Cooler Master op Computex 2017: vernieuwing van de basis

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Cosmos 7: Cosmos vernieuwd
  3. 3. MasterCase H500P: nieuwe HAF
  4. 4. MasterBox Q-serie: vele verschijningsvormen
  5. 5. MasterWatt in vele smaken
  6. 6. Koeling
  7. 7. Gaming randapparatuur
  8. 8. Conclusie
  9. 9. Foto's
  10. 11 reacties

MasterBox Q-serie: vele verschijningsvormen

Bij de vernieuwde Cosmos en HAF-lijnen blijft het echter niet. Cooler Master realiseert zich terdege dat niet iedereen een enorm budget heeft en de MasterCase modellen, hoe innovatief en modulair ze ook zijn, toch links moet laten liggen. In het instapsegment had het altijd de Elite en N-serie behuizingen als optie voor deze doelgroep, maar deze Computex komt het met een geheel nieuwe lijn van micro-ATX behuizingen onder de naam MasterBox Q-serie.

Kenmerkend aan de Q (voor 'cube') behuizingen is dat ze vierkant zijn. De basis is altijd hetzelfde, maar het merk komt met een groot aantal varianten, waarvan het enige concepten op de beursvloer toonde. Het eenvoudige instapmodel moet slechts 34,95 euro gaan kosten, maar biedt toch verrassend veel flexibiliteit. Zo kan het IO-paneel, dat aan de zijkant zit, op zes verschillende posities worden gemonteerd (onder, boven, voor, aan beide kanten). Wat het handigste voor jou is dus, al naar gelang de gemonteerde onderdelen en de positie van het kastje op je bureau. 

De modulariteit waarmee het bedrijf de MasterCase promootte, komt ook terug bij de MasterBox Q-modellen. Op het frame kan je tal van verschillende panelen bevestigen. Zo zijn er meerdere typen zijpanelen, in glas en staal, maar ook de voor-, boven-, onder- en voorkant kan je aanpassen. Desgewenst ook met handvaten of met bijzonder gevormde exemplaren waarmee je de kast als het ware op een hoekpunt, 45 graden gekanteld dus, kunt plaatsen. 

De MasterBox Q biedt ruimte aan één 3,5" disk, twee 2,5" drives, en tot 6 fans (een wordt meegeleverd in de basisuitvoering), of tot drie radiatoren, waarbij ruimte is voor één 280 mm exemplaar, een 240 mm en een 120 mm uitvoering. Dat is een hoop waterkoeling voor zo'n klein kastje. Ook is 36 cm ruimte voor een videokaart en kan je een CPU-koeler met een hoogte tot 157 mm monteren, aldus de fabrikant.

Buiten de MasterBox Q is Cooler Master ook nog hard bezig te verkennen hoe het de afgelopen jaren geïntroduceerde MasterBox ATX-behuizingen beter kan benutten. Op Computex liet het diverse voorbeelden zien van hoe deze betaalbare behuizing in verschillende uitvoeringen op de markt zou kunnen komen. Het is daarbij ook zeer benieuwd naar reacties en mening van potentiële gebruikers, dus laat vooral van je horen in de reacties. 

 

0
*