ASUS ROG Claymore review: links of rechts?

21 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. In de praktijk
  3. 3. Functies
  4. 4. Foto's
  5. 5. Specificaties
  6. 6. Conclusie
  7. 2 besproken producten
  8. 21 reacties

In de praktijk

De ROG Claymore wordt aangesloten middels een uitneembare micro-USB-kabel met een gevlochten afwerking en een lengte van 1,8 meter. Het toetsenbord biedt een polling rate van 1.000 Hz en volledige N-key rollover anti-ghosting. Hij heeft een aluminium toppaneel en een metalen volumewieltje, maar is verder gemaakt van kunststof. Het bevestigingsmechanisme voor het numpad werkt eenvoudig, je hoeft hem er alleen maar in te 'hangen'. Een polssteun ontbreekt, wel levert ASUS een draagtasje mee voor zowel het toetsenbord als het numpad, al moet je hier qua bescherming niet te veel van verwachten: daarvoor is het materiaal te zacht en niet stug genoeg. 

Asus RoG Claymore (Cherry MX Brown) 

Het toetsenbord zit stevig in elkaar, maar modellen als de Corsair K70 RGB en de Cooler Master Masterkeys Pro, die aanzienlijk minder kosten, doen op dit vlak niet voor de Claymore onder. De keycaps zijn gemaakt van zwart gespoten ABS-kunststof. Voor een toetsenbord met een dergelijke adviesprijs had ASUS naar onze mening ook naar meer premium materialen kunnen kijken, of van double-shot keycaps gebruik mogen maken, om wat extra kwaliteit te bieden ten opzichte van de concurrentie. Helaas is de kwaliteit van de keycaps niet beter dan bij veel goedkopere toetsenborden het geval is.

Asus RoG Claymore (Cherry MX Brown)
Je hebt het volumescrollwiel alleen tot je beschikking bij gebruik van het numpad.

Het toetsenbord heeft een ontwerp waarbij de toetsen boven het aluminium toppaneel lijken te zweven, zoals we dit ook van onder meer de Razer Blackwidow X toetsenborden en de eerder genoemde Corsair K-reeks kennen. Waar veel van deze borden gebruikmaken van Cherry’s stabilisatiemechanisme voor de grotere toetsen, kiest ASUS bij dit toetsenbord voor het Costar-mechanisme. Dit zorgt voor een uitstekende aanslag, maar maakt het wel iets lastiger om de keycaps te verwisselen. Wel voorziet hij in een standaard toetsenindeling waardoor het gebruik van custom keycaps in principe geen probleem moet vormen.

Asus RoG Claymore (Cherry MX Brown)
Het Costar-stabilisatiemechanisme zorgt voor een prettige aanslag van de grote toetsen.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Asus RoG Claymore (Cherry MX Brown)

Asus RoG Claymore (Cherry MX Brown)

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
Asus RoG Claymore Core (Cherry MX Brown)

Asus RoG Claymore Core (Cherry MX Brown)

  • Mechanisch toetsenbord

€ 208,20

1 winkel
0