening en/of het GeForce Now aanbod je aanspreekt. 

Lang verhaal kort: wij waren al enthousiast over de Shield en met de nieuwe software, nieuwe mogelijkheden en nieuwe controllers is onze enthousiasme alleen maar toegenomen. Een Ultimate Product award is wat ons betreft meer dan gerechtvaardigd.


Nvidia Shield TV 16GB (2017)


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Nvidia Shield TV 16GB (2017) Remote + Game Controller

Nvidia Shield TV 16GB (2017) Remote + Game Controller

 • Nvidia Tegra X1
 • 16 GB
 • 3 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 7.0
Niet verkrijgbaar
Ultimate Nvidia Shield TV 16GB (2017) Remote Only

Nvidia Shield TV 16GB (2017) Remote Only

 • Nvidia Tegra X1
 • 16 GB
 • 3 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 7.0
Niet verkrijgbaar
Nvidia Shield TV Pro 500GB (2017)

Nvidia Shield TV Pro 500GB (2017)

 • Nvidia Tegra X1
 • 500 GB
 • 3 GB
 • HDMI 2.0
 • Android 7.0
Niet verkrijgbaar
0