Lenovo P2 review: beest van een accu

60 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench en PCMark
 9. 9. Grafische prestaties: 3DMark en GFXBench
 10. 10. Prestaties: Accuduur
 11. 11. Conclusie
 12. 2 besproken producten
 13. 60 reacties

Camera

Voor het testen van smartphonecamera's gebruiken we de camera van de Samsung Galaxy S7 Edge als gouden standaard. Dit is wat ons betreft op dit moment de beste camera die in een smartphone te vinden is. De S7 Edge is een high-end, en dus ook duurder toestel. Je kan natuurlijk niet zonder meer verwachten dat een camera van een (veel) goedkopere smartphone vergelijkbare prestaties levert, maar de lat moet ergens liggen.  

Lenovo P2 Grey

Laten we eerst eens kijken van welke hardware de Lenovo P2 gebruik maakt. Het toestel is uitgerust met een selfiecamera van 5 megapixel en een lens met een diafragma van f/2.2. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 megapixel en een sensor met een afmeting van 1/3.0 inch en is opgebouwd uit pixels met een grootte van 1,12 µm. Deze sensor is van het type BSI CMOS waar BSI staat voor Backside Illumination en een hogere lichtgevoeligheid betekent. De lens heeft een brandpuntafstand van 21mm - en dus een behoorlijke groothoek - en een diafragma van f/2.0. Daarnaast is er voorzien in een dubbele en tweekleurige led-flitser. De camera biedt tevens ondersteuning voor functies als geo-tagging, phase detection autofocus, face detection en HDR, en ook aan een panoramafunctie is gedacht.


Camera app van de Lenovo P2

Op papier allemaal leuk en aardig, maar hoe doet de camera het in de praktijk? Zoals gewoonlijk namen we weer foto's onder verschillende omstandigheden met zowel de P2 als de S7 Edge, hieronder zie je de resultaten. 


De Lenovo P2 (links) en de Samsung Galaxy S7 Edge (rechts)

Om te beginnen namen we een foto in onze fotostudio, waarbij we het licht uit hielden en de deur slechts op een kier stond. Het natuurlijke omgevingslicht was zodoende minimaal en ook de flitser bleef uitgeschakeld. De foto's laten in dit geval niets aan duidelijkheid te wensen over. De sensor waarmee de P2 is uitgerust is simpelweg niet lichtgevoelig genoeg om bij weinig licht foto's te maken. Natuurlijk is dat jammer, maar in deze prijsklasse niet geheel onverwacht.


De Lenovo P2 (links) en de Samsung Galaxy S7 Edge (rechts)

Als we onder dezelfde omstandigheden een foto maken, maar dan met een ingeschakelde flitser vergaat het de P2 wel iets, maar niet veel beter. De kleurweergave is nog wel redelijk, maar op ware grootte zie je duidelijk dat de camera aanzienlijk minder details weet weer te geven en ook de scherpte grotendeels ontbreekt. 


De Lenovo P2 (links) en de Samsung Galaxy S7 Edge (rechts)

Als we een foto maken bij 'normaal' kantoorlicht laat de P2 eindelijk zien dat het niet helemaal voor niets een camera aan boord heeft. De S7 Edge maakt ook hier de betere foto, maar de P2 presteert onder deze omstandigheden zeker op het gebied van detailweergave verrassend goed - kijk maar eens op ware grootte naar de details van het tapijt op de achtergrond. Qua scherpte valt het wel weer een beetje tegen. De letters van de kranten en tijdschriften worden door de S7 Edge veel duidelijker weergegeven, het beeld dat de P2 vastlegt lijkt wat doffer. De kleuren worden ook net iets te enthousiast weergegeven door de P2, niet storend maar ook niet helemaal natuurgetrouw.


De Lenovo P2 (links) en de Samsung Galaxy S7 Edge (rechts)

Het was een grijze dag toen we buiten foto's maakten en dat had duidelijk een groter effect op de foto van de P2 dan op de S7 Edge. De kleuren worden duidelijk grijzig weergegeven in vergelijking met de S7 Edge en ook op het gebied van detailweergave is er een overduidelijk verschil tussen beiden.

Uiteindelijk moeten we vaststellen dat de camera van de Lenovo P2 best geschikt is om bij voldoende licht plaatjes voor gebruik op social media te schieten, maar daar houdt het dan ook wel een beetje op. Natuurlijk heeft dat ook te maken met de prijsklasse waarin het toestel zich bevindt. Als je een goede camera belangrijk vindt kom je al gauw uit bij toestellen als de Honor 8, en zal je dus wat dieper in je buidel moeten tasten. 


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Lenovo P2 Gold

Lenovo P2 Gold

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
Excellent Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*