ASUS ROG Claymore review: links of rechts?

21 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. In de praktijk
  3. 3. Functies
  4. 4. Foto's
  5. 5. Specificaties
  6. 6. Conclusie
  7. 2 besproken producten
  8. 21 reacties

Conclusie

De ROG Claymore is het eerste mechanische RGB-toetsenbord van ASUS en biedt een aantal bijzondere functies. Zeker voor gebruikers die reeds bepaalde hardware uit de Republic of Gamers-reeks in bezit hebben kunnen we ons voorstellen dat de ROG Claymore een mooie toevoeging is, vooral door de extra mogelijkheden die in dat geval beschikbaar zijn, zoals overkloksneltoetsen en Aura Sync. Het toetsenbord heeft verder een uitstekende aanslag en de gebruikte Cherry MX-switches hebben zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen. Ook is het absoluut een eyecatcher, al maakt het opvallende design het apparaat wel smaakgevoelig.

Ook kent het toetsenbord enkele minpunten. Ons grootste kritiekpunt is de Armoury-software, die duidelijk steken laat vallen ten opzichte van de concurrentie. Vooral op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden valt de software tegen, op dat vlak heeft ASUS dus nog de nodige stappen te zetten. De bouwkwaliteit van het toetsenbord is goed, maar niet uitmuntend, iets dat je wel zou verwachten voor een toetsenbord van 239 euro. 

Ben je bereid het forse bedrag neer te tellen en de ruwe kantjes voor lief te nemen, krijg je wel een enorm veelzijdig apparaat. Zo hoef je niet langer de keuze te maken tussen een full-size of een tenkeyless toetsenbord, aangezien je met het afneembare numpad simpelweg kunt kiezen wat je op dat moment het beste uitkomt. De ROG Claymore is wat dat betreft absoluut vernieuwend in de wereld van mechanische toetsenborden, waardoor we hem belonen met een Innovation Award.


ASUS ROG Claymore


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Asus RoG Claymore (Cherry MX Brown)

Asus RoG Claymore (Cherry MX Brown)

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
Asus RoG Claymore Core (Cherry MX Brown)

Asus RoG Claymore Core (Cherry MX Brown)

  • Mechanisch toetsenbord

€ 208,20

1 winkel
0