Cooler Master op Computex 2017: vernieuwing van de basis

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Cosmos 7: Cosmos vernieuwd
  3. 3. MasterCase H500P: nieuwe HAF
  4. 4. MasterBox Q-serie: vele verschijningsvormen
  5. 5. MasterWatt in vele smaken
  6. 6. Koeling
  7. 7. Gaming randapparatuur
  8. 8. Conclusie
  9. 9. Foto's
  10. 11 reacties

Conclusie

Konden we vier jaar geleden nog stellen dat Cooler Master misschien een beetje was ingeslapen, inmiddels is de gigant duidelijk klaarwakker. Na de afgelopen jaren overtuigend een nieuwe richting te hebben uitgezet met een uitgebreid aanbod in het midden en high-end segment met de MasterCase behuizingen, vult het bedrijf dit jaar hiaten in het gamma aan en doet het populaire productlijnen van weleer herleven - maar wel in een nieuw jasje en geheel klaar voor de markt van 2017. Voor mensen met een beperkt budget zullen de nieuwe MasterBox varianten een welkome aanvulling zijn: betaalbare kasten die toch ruimte bieden aan waterkoeling en grote videokaarten, in een keur aan uitvoeringen. De meer veeleisende en/of welgestelde liefhebber zal allicht warmlopen voor de nieuwe Cosmos of misschien wel voor de MasterCase 'HAF' H500P.

Ook op koelingsgebied zijn de MasterAir Maker 3DLV Concept en de 'UFO' opmerkelijke nieuwkomers, terwijl het MasterLiquid Maker 240 RGB pakket wellicht een nieuwe markt kan creëren voor mensen die wel custom loops overwogen, maar door de bomen het bos niet meer zagen en het er dus maar bij lieten. Een custom loop waarbij alles wat je nodig hebt in een doos zit lijkt ons in elk geval wel aantrekkelijk voor die doelgroep. 

Waar wellicht nog eens goed gekeken moet worden naar naamgeving en positionering is bij de voedingen, daar missen we toch nog wat overzicht - maar in elk geval zijn de lager gepositioneerde MasterWatt exemplaren verbeterd en zijn we zeer benieuwd naar de prestaties - wat zeker ook geldt voor de MWE modellen. 

In het overzichtje aan het begin van dit artikel miste de fervente Cooler Master fan vermoedelijk in elk geval een product, de roemruchte CM 690 behuizingenserie. Dat lijkt geen toeval, wij vroegen ons ook af hoe het staat met deze zeer populaire lijn. De laatste vernieuwing - de CM 690 III - dateert alweer uit 2013. Desgevraagd antwoordden diverse medewerkers van het merk dat men hierover nog geen mededelingen kon doen, maar tussen de regels door lezend lijkt de kans op een nieuwe uitvoering een kwestie van tijd. Nog even wachten, maar gezien de voortvarendheid waarmee het Taiwanese bedrijf aan de weg timmert om de oude marktpositie te heroveren, zal dat vermoedelijk niet heel lang meer duren.

0
*