Logitech G Pro en G900 Chaos Spectrum review: mini en maxi

36 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Logitech G Pro
 3. 3. Logitech G900 Chaos Spectrum
 4. 4. Software
 5. 5. Foto’s
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 2 besproken producten
 9. 36 reacties

Conclusie

Logitech levert met de G Pro en de G900 Chaos Spectrum twee gamemuizen af die, ondanks het feit dat ze op dezelfde sensortechniek gebaseerd zijn, totaal van elkaar verschillen. Wat de sensor betreft valt er weinig op deze muizen aan te merken. De Pixart PWM3366 is één van de beste sensoren van het moment, die ook voor gamers met een lage muisgevoeligheid uiterst geschikt is. Je kunt bij geen van beide muizen dus de muissensor nog de schuld geven van een gemiste headshot.

De Logitech G Pro is uiterst minimalistisch en blinkt hier absoluut in uit. Qua vorm en uiterlijk doet hij denken aan een eenvoudige kantoormuis, al is hij wel voorzien van RGB-verlichting. De muis is goed gebouwd en presteert op alle vlakken prima. Toch zouden we hem niet direct als aanrader bestempelen. Ondanks de goede sensorprestaties biedt hij simpelweg te weinig om zijn hoge adviesprijs te rechtvaardigen. Ter vergelijking, de Logitech G403 Prodigy is in essentie dezelfde muis, maar biedt een ergonomische vormgeving. Toch ligt de adviesprijs van die muis een tientje lager dan die van de G Pro, terwijl de gemiddelde verkoopprijs zelfs ruim 15 euro lager ligt. Voor minder geld haal je dus een muis met dezelfde prestaties en meer functionaliteit in huis. De Logitech G Pro is naar onze mening dan ook alleen interessant als je specifiek een basisvorm zoekt in plaats van een muis die naar de hand gevormd is. Ook voor linkshandige gebruikers kan het om deze reden het overwegen waard zijn.

Dan de G900 Chaos Spectrum, het vlaggenschip van Logitech. Deze muis is met een adviesprijs van 179 euro nog een heel stuk prijziger, maar de gemiddelde verkoopprijs ligt inmiddels enkele tientallen euro’s lager. Voor dit geld krijg je een muis die bomvol features zit. Allereerst de mogelijkheid om hem draadloos te gebruiken, zonder dat er hierbij een merkbare vertraging optreedt. Ook het feit dat er zowel aan de linker- als de rechterkant duimknoppen aanwezig zijn, vinden wij een voordeel, waarbij het een prettige bijkomstigheid is dat deze naar eigen voorkeur verwijderd kunnen worden. Het betreft zeker geen kantoormuis, maar de aanwezigheid een functie voor doorlopend scrollen maakt hem wel erg prettig voor het scrollen door lange documenten. Ben je dus bereid om het hoge bedrag neer te tellen, krijg je daar ook een hoop functionaliteit voor terug. Dit, in combinatie met de uitstekende prestaties, zorgt ervoor dat de G900 Chaos Spectrum een Ultimate Product award verdient.


Logitech G900 Chaos Spectrum


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Logitech G900 Chaos Spectrum

Logitech G900 Chaos Spectrum

 • Draadloos
 • 12000 dpi
Niet verkrijgbaar
Logitech G Pro Gaming Mouse

Logitech G Pro Gaming Mouse

 • 12000 dpi
Niet verkrijgbaar
0
*