Lenovo P2 review: beest van een accu

60 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench en PCMark
 9. 9. Grafische prestaties: 3DMark en GFXBench
 10. 10. Prestaties: Accuduur
 11. 11. Conclusie
 12. 2 besproken producten
 13. 60 reacties

Software

De Lenovo P2 komt uit de doos met een vooraf geïnstalleerde versie van Android 6 Marshmallow, maar inmiddels is er een update voor Android 7 Nougat beschikbaar. Je moet er trouwens niet van uitgaan dat dit een (bijna)stockversie van Android betreft zoals we van de Lenovo Moto's gewend zijn. De toestellen die Lenovo onder haar eigen naam uitbrengt rust het bedrijf uit met een eigen skin: de Lenovo UI. Voor wie schrikt van eigen skins: haal maar rustig adem, want veel last zal je van Lenovo UI niet hebben. Natuurlijk zijn de kleurtjes en de icoontjes een beetje anders, maar echt schokkend is het allemaal niet. Ook wat betreft bloatware valt het wel mee.

Van Lenovo krijg je onder andere de Theme Center app waarmee je - hou je vast - het thema van je smartphone kan veranderen. Iets interessanter is de Lenovo Companion app die je onder andere wat tools biedt als er wat mis is met je telefoon. Je kan vanuit deze app verschillende diagnostische test draaien waarmee je, wanneer je toestel niet naar behoren functioneert, in ieder geval oorzaken kan uitsluiten. Er is zelfs een snelkoppeling naar specifieke oplossingen, maar op het moment van schrijven stond de P2 nog niet in de lijst van toestellen waar je uit kan kiezen.    


Lenovo Companion app

Ook in Android 7 heeft Google naast de normale bugfixes weer enkele verbeteringen aangebracht ten opzichte van de voorganger. Zo moet een update van de Doze functie ervoor zorgen dat de accu nog langer meegaat en worden updates van nu af aan op de achtergrond geïnstalleerd. Ook is er een nachtmodus toegevoegd die tijdens de donkere uren het blauwe licht van je scherm filtert en wat geliger maakt, omdat dit rustiger voor je ogen is.


Android 7 splitscreenmodus

Dan is er nog de ondersteuning voor Daydream - Googles VR bril die verderop in 2017 moet verschijnen - die het vermelden waard is. Overigens moet je smartphone aan behoorlijk wat eisen voldoen om Daydream straks echt te kunnen gebruiken. Tenslotte is er in Android 7 eindelijk een mogelijkheid voor splitscreen ingevoegd. Het werkt nog niet met elke app, maar als het werkt is het echt een fijne toevoeging. Eindelijk is het dan mogelijk om op je Androidphone twee dingen tegelijk te doen in zowel rechtopstaande houding als in landscape.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Lenovo P2 Gold

Lenovo P2 Gold

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
Excellent Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 • Google Android 7.0
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*