Lenovo P2 review: beest van een accu

60 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench en PCMark
 9. 9. Grafische prestaties: 3DMark en GFXBench
 10. 10. Prestaties: Accuduur
 11. 11. Conclusie
 12. 2 besproken producten
 13. 60 reacties

Uiterlijk

Het design van de Lenovo P2 ziet er stijlvol uit, met een volledig metalen behuizing en dito frame. Het toestel is zoals het hoort keurig afgewerkt zonder zichtbare randen of kieren en het geheel maakt zodoende een degelijke indruk. Het apparaat meet 153 x 76 x 8,3 mm (LxBxD) en weegt net geen 180 gram, behoorlijk zwaar dus. Het gewicht is deels te verklaren door de enorme accu en Lenovo verdient sowieso een compliment voor het binnen de perken houden van de dikte van het toestel. Bovendien zijn we graag bereid wat extra gewicht te tolereren als daar goede prestaties tegenover staan. Of dat ook zo is zullen we straks zien.  

Het geheel ligt prettig in de hand en is met een flinke hand en wat acrobatisch vermogen nog net met één hand te besturen. Met een schermdiagonaal van 5,5 inch komt de scherm-toestel ratio op 71,7 procent uit, vooral door de behoorlijk brede bezels aan de boven- en onderkant van het beeldscherm, dat is afgedekt met een plaat van Gorilla Glass 3. Onderaan het scherm treffen we een inmiddels steeds zeldzamer wordende fysieke homebutton aan, die tevens dienst doet als vingerafdrukscanner. Dat het toestel prettig in de hand ligt is mede te danken aan de backcover, waarvan de uiteindes in een zachte curve aflopen, iets dat we bijvoorbeeld ook bij LG's G6 zien.

Lenovo P2 Grey

Aan de linkerzijde van het toestel treffen we de powertoets met daarboven de enkele volumeknop aan. Beiden voelen solide aan en geven voldoende force feedback voor een prettig gebruik. De linkerzijde herbergt de uitprikbare tray waar je ofwel twee simkaarten in kan steken, ofwel een simkaart kan combineren met een microSD-kaart. Onder de tray vind je een mysterieus schuifknopje. Als we na enig overleg de laatst binnengekomen stagiair met een stok naar voren duwen om het schuifje om te zetten, blijkt dat hiermee de ultieme energiebespaarstand wordt geactiveerd. Op het eerste gezicht is dit geen functie die de P2 met zijn 5100 mAh accu nodig lijkt te hebben. Aan de andere kant valt er ook wat voor te zeggen om als je zoveel nadruk legt op de accufunctie, dan ook echt het onderste uit de kan te halen.

Dat doet Lenovo hier zeker. Wanneer je deze ultieme energiebespaarmodus aanzet, schakelt de telefoon over op een zwart, bijna DOS-achtig scherm met simpele witte letters. Vergeet niet dat de P2 een Super Amoled scherm heeft: zwart weergeven kost geen energie. Je houdt in deze modus de klok, mogelijkheid om te bellen, sms'en en je contacten te bekijken en drie slots om snelkoppelingen naar keuze in te plaatsen. Die keuze is trouwens wel beperkt tot de apps van de klok, rekenmachine, agenda en radio. 


Ultieme energiebespaarmodus van de Lenovo P2

Aan de bovenzijde van de P2 treffen we gelukkig een vertrouwde 3,5 mm aansluiting voor de hoofdtelefoon aan, waar je overigens zelf voor moet zorgen, aangezien Lenovo geen setje meelevert. Onderop vinden een micro-usb aansluiting waar je de meegeleverde snellader op kan aansluiten. Deze heeft een vermogen van maar liefst 24 W (12 V x 2 A) en weet volgens Lenovo in 15 minuten 10 uur accutijd bij te tanken. Dit soort uitspraken zijn altijd in het beste geval gebaseerd op resultaten die onder de meest ideale omstandigheden zijn vastgesteld, maar je kan er rustig van uitgaan dat de accu van de P2 in behoorlijk hoog tempo wordt bijgevuld door deze lader.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Lenovo P2 Gold

Lenovo P2 Gold

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
Excellent Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*