Cooler Master op Computex 2017: vernieuwing van de basis

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Cosmos 7: Cosmos vernieuwd
  3. 3. MasterCase H500P: nieuwe HAF
  4. 4. MasterBox Q-serie: vele verschijningsvormen
  5. 5. MasterWatt in vele smaken
  6. 6. Koeling
  7. 7. Gaming randapparatuur
  8. 8. Conclusie
  9. 9. Foto's
  10. 10. Reacties

Inleiding

Het is inmiddels een beetje traditie: Cooler Master doet een berg aankondigingen op Computex en wij doen in een artikel verslag. Dat is niet zonder reden. Twee jaar geleden sloeg het bedrijf een nieuwe richting in met de aankondiging van de MasterCase-lijn en vorig jaar pakte het daar stevig op door met een reeks afgeleide producten. Dit jaar ligt de focus op de basis: met een nieuwe Cosmos en een nieuwe HAF-behuizing blaast Cooler Master geliefde productlijnen nieuw leven in, terwijl het daarnaast een reeks betaalbare behuizingen en voedingen introduceert. Dat is echter zeker niet alles, want we zagen ook nieuwe koelers en randapparatuur. In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.

Cooler Master is een merk dat al zo lang als Hardware.Info bestaat op waardering van de lezers kan rekenen - de doelgroep is dan ook dezelfde, namelijk liefhebbers van techniek, die graag méér doen met hun pc dan de doorsnee gebruiker. Cooler Master, dat dit jaar 25 jaar bestaat, laat op Computex in Taiwan een fraai retrospectief zien van producten waarmee het de hardwareliefhebber heeft gepaaid. Van de eerste cpu-luchtkoeler met heatpipes (de CH5-5K11 uit 1999) tot extravagante behuizingen als de ACT-100 uit 2000 en de Stacker uit 2004, de eerste geïntegreerde waterkoeling Aquagate Mini (eveneens 2004) tot de populaire - want betaalbare - Hyper 212 uit 2007 cpu-koeler, Cooler Master heeft in zijn lange bestaan vaker raak dan mis geslagen als het ging om het vinden van het juiste product voor zijn doelgroep. 

Zoals bekend ging het Cooler Master sinds pakweg de eerste jaren van dit decennium wat minder voor de wind, niet in de laatste plaats door de opkomst van zeer gedreven concurrenten als Corsair en NZXT. Het bedrijf zag gelukkig ook in dat het roer om moest, en deed dat dan ook voortvarend na een lange periode van onderzoek binnen en buiten de eigen gelederen. Over het resultaat van die koerswijziging hebben we uitgebreid verslag gedaan, niet alleen in de hierboven aangehaalde rapportages vanaf Computex, maar ook natuurlijk met reviews van de diverse producten, zoals de MasterCase 5 en Pro 5, Maker 5, MasterCase Pro 3 en recentelijk nog de MasterCase 6

Wie dat rijtje bekijkt, zal het er vermoedelijk wel mee eens zijn dat een 'thema' wel erg overheerst - de focus lag de afgelopen jaren heel erg op het uitbouwen van de 'Master'-lijn (ook overigens in de andere productcategorieën als koeling, voedingen en gaming randapparatuur). Een uitstekende manier om de nieuwe filosofie van het bedrijf uit te dragen, die immers draait om de 'makers' die het wil paaien met hoogwaardige, modulaire en eenvoudig naar eigen inzicht aan te passen producten - maar het liet hiermee ook wel een segment liggen. 

Deze Computex brengt Cooler Master daar verandering in, want dit jaar worden juist die nog wat veronachtzaamde zaken aangepakt. Enerzijds met een reeks producten waarbij de focus ligt op een gunstige prijs/prestatieverhouding, anderzijds met nieuwe introducties in oudere, befaamde productlijnen. Laten we met die laatste beginnen.

Cosmos 7: Cosmos vernieuwd

Zeer onlangs nog vestigde Cooler Master de aandacht maar weer eens op het bestaan van zijn topmodel behuizing, de Cosmos II. In de 25th Anniversary Edition werd die voorzien van wat aanpassingen waarmee werd verwezen naar mijlpalen uit het verleden - lees vooral onze review nog even terug - maar ook van een nieuwigheid die nu juist een blik naar de toekomst was: gebogen gehard glazen zijpanelen.

Gehard glas is inmiddels gemeengoed in behuizingen, zoals je ook kon lezen in onze recente round-up van kasten die dat aspect met elkaar deelden, maar dat wil niet zeggen dat je hiermee geen nieuwe dingen kunt doen. Zo laat Cooler Master zien in zijn nieuwe Cosmos 7, die een glazen deur heeft die aan twee kanten mee is gebogen met de lijnen van de behuizing. Deze kast, die in september of oktober van dit jaar op de markt moet komen voor een adviesprijs van - zo vernamen wij - 299 euro, is overduidelijk een Cosmos, maar hij is ook geheel aangepast voor de moderne tijd. Zo is hij voorzien van een USB 3.1 rev2 Type-C aansluiting, naast vier usb-poorten. 

Ook beschikt hij over interne covers om kabels aan het zicht te onttrekken - die kan je overigens ook weglaten indien je de kunst van het kabelmanagement tot in de puntjes beheerst en het resultaat van je kunde wilt showen. Het glazen paneel kan je desgewenst ook aan de rechterzijde monteren, en naar verluidt komt er ook een versie met twee glazen deuren. De flexibiliteit van het MasterCase-concept komt terug in de mogelijkheid het hele binnenwerk om te draaien, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Be quiet! Dark Base Pro. Ook is verticale montage mogelijk, waarbij de videokaarten dus warmte naar boven kunnen afvoeren. De moederbordplaat kan bovendien in zijn geheel worden uitgenomen, voor eenvoudiger montage. Bovenin is ruimte voor een 360mm radiator, voorin voor een 280mm exemplaar. In de randen aan de boven-, onder en voorzijde is rgb-verlichting verwerkt, die naadloos moet samenwerken met de rgb-aansturing van de moederborden van 