Phanteks Enthoo Evolv mATX Tempered Glass review

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 11 reacties

Testresultaten geluidsproductie

Zoals altijd is geluidsproductie de tegenhanger van koelresultaten. Op de voorgaande pagina's zagen we dat dat Phanteks Enthoo Evolv µATX Tempered Glass zéér goede koelprestaties levert, dus verwachten we bij onze geluidsmetingen minder rooskleurige resultaten. Dat blijkt echter alleszins mee te vallen, zo laten onderstaande testgegevens zien.

Geen fans

We testen behuizingen behalve met, ook altijd zonder draaiende fans, puur om te kijken hoe effectief ze geluid dempen. Bij modellen die voorzien zijn van extra voorzieningen daarvoor is die grafiek interessant genoeg om op te nemen in de review - te zien is dat er kleine maar duidelijke verschillen zijn. De Enthoo Evolv µATX Tempered Glass heeft geen bijzondere demping, waardoor de behuizing op dit punt gemiddeld presteert.

7 V

Met de fans op lage draaisnelheid  staat de Enthoo Evolv µATX Tempered Glass netjes in het midden van deze grafiek. Een geluidsproductie van 35,7 dB(A) is zeker niet spectaculair, maar als we de uitstekende koelprestaties in ogenschouw nemen, is het gewoon een prima score.

12 V

Op hoge draaisnelheid van de fans zien we de geluidsproductie wel duidelijk toenemen. Met een gemeten waarde van 44 dB zijn de ventilatoren duidelijk hoorbaar, al is de Enthoo Evolv µATX Tempered Glass zeker niet lawaaierig.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

Phanteks Enthoo Evolv mATX Galaxy Silver Tempered Glass

 • Micro-ATX Tower
 • Micro ATX
 • Zwart/Zilver
 • Venster
 • 2 fans

136,45 €

1 winkel
0
*