Betaalbare casefans review: 92 modellen getest

48 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Testveld
 3. 3. Test
 4. 4. Efficiëntste
 5. 5. Stilste
 6. 6. Krachtigste
 7. 7. Conclusie
 8. 8. Besproken producten
 9. 9. Reacties

Inleiding

Met (extra) casefans kan je de airflow in je behuizing of van je cpu-(water)koeler flink verbeteren, maar veel casefans zijn behoorlijk aan de prijs. Hardware.Info heeft meer dan 200 exemplaren getest en bespreekt in dit artikel de resultaten van de 92 goedkoopste modellen, met een prijs van 15 euro en minder.

We hebben deze zomer behoorlijk wat casefans getest, maar we zien vaak genoeg dat de best presterende modellen niet bepaald budget-vriendelijk zijn. Als je er dan ook nog meer dan een wilt installeren, wordt het een dure grap. Tegelijkertijd valt het prestatieverschil met goedkopere modellen nog best mee – tenminste, de beste daarvan.

Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure
De Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure koelt het beste in de test, maar maakt ook heel veel herrie.

In dit artikel gaan we daarom specifiek kijken naar die betaalbaardere varianten, met een prijs van maximaal 15 euro. Dit is uiteraard een arbitraire grens, maar die moet je nu eenmaal trekken in zulke gevallen. In dit geval bleek dat er onder de 10 euro per stuk maar heel weinig modellen te koop waren, terwijl dat er onder de 15 euro heel wat waren. Daarmee hebben we dan ook het instapsegment gedefinieerd. Uiteraard komen de overige casefans ook aan de beurt: een vergelijkingstest daarvan kan je vinden in het huidige blad, Hardware.Info Magazine #1/2017.

Uit een poll die we enige tijd terug hielden op onze website, werd duidelijk dat ongeveer tweederde van de participanten hierin een of meerdere casefans heeft gekocht voor zijn systeem. De helft daarvan vervangt daadwerkelijk alle ventilatoren, de andere helft schaft de casefans als extra koeling aan. Reden genoeg dus om te kijken wat je mag verwachten als je niet teveel wilt uitgeven.

Testveld

We hebben 92 casefans met een prijs tot 15 euro (ten tijde van het schrijven van het artikel) getest met een diameter van 120mm of 140mm. Veel modellen bespraken we al eerder; sommige casefans worden jarenlang verkocht. In deze test zien we zelfs modellen die 10 jaar geleden geïntroduceerd werden. Desalniettemin hebben we niet minder dan 31 nieuwe modellen getest.

In tegenstelling tot onze vorige twee tests hebben we geen scheiding gemaakt tussen 120mm en 140mm fans. Onze testopstelling werkt inmiddels immers met beide formaten. Uiteraard is het bij het kiezen op basis van testresultaten wel belangrijk om te kijken voor welke typen je kast of koellichaam geschikt is.

Lager

Een van de belangrijke eigenschappen van casefans is het type lager dat wordt gebruikt. Dat is grotendeels bepalend voor de geluidsproductie en levensduur van de fans. We hebben lagers al vaak genoeg besproken, dus hier volgt een korte samenvatting. Voor een uitgebreidere uitleg kan je deze link volgen. Er zijn veel verschillende soorten lagers, maar de twee hoofdtypes zijn ball bearing en sleeve bearing. De eerste categorie produceert doorgaans meer geluid dan de tweede, maar gaat ook langer mee – en is meestal wat duurder.

Enermax T.B.Silence 140mm
Enermax T.B. Silence 140mm met magnetishe lager doet met 20,7 dB(A) onhoorbaar zijn werk.

Een rifle bearing en een hydraulic bearing zijn aangepaste sleeve bearings, met een iets stillere werking en een wat langere levensduur. Fluid dynamic bearings zijn vergelijkbaar, dit is een gepatenteerde lager die nog stiller en duurzamer zou moeten zijn.

