Windows 10 Creators Update review

115 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Focus op creëren
 3. 3. Getuned startmenu
 4. 4. Edge wordt volwassen...
 5. 5. ...en Cortana behulpzamer
 6. 6. Kleinere updates met meer controle
 7. 7. Nachtmodus
 8. 8. Gamemodus en streaming
 9. 9. Instellingen eindelijk 'af'
 10. 10. Privacy
 11. 11. Een veiliger Windows
 12. 12. Overige verbeteringen
 13. 13. Conclusie
 14. 2 besproken producten
 15. 115 reacties

...en Cortana behulpzamer

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee, spraakassistent Cortana spreekt nog steeds geen Nederlands. De ontwikkelingen die we hier bespreken zijn dus van toepassing als je een Engelse of anderstalige Windows gebruikt, maar voor een groot deel van onze lezers zal het helaas nog even toekomstmuziek zijn. Microsoft heeft geen uitspraken gedaan over of en wanneer het van plan is om een Nederlandse versie van Cortana uit te brengen.

In de Engelse versie van Windows krijgt Cortana intussen een steeds grotere rol. De wizard tijdens de installatie van het OS, die die-hard Insiders zullen kennen onder de naam OOBE, is op de schop genomen en kent spraakbesturing nu als één van de mogelijkheden om alles in te stellen, al kan je dat natuurlijk ook op de klassieke manier blijven doen. Veel power-users zullen daar de voorkeur aan geven, maar een stem die rustig uitlegt wat alle instellingen betekenen tijdens het installatieproces is voor minder ervaren gebruikers wellicht geen slecht idee.


Bron foto: WindowsCentral.com

Een duidelijke rode draad is dat Cortana zich steeds meer profileert als je 'personal assistant'. Als je wisselt van je laptop naar je desktop, biedt de assistent aan om de browservensters en documenten waar je mee bezig was te openen, terwijl er steeds meer applicaties en Windows-commando's worden geïntegreerd. Uiteindelijk moet Cortana je werk en tijd schelen in plaats van kosten. De Creators Update is daarin weer een stapje in de goede richting.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 64-bit

€ 104,90

6 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 64-bit

€ 144,95

5 winkels
0