Cooler Master op Computex 2017: vernieuwing van de basis

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Cosmos 7: Cosmos vernieuwd
  3. 3. MasterCase H500P: nieuwe HAF
  4. 4. MasterBox Q-serie: vele verschijningsvormen
  5. 5. MasterWatt in vele smaken
  6. 6. Koeling
  7. 7. Gaming randapparatuur
  8. 8. Conclusie
  9. 9. Foto's
  10. 11 reacties

Gaming randapparatuur

Cooler Master heeft met de Masterkeys toetsenborden de laatste jaren een flink assortiment aan mechanische toetsenborden geïntroduceerd, maar deze Computex vult het het assortiment aan met zowel een 'semi-mechanisch' exemplaar in combinatie met een muis en een eerste blik op een nieuw high-end model. 

De MasterSet 120 MS120 set bestaat uit een toetsenbord met 'memchanical' toetsen met individuele rgb-verlichting, en een muis, eveneens met rgb-verlichting. De 'memchanical' schakelaars zijn feitelijke en soort mechaniek bovenop een standaard membraan. Bijzonder is dat de toetsen nu ook 'clicky' zijn en daardoor duidelijk meer feedback geven dan de eerste versie die we van deze schakelaars hebben ervaren. Het verschil met 'echte' mechanische schakelaars is zo een stuk kleiner geworden - Cooler Master claimt bovendien een levensduur van 50 miljoen aanslagen, vergelijkbaar dus met mechanische schakelaars. Het MS120 toetsenbord heeft zogenaamde 'zwevende' toetsen, waardoor de verlichting ruim baan krijgt. Je kan diverse lichtprofielen rechtstreeks in het toetsenbord opslaan met de meegeleverde software. Het toetsenbord heeft 24-key rollover, de mogelijkheid de Windows-toets te deactiveren en een aanpasbare repeat rate. De muis heeft een Pixart 3050 optische sensor met een gevoeligheid tot 3500 dpi, Omron 10M switches, een on-the-fly dpi schakelaar en drie aparte RGB-zones. Naar verluidt gaat de set zo'n 100 euro kosten.

Naast de MS120 liet Cooler Master ook nog een 'echt' mechanisch toetsenbord zien, maar dat was nog niet helemaal af. De MasterKeys MK750 heeft ook 'zwevende' toetsen, maar maakt gebruik van Cherry MX schakelaars - uiteraard ook met RGB-verlichting. Bovendien is er een RGB-lichtbalk in de onderrand verwerkt, zijn er aparte multimediatoetsen, een afneembare polssteun en usb-kabel en is het mogelijk macro's te configureren en op te slaan zonder tussenkomst van aparte software. Software is er wel om de RGB-verlichting naar eigen smaak aan te passen en we begrepen dat ook wordt gewerkt aan een mogelijkheid om via deze weg zaken als macro's te maken voor wie het liever niet 'op de tast' doet. Die software zou dan uiteindelijk ook beschikbaar moeten komen voor de andere MasterKeys modellen.  

Ten slotte kunnen niet onvermeld blijven de opvolger van de Mizar, die MasterMouse MM530 gaat heten, en de MasterMouse MM520, opvolger van de Spawn. Ze verschillen vooral van vorm, waardoor ze voor respectievelijk palm en claw grip gamers geschikt zijn. Gemeen hebben ze een Pixart 3360 sensor, on-the-fly dpi aanpassing in 4 stappen en met 4 profielen, RGB-verlichting in drie zones, rubberen zijkanten voor een betere grip en software om de muizen geheel naar wens te configureren. Bovendien zijn de muisknoppen vervaardigd uit PBT-plastic, dat harder is en minder snel glimmende slijtplekken zal vertonen dan het gangbaarder ABS. Ook vermeldenswaard zijn de Omron 20M schakelaars, die 20 miljoen klikken moeten kunnen doorstaan.

0
*