Naast deze ‘standaard’ lagers bieden Enermax en Corsair nog fans met een magnetische lager. Deze fans zouden een langere levensduur moeten bieden en hebben verder het voordeel dat ze eenvoudig uit elkaar gehaald kunnen worden.

Test

We hebben de casefans getest met onze speciaal hiervoor gebouwde testopstelling. We plaatsen de fans aan het einde van een lange buis, waarbij ze naar buiten blazen – ze ‘trekken’ dus als het ware lucht door de buis. Het middelste deel van de buis hebben we gevuld met rietjes, die daardoor een honingraatstructuur vormen. Dit zorgt ervoor dat de aangezogen lucht ‘rechtgetrokken’ wordt en dat de luchtsnelheid tussen de rietjes en de fan op alle punten even hoog is. Tussen de rietjes en de fan hebben we een anemometer geplaatst, een apparaat dat de luchtsnelheid meet. Op basis daarvan kunnen we de luchtverplaatsing bepalen en deze omrekenen naar de cubic feet per minute (CFM) waarde die bij casefans veel gebruikt wordt.

Naast de luchtverplaatsing is de statische druk een belangrijk aspect, oftewel de mate waarin de lucht wordt afgeremd op het moment dat je de fan op een radiator plaatst. De statische druk zelf kunnen we niet meten, maar het effect wel. 12cm casefans plaatsen we op de radiator van een Corsair H80 waterkoelset, terwijl we voor 14cm modellen die van de NZXT Kraken X41 gebruiken. Deze radiators zijn niet gelijk qua dikte en fins, en het airflow-verlies is daarom niet noodzakelijkerwijs te vergelijken tussen casefans met een verschillende omvang.

Een volledige vergelijkingstabel met alle testresultaten kan je hier vinden.

Efficiëntste

De efficiëntie van casefans bepalen we aan de hand van hoeveel airflow ze kunnen produceren bij een vaste geluidsproductie van 30 dB(A). Bij de modellen in deze test ligt de maximale luchtverplaatsing dan rond de 30 cfm, een aardige score, die maar iets lager ligt dan de ongeveer 34 cfm die je met iets duurdere exemplaren kan halen. De Nanoxia Deep Silence 140mm 1100 rpm en Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm presteren het beste in onze test. Hierna komen de Sharkoon Silent Eagle 1200 120, Scythe Slip Stream 120mm 1300rpm PWM en Be quiet! Pure Wings 2 PWM 140mm. De Sharkoon lijdt van de 120mm fans het minst onder statische druk.

Nanoxia Deep Silence 140mm 1100rpm
De Nanoxia Deep Silence 140mm 1100rpm is de meest efficiënte fan in de test.

Wil je minder dan 10 euro uitgeven, dan heb je een stuk minder goede opties.  De Arctic F14 Silent 140mm en Gelid Silent Pro 14 140mm bieden respectievelijk 28 en 27,8 cfm aan airflow. De Scythe SlipStream 120mm 1200rpm en GlideStream 120mm 1200rpm zijn met 26,1 cfm iets minder efficiënt, maar blijven de beste 12cm casefans van onder de tien euro.

Stilste

Bij het kiezen van de stilste fans kijken we naar de geluidsproductie op 7V. Het criterium is welke fans ondanks een relatief lage geluidsproductie toch relatief goed kunnen koelen, zodat ze ook onhoorbaar stil blijven als er meerdere in een systeem worden geplaatst. Dit blijken voornamelijk 140mm exemplaren te zijn.

De NZXT FN140 V2 140mm heeft een bijzonder lage geluidsproductie van 22,6 dB(A), maar weet toch 19 cfm aan lucht te verplaatsen. Ook verliest hij weinig kracht aan statische druk. Een andere goede keuze is de Cooltek Silent Fan 140mm, die 15,9 cfm aan airflow creëert, met een geluidsproductie van 21,3 dB(A).

