ASUS Prime X370-Pro review: solide middenklasser

40 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. ASUS Prime X370-Pro
 3. 3. Specificaties en BIOS-screenshots
 4. 4. Test
 5. 5. Benchmarks (CPU)
 6. 6. Benchmarks (geheugen en GPU)
 7. 7. Benchmarks (USB 3.1)
 8. 8. Stroomverbruik
 9. 9. Geluidskwaliteit
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 40 reacties

Inleiding

Naast de high-end Crosshair VI Hero brengt ASUS ook een middenklasse X370-moederbord uit met een meer 'professionele' positionering, namelijk de ASUS Prime X370-Pro. Dit model zullen we in deze review bespreken.

Bij de Kaby Lake en AM4-borden zijn de wat 'professionelere' borden van ASUS omgedoopt tot 'Prime' borden, waar ze voorheen enkel een heel scala van letters tot hun beschikking hadden. Waar gaming modellen beschikken over fraaie looks en veel RGB-verlichting, zijn de Prime-borden wat soberder uitgerust - ze hebben geen 'overbodigheden' en frivoliteiten, althans voor de doelgroep.

Asus Prime X370-Pro

Er is nogal wat variatie in de kwaliteit en positionering van deze Prime-borden, waarvan de duurste middenklasse varianten zijn en de enigszins goedkopere echte instapmodellen. De Prime X370-Pro behoort duidelijk tot de middenklasse. In veel opzichten is hij voor zijn prijsklasse en positionering verrassend goed en vergelijkbaar met de hoger gepositioneerde ASUS Crosshair VI Hero.

De ASUS Prime X370 Pro moet ongeveer 176 euro opleveren, Opnieuw zien we dat de hoop dat AM4-moederborden goedkoper zouden zijn dan de Intel-tegenhangers niet is waargemaakt. Dit is namelijk ongeveer de prijs die je zou betalen voor het vergelijkbare Z270-exemplaar. Het moet gezegd worden dat de X370 op sommige vlakken wel hoger gepositioneerd is, zoals later zal blijken. Dus in de praktijk krijg je 'meer moederbord' voor dezelfde prijs.

Voor meer informatie over de verschillende AM4-chipsets verwijzen we je graag terug naar de AM4 platform review. Meer informatie over de Ryzen-processors zelf kan je in de review daarvan vinden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Asus Prime X370-Pro

Asus Prime X370-Pro

 • ATX
 • Socket AM4
 • AMD X370
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
0