Logitech Brio review: de ultieme webcam?

21 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Positionering
 3. 3. 4K
 4. 4. HDR
 5. 5. Met Hello
 6. 6. Specificaties en beoordeling
 7. 7. Foto's
 8. 8. Conclusie
 9. 1 besproken product
 10. 21 reacties

Conclusie

Goed, een webcam van ruim 200 euro, wat vinden we ervan na er de nodige tijd gebruik van te hebben gemaakt? Het is een apparaat dat lastig zonder meer is aan te raden, want daarvoor is de prijs te hoog. Als je maar incidenteel een webcam nodig hebt, kan je ook volstaan met het exemplaar in je notebook, mits dat enigszins fatsoenlijk is. Daarbij speelt niet eens alleen de beeldkwaliteit een rol, maar ook het gemak: bij een notebook is de webcam direct voorhanden, een apparaat als de Brio moet je eerst aansluiten en toch weer even goed positioneren. De HP 840 G1 die schrijver dezes doorgaans gebruikt heeft een heel fatsoenlijke webcam; de Brio is ontegenzeggelijk veel beter, maar hier geldt toch: goed genoeg is wel zo gemakkelijk. Heb je echt een betere webcam nodig, maar gebruik je hem niet zo vaak, dan is een beter betaalbare webcam zoals Logitechs eigen C920 een meer voor de hand liggende. 

Voor incidenteel gebruik of gebruik onderweg zouden we hem dus niet als eerste aanbevelen, maar er zijn genoeg scenario's denkbaar waarin we zeker de voorkeur zouden geven aan de Brio. Sowieso zal elke desktopgebruiker die regelmatig videogesprekken voert zeer tevreden zijn met de uitmuntende beeldkwaliteit, en dat gaat des te meer op voor iedereen die in 'lastig' licht zit: hel verlichte kantoorpanden, ruimtes met fel tegenlicht, of juist weinig licht - het is koren op de molen van deze camera. Daarnaast is het juist een zeer betaalbare oplossing voor kleinere kantoren, die af en toe moeten video conferencen, maar niet per se direct duizend(en) euro's willen investeren in een autonoom systeem hiervoor. Drie man (m/v) om tafel en in gesprek met klanten of partners elders in de wereld, met een statiefje erbij is het een fluitje van een cent met de Brio. Ook voor de thuiswerker die niet per se de zolderkamer of het kinderspeelgoed in beeld wil hebben is hij dankzij de aanpasbare beeldhoek en de 'background replacement' Personify software zeer het overwegen waard. Last but not least: wilde je je pc toch al beveiligen met Windows Hello gezichtsherkenning, dan is dit een van de weinige oplossingen die je achteraf hiervoor kunt aansluiten, gezien het de facto niet beschikbaar zijn van third party RealSense3D camera's.

Onder de streep is de Logitech Brio op dit moment de ultieme 'gewone' webcam die je kunt kopen, de beste die we tot dusver hebben getest. Laten we de prijs buiten beschouwing, dan zouden we geen beter exemplaar kunnen verzinnen. Daarvoor hebben we maar een award, en dat is de Hardware.Info Ultimate Product award, die we hem dan ook bij dezen toekennen.


Logitech Brio


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Logitech Brio 4K Ultra HD Webcam

Logitech Brio 4K Ultra HD Webcam

 • 8 MPixel
 • 4096x2160
 • USB-interface
 • Microfoon intern

204,00 €

5 winkels
0
*