NZXT FN140 V2 Case Fan 140mm
De NZXT FN140 V2 140mm is de beste keuze voor wie een goede airflow wil met een bijzonder lage geluidsproductie.

Een optie die stiller is maar minder airflow produceert is de Enermax T.B.Silence 140mm, die met een geluidsproductie van 20,7 dB(A) onhoorbaar stil is en een luchtverplaatsing heeft van 14 cfm.

Deze fans kosten allemaal tussen de 10 en 15 euro. Een stille fan van onder de 10 euro is de Arctic F12 Silent 120mm, maar die koelt wel minder goed: de luchtverplaatsing is 12 cfm bij een geluidsproductie van 20,4 dB(A).

Krachtigste

Extreme overklokkers willen over het algemeen fans die zo krachtig mogelijk zijn. Hoeveel geluid deze maken is van secundair belang. Hiervoor kijken we naar de luchtverplaatsing bij 12 volt. De vijf best presterende fans zijn opvallend genoeg steeds 12cm modellen. De fan die verreweg het best koelt is de Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure, met een luchtverplaatsing van maar liefst 98 cfm. Hierna volgen de Scythe Slip Stream 120mm 1900rpm, Sharkoon System Fan Power, Sharkoon Silent Eagle 2000 120 en de Scythe Grand Flex 120mm 2000rpm, met een luchtverplaatsing van respectievelijk 73, 67, 56 en 56 cfm. 

Als we kijken naar de fans die goedkoper zijn dan tien euro, dan vinden we de Sharkoon System Fan Power in bovenstaand lijstje met een prijs van 9 euro.

Conclusie

Ook als je minder geld wilt uitgeven, kan je prima casefans kopen. Wil je vooral goede koeling en maakt geluidsproductie niet zo heel veel uit, dan is de Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure met afstand de beste fan. Hij ontvangt een Excellent Choice Award. Een alternatief dat je minder dan 10 euro kost is de Sharkoon System Fan Power 120mm, een fan die we belonen met een Great Value Award.

Wil je een fan die wel stil is, maar ook nog fatsoenlijke koeling levert, dan is de NZXT FN140 V2 140mm een goede keuze. Verder is ook uitstekend dat hij maar minimaal inlevert wanneer hij op een radiator wordt geplaatst. We reiken de NZXT een Excellent Choice Award uit. Twee andere goede keuzes zijn de Cooltek Silent Fan 140mm en de Enermax T.B. Silence 140mm, die prettig stil zijn maar waarvan de Cooltek duidelijk minder geschikt is voor plaatsing op een radiator dan de NZXT. Niettemin ontvangen ook deze twee een Excellent Choice Award. Een goedkopere keuze en tevens een 12cm model is de Arctic F12 Silent 120mm, die een Great Value Award krijgt. Er is helaas geen goedkopere fan van 14cm die erg stil is en toch een fatsoenlijke hoeveelheid airflow produceert.

Dan de fans met de beste efficiëntie bij een geluidsproductie van 30 dB(A), die vooral interessant zijn voor gebruikers die een evenwicht willen tussen stilte en koeling. De Nanoxia Deep Silence 140mm 1100rpm is op dit vlak de beste 14cm fan. De Sharkoon Silent Eagle 2000 120 is de beste 120mm keuze, omdat hij minder nadeel heeft als gevolg van statische druk. Beide krijgen een Excellent Choice Award. In het segment onder de tien euro zijn de Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm en Scythe GlideStream 120mm 1200rpm, en de Arctic F14 Silent 140mm en Gelid Silent Pro 14 140mm als beste fans van respectievelijk 12cm en 14cm een Great Value Award waardig.


