Lenovo P2 review: beest van een accu

60 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench en PCMark
 9. 9. Grafische prestaties: 3DMark en GFXBench
 10. 10. Prestaties: Accuduur
 11. 11. Conclusie
 12. 2 besproken producten
 13. 60 reacties

Conclusie

De Lenovo P2 is in meerdere opzichten een opvallend toestel. In de eerste plaats is er natuurlijk de enorme accu van 5100 mAh die tot op heden door geen enkel ander exemplaar geëvenaard wordt. In combinatie met de ultieme energiebespaarmodus - die heel handig een eigen fysieke knop heeft gekregen - kun je de P2 met een gerust hart voor langere tijd mee naar buiten nemen. Wanneer je accu uiteindelijk toch toe is aan een impuls uit het lichtnet, is de meegeleverde lader met een vermogen van 24 W in staat om in korte tijd de accu weer volledig op te laden.

Een van de belangrijkste aspecten - voor sommigen zelfs hét belangrijkste - is de prijs van een toestel. Op het moment van schrijven kost de in Nederland moeilijk verkrijgbare grijze P2 gemiddeld 349 euro terwijl je de goed verkrijgbare gouden variant voor gemiddeld 303 op de kop kan tikken. Wat je van deze prijs vindt is een persoonlijke afweging, maar wij vinden dat een schappelijke prijs waarbij je op praktisch elk vlak waar voor je geld krijgt. 

Het design van de P2 is ook het vermelden waard. Helaas geen IP68 rating, maar wel een volledig metalen behuizing die het toestel een degelijke en luxe uitstraling geeft. Bovendien zorgen de afgeronde hoeken van het apparaat ervoor dat het prettig in de hand ligt en minder geneigd is om uit je handen te glippen. Dat Lenovo de dikte van het toestel ondanks de accu binnen de perken heeft weten te houden is absoluut prijzenswaardig.

Lenovo P2 Grey

Ook op het gebied van de systeemprestaties laat de P2 een uitstekende indruk achter door bijna op elk onderdeel bij de bovenste drie te eindigen. Op het grafische vlak is het toestel eerder een middenmoter dan een topper, maar bij gemiddeld gebruik zal je daar weinig hinder van ondervinden.    

Wat betreft het beeldscherm zijn we niet onverdeeld enthousiast, maar alles bij elkaar genomen heeft de P2 een prima scherm, waarbij met name de helderheid en bij Super-Amoled immer uitstekende zwartwaarde en contrast in positieve zin opvallen. De gemiddelde gamma- en kleurafwijking zijn beide jammer genoeg veel te hoog en ook Lenovo maakt zich net als veel andere fabrikanten schuldig aan een te hoge kleurtemperatuur.

Er is uiteindelijk maar één punt waar de P2 echt teleurstelt en dat is de camera. Foto's die bij voldoende licht gemaakt worden kan je nog wel gebruiken voor social media, maar veel meer dan dat zouden we niet aanraden. Bij weinig licht is de sensor absoluut niet lichtgevoelig genoeg om nog tot een enigszins redelijk plaatje te komen. Absoluut jammer, maar in deze categorie niet ongebruikelijk. Als je in de eerste plaats een smartphone met een uitstekende camera zoekt ben je bij de P2 - en deze prijsklasse in het algemeen - aan het verkeerde adres.

Zoek je daarentegen een over de gehele linie goed presterende smartphone met een schappelijke prijs, Android 7 en een megalomane accu? Dan is de Lenovo P2 een absolute aanrader. Wij belonen het toestel dan ook met een Excellent Choice award.


Lenovo P2


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Lenovo P2 Gold

Lenovo P2 Gold

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
Excellent Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*