Cooler Master op Computex 2017: vernieuwing van de basis

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Cosmos 7: Cosmos vernieuwd
  3. 3. MasterCase H500P: nieuwe HAF
  4. 4. MasterBox Q-serie: vele verschijningsvormen
  5. 5. MasterWatt in vele smaken
  6. 6. Koeling
  7. 7. Gaming randapparatuur
  8. 8. Conclusie
  9. 9. Foto's
  10. 11 reacties

Cosmos 7: Cosmos vernieuwd

Zeer onlangs nog vestigde Cooler Master de aandacht maar weer eens op het bestaan van zijn topmodel behuizing, de Cosmos II. In de 25th Anniversary Edition werd die voorzien van wat aanpassingen waarmee werd verwezen naar mijlpalen uit het verleden - lees vooral onze review nog even terug - maar ook van een nieuwigheid die nu juist een blik naar de toekomst was: gebogen gehard glazen zijpanelen.

Gehard glas is inmiddels gemeengoed in behuizingen, zoals je ook kon lezen in onze recente round-up van kasten die dat aspect met elkaar deelden, maar dat wil niet zeggen dat je hiermee geen nieuwe dingen kunt doen. Zo laat Cooler Master zien in zijn nieuwe Cosmos 7, die een glazen deur heeft die aan twee kanten mee is gebogen met de lijnen van de behuizing. Deze kast, die in september of oktober van dit jaar op de markt moet komen voor een adviesprijs van - zo vernamen wij - 299 euro, is overduidelijk een Cosmos, maar hij is ook geheel aangepast voor de moderne tijd. Zo is hij voorzien van een USB 3.1 rev2 Type-C aansluiting, naast vier usb-poorten. 

Ook beschikt hij over interne covers om kabels aan het zicht te onttrekken - die kan je overigens ook weglaten indien je de kunst van het kabelmanagement tot in de puntjes beheerst en het resultaat van je kunde wilt showen. Het glazen paneel kan je desgewenst ook aan de rechterzijde monteren, en naar verluidt komt er ook een versie met twee glazen deuren. De flexibiliteit van het MasterCase-concept komt terug in de mogelijkheid het hele binnenwerk om te draaien, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Be quiet! Dark Base Pro. Ook is verticale montage mogelijk, waarbij de videokaarten dus warmte naar boven kunnen afvoeren. De moederbordplaat kan bovendien in zijn geheel worden uitgenomen, voor eenvoudiger montage. Bovenin is ruimte voor een 360mm radiator, voorin voor een 280mm exemplaar. In de randen aan de boven-, onder en voorzijde is rgb-verlichting verwerkt, die naadloos moet samenwerken met de rgb-aansturing van de moederborden van 'de grote 4', Asus, MSI, Gigabyte en ASRock. Daarnaast is een rgb-controller in het IO-paneel verwerkt, naast een fan controller.

0
*