Cooltek Silent Fan 140mm
Enermax T.B. Silence 140mm
Nanoxia Deep Silence 140mm 1100rpm
NZXT FN140 V2 140mm
Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure


Arctic F12 Silent 120mm
Arctic F14 Silent 140mm
Gelid Silent Pro 14 140mm
Scythe GlideStream 120mm 1200rpm

Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm
Sharkoon System Fan Power 120mm


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Akasa 120mm Viper High Performance S-Flow Fan

Akasa 120mm Viper High Performance S-Flow Fan

 • 120 mm
 • 1900 rpm

16,00 €

1 winkel
Akasa Slimfan 120mm

Akasa Slimfan 120mm

 • 120 mm
 • 1600 rpm

12,19 €

1 winkel
Antec TrueQuiet 120mm

Antec TrueQuiet 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm

13,91 €

2 winkels
Silver Award Antec TwoCool 140mm Blue

Antec TwoCool 140mm Blue

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Arctic F12 120mm

Arctic F12 120mm

 • 120 mm
 • 1350 rpm

4,90 €

6 winkels
Bronze Award Arctic F12 PWM

Arctic F12 PWM

 • 120 mm
 • 1350 rpm

8,48 €

8 winkels
Arctic F12 PWM 120mm

Arctic F12 PWM 120mm

 • 120 mm
 • 1350 rpm

11,48 €

4 winkels
Great Value Arctic F12 Silent 120mm

Arctic F12 Silent 120mm

 • 120 mm
 • 800 rpm

7,94 €

5 winkels
Arctic F14 PWM 140mm

Arctic F14 PWM 140mm

 • 140 mm
 • 1350 rpm

8,94 €

4 winkels
Great Value Arctic F14 Silent 140mm

Arctic F14 Silent 140mm

 • 140 mm
 • 800 rpm

7,94 €

3 winkels
Silver Award Be quiet! Pure Wings 2 120mm

Be quiet! Pure Wings 2 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm

11,94 €

9 winkels
Be quiet! Pure Wings 2 140mm

Be quiet! Pure Wings 2 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm

12,94 €

7 winkels
Be quiet! Pure Wings 2 PWM 120mm

Be quiet! Pure Wings 2 PWM 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm

13,90 €

6 winkels
Be quiet! Pure Wings 2 PWM 140mm

Be quiet! Pure Wings 2 PWM 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm

7,50 €

7 winkels
Bitfenix Spectre Pro Led 120mm Red

Bitfenix Spectre Pro Led 120mm Red

 • 120 mm
 • 1200 rpm

15,57 €

2 winkels
Cooler Master Silencio FP 120 3PIN

Cooler Master Silencio FP 120 3PIN

 • 120 mm
 • 1200 rpm

12,95 €

4 winkels
Cooler Master Silencio FP 120 PWM

Cooler Master Silencio FP 120 PWM

 • 120 mm
 • 1400 rpm

8,95 €

4 winkels
Cooltek Silent Fan 120mm

Cooltek Silent Fan 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm

7,94 €

3 winkels
Cooltek Silent Fan 120mm Blue Led

Cooltek Silent Fan 120mm Blue Led

 • 120 mm
 • 1200 rpm

8,99 €

1 winkel
Cooltek Silent Fan 120mm PWM

Cooltek Silent Fan 120mm PWM

 • 120 mm
 • 1500 rpm

9,94 €

4 winkels
Cooltek Silent Fan 120mm PWM Low

Cooltek Silent Fan 120mm PWM Low

 • 120 mm
 • 1200 rpm

4,99 €

1 winkel
Excellent Cooltek Silent Fan 140mm

Cooltek Silent Fan 140mm

 • 140 mm
 • 900 rpm

10,94 €

3 winkels
Cooltek Silent Fan 140mm Blue LED

Cooltek Silent Fan 140mm Blue LED

 • 140 mm
 • 900 rpm

9,90 €

3 winkels
Cooltek Silent Fan LED 120mm Green

Cooltek Silent Fan LED 120mm Green

 • 120 mm
 • 1200 rpm

8,98 €

3 winkels
Cooltek Silent Fan LED 120mm Red

Cooltek Silent Fan LED 120mm Red

 • 120 mm
 • 1200 rpm

9,94 €

2 winkels
DeepCool Gamer Storm 140mm Green

DeepCool Gamer Storm 140mm Green

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
DeepCool Gamer Storm 140mm Red

