Phanteks Enthoo Evolv mATX Tempered Glass review

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 11 reacties

Uiterlijk

De nieuwe Evolv µATX Tempered Glass is duidelijk een telg uit de Evolv familie. De door ons geteste zilveren uitvoering is voorzien van drie millimeter dikke, gewelfde panelen aan de boven-, onder- en voorkant. In vergelijking met de oer-Evolv uit 2015 zien we als verschil dat het voorpaneel aan de bovenzijde een klepje heeft waarachter twee usb-aansluitingen, audio in audio out en een RGB-controllerknop schuilgaan. Het voorpaneel is verder uit één stuk opgetrokken en bevat geen uitsparingen of klepjes. Dat betekent dus ook dat voor (externe) 5.25 inch apparaten geen ruimte is. De powerknop vinden we verzonken in het bovenpaneel van de behuizing. Bij de eerste Evolv waren deze aansluitingen en knoppen in het rechter zijpaneel verwerkt. De nieuwe plek vinden wij logischer.

Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

Daar komt bij dat de zijpanelen van de de Evolv µATX Tempered Glass - zoals de naam reeds doet vermoeden - van gehard glas zijn gemaakt. Het linker paneel is voor het grootste deel doorzichtig, met alleen langs de randen een zwarte rand aan de binnenkant van op het glazen paneel is geschilderd. De rechterkant daarentegen is juist grotendeels zwart, met alleen een kleine opening op de plek waar je twee 2.5 inch drives kunt monteren. Phanteks kies hierbij dus voor een andere aanpak dan wat we eerder zaken bij de normale ATX-variant met glazen zijpanelen, deze waren namelijk zowel links als rechts voor het grootste deel doorzichtig.

Een ander verschil met zijn grote broer is de manier waarop de zijpanelen met de kast verbonden zijn. Bij de nieuwe Evolv µATX worden de glazen panelen namelijk niet met thumbscrews op hun plaats gehouden, maar is elk paneel aan de achterkant voorzien van twee scharnieren, terwijl twee magneetjes aan de voorzijde van de panelen aan het staal van de behuizing vast laten kleven.

Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

 • Micro-ATX Tower
 • Micro ATX
 • Zwart/Zilver
 • Venster
 • 2 fans

136,45 €

1 winkel
0
*