Phanteks Enthoo Evolv mATX Tempered Glass review

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 11 reacties

Intern en koeling

Als we het linker zijpaneel openen, zien we dat de behuizing in twee compartimenten is opgedeeld: onderin is ruimte voor een voeding en maximaal twee 3.5 inch harddisks. Het onderste deel van de kast is middels metalen cover gescheiden van het hoofdcompartiment. Wil je gebruik maken van waterkoeling met een losse pomp, dan levert Phanteks daarvoor een universeel pomp-bracket mee. Deze komt dan in plaats van de 3.5 inch trays voor de harddisks. 

Die 3.5 inch trays zijn vanaf de rechterkant van de behuizing benaderbaar, en aan diezelfde kant vinden we achterop de moederbordtray ook twee afneembare brackets voor 2.5 inch ssd's of harddisks.

De kabels vanuit de voeding worden via de rechter zijkant van de behuizing achter de moederbordtray langs geleid, waarbij er zowel boven, naast al onder de plek waar het moederbord gemonteerd wordt diverse uitsparingen zijn om kabels van voor naar achteren te leiden.

Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

Als extraatje is de Evol µATX Tempered Glass voorzien van een RGB-controller. Middels een klein knopje op het voorpaneel kan je kiezen in welke kleur(en) de powerknop bovenop de behuizing en een kleine langwerpige strip in het voorpaneel oplichten. je hebt hierbij de keuze uit weergave va een statische kleur, color cycling of breathing. naar de twee aangesloten leds biedt de controller ook de mogelijkheid om één of meerdere led-strips aan te sluiten. Phanteks gebruikt hiervoor eigen niet-standaard connectoren, en volgens de handleiding is de controller alleen compatible met led-strips van Phanteks zelf. Middels een adapter(kabel) zou het naar onze inschatting echter ook mogelijk moeten zijn om standaard RGB-ledstrips aan te sturen, al hebben we dit niet getest.

Koeling

De Evolv µATX Tempered Glass wordt geleverd twee 140 m ventilatoren, waarvan er een aan de voorzijde en een aan de achterzijde is geplaatst. Wil je méér koeling, dan is dat zondermeer mogelijk. Aan de voorzijde kan je maximaal twee 140 mm ventilatoren kwijt, of drie 120 mm modellen, terwijl aan de bovenkant optioneel ook ruimte is voor twee 120 / 140 mm modellen. Ga je liever met waterkoeling aan de slag, dan kan dat ook. Aan de voor- en bovenzijde kan je maximaal een 280 mm radiator kwijt, terwijl voor eventueel ook een 360 mm lang model past, maar dan moeten de 3.5 inch hdd trays wel plaatsmaken.

Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

 • Micro-ATX Tower
 • Micro ATX
 • Zwart/Zilver
 • Venster
 • 2 fans

136,45 €

1 winkel
0
*