DeepCool Gamer Storm 140mm Red

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Magma Advance 120mm

Enermax Magma Advance 120mm

 • 120 mm
 • 1800 rpm

12,11 €

5 winkels
Enermax T.B.Apollish 120mm Red

Enermax T.B.Apollish 120mm Red

 • 120 mm
 • 900 rpm

9,19 €

1 winkel
Excellent Enermax T.B.Silence 140mm

Enermax T.B.Silence 140mm

 • 140 mm
 • 750 rpm

12,48 €

5 winkels
Enermax T.B.Silence PWM 120mm

Enermax T.B.Silence PWM 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm

18,20 €

2 winkels
Enermax T.B.Silence PWM 140mm

Enermax T.B.Silence PWM 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm

18,94 €

3 winkels
Enermax T.B.Silence UCTB12 120mm

Enermax T.B.Silence UCTB12 120mm

 • 120 mm
 • 900 rpm

10,83 €

3 winkels
Enermax T.B.Silence VR 120mm

Enermax T.B.Silence VR 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Fractal Design Silent Series R2 120mm

Fractal Design Silent Series R2 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Fractal Design Silent Series R3 120mm White

Fractal Design Silent Series R3 120mm White

 • 120 mm
 • 1200 rpm

13,39 €

5 winkels
Gelid Silent 12

Gelid Silent 12

 • 120 mm
 • 1000 rpm

7,79 €

1 winkel
Gelid Silent 12 PWM

Gelid Silent 12 PWM

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 14 140mm

Gelid Silent 14 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 14 PWM 140mm

Gelid Silent 14 PWM 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Gelid Silent Pro 14 140mm

Gelid Silent Pro 14 140mm

 • 140 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Slim 120mm Blue

Gelid Slim 120mm Blue

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Slim 120mm PL Blue PWM

Gelid Slim 120mm PL Blue PWM

 • 120 mm
 • 1600 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Wing 12 PWM UV 120mm Blue

Gelid Wing 12 PWM UV 120mm Blue

 • 120 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Wing 12 UV 120mm Blue

Gelid Wing 12 UV 120mm Blue

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Nanoxia Deep Silence 120mm 1300rpm

Nanoxia Deep Silence 120mm 1300rpm

 • 120 mm
 • 1300 rpm

15,95 €

1 winkel
Excellent Nanoxia Deep Silence 140mm 1100rpm

Nanoxia Deep Silence 140mm 1100rpm

 • 140 mm
 • 1100 rpm

14,95 €

3 winkels
Noiseblocker BlackSilentFan XLP 120mm

Noiseblocker BlackSilentFan XLP 120mm

 • 120 mm
 • 2000 rpm

14,89 €

1 winkel
Noiseblocker BlackSilent XL-1 120mm

Noiseblocker BlackSilent XL-1 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm

14,06 €

1 winkel
NZXT Aer 140mm RGB

NZXT Aer 140mm RGB

 • 140 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent NZXT FN140 V2 Case Fan 140mm

NZXT FN140 V2 Case Fan 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Raijintek Aelous Alpha 140mm Red

Raijintek Aelous Alpha 140mm Red

 • 140 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Raijintek Boreas Alpha 140mm Black/White

Raijintek Boreas Alpha 140mm Black/White

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe GlideStream 120mm 800rpm

Scythe GlideStream 120mm 800rpm

 • 120 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Scythe GlideStream 120mm 1200rpm

Scythe GlideStream 120mm 1200rpm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Grand Flex 120mm 800rpm

Scythe Grand Flex 120mm 800rpm

 • 120 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Grand Flex 120mm 1600rpm

Scythe Grand Flex 120mm 1600rpm

 • 120 mm
 • 1600 rpm

9,94 €

4 winkels
Scythe Grand Flex 120mm 2000rpm

Scythe Grand Flex 120mm 2000rpm

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 120mm 500rpm

Scythe Slip Stream 120mm 500rpm

 • 120 mm
 • 500 rpm

12,48 €

2 winkels
Scythe Slip Stream 120mm 500rpm

Scythe Slip Stream 120mm 500rpm

 • 120 mm
 • 500 rpm

7,99 €

1 winkel
Scythe Slip Stream 120mm 800rpm

Scythe Slip Stream 120mm 800rpm

 • 120 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 120mm 800rpm

Scythe Slip Stream 120mm 800rpm

 • 120 mm
 • 800 rpm

12,46 €

1 winkel
Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm

Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm

Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm

 • 120 mm
 • 1200 rpm

15,90 €

1 winkel
Scythe Slip Stream 120mm 1300rpm PWM

Scythe Slip Stream 120mm 1300rpm PWM

 • 120 mm
 • 1300 rpm

13,39 €

2 winkels
Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm

Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm

 • 120 mm
 • 1600 rpm

10,53 €

3 winkels
Scythe Slip Stream 120mm 1900rpm

Scythe Slip Stream 120mm 1900rpm

 • 120 mm
 • 1900 rpm

25,94 €

1 winkel
Scythe Slip Stream 120mm PWM

Scythe Slip Stream 120mm PWM

 • 120 mm
 • 1300 rpm

13,31 €

5 winkels
Scythe Slip Stream 140XT 800rpm

Scythe Slip Stream 140XT 800rpm

 • 140 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream Slim 120mm 800rpm

Scythe Slip Stream Slim 120mm 800rpm

 • 120 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure

Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure

 • 120 mm
 • 3000 rpm

11,94 €

4 winkels
Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Blue

Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Blue

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Green

Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Green

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Red

Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Red

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Yellow

Sharkoon Shark Blades 120mm Black/Yellow

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Silent Eagle 800 140mm

Sharkoon Silent Eagle 800 140mm

 • 140 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Sharkoon Silent Eagle 1000 120mm

Sharkoon Silent Eagle 1000 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Silent Eagle 1000 120mm LED

Sharkoon Silent Eagle 1000 120mm LED

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Silent Eagle 2000 120

Sharkoon Silent Eagle 2000 120

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon System Fan 140

Sharkoon System Fan 140

 • 140 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Sharkoon System Fan Power S1202524P-3

Sharkoon System Fan Power S1202524P-3

 • 120 mm
 • 2400 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon System Fan Silent S1202510S-3

Sharkoon System Fan Silent S1202510S-3

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
SilenX Effizio 120mm

SilenX Effizio 120mm

 • 120 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
SilenX Effizio Quiet Blue LED Fan Series 120mm

SilenX Effizio Quiet Blue LED Fan Series 120mm

 • 120 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
SilverStone FN121-P 120mm

SilverStone FN121-P 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm

10,04 €

1 winkel
SilverStone SST-FN123 120mm

SilverStone SST-FN123 120mm

 • 120 mm
 • 2000 rpm

14,86 €

1 winkel
Spire Air Force 120 PWM Blue

Spire Air Force 120 PWM Blue

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Spire BlueStar PWM 120mm

Spire BlueStar PWM 120mm

 • 120 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Thermalright TY-141 140mm

Thermalright TY-141 140mm

 • 140 mm
 • 1300 rpm
Niet verkrijgbaar
Thermalright X-Silent 120mm

Thermalright X-Silent 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Great Value Thermalright X-Silent 140mm

Thermalright X-Silent 140mm

 • 140 mm
 • 900 rpm
Niet verkrijgbaar
Thermaltake Pure 12 LED Blue

Thermaltake Pure 12 LED Blue

 • 120 mm
 • 1000 rpm

10,44 €

5 winkels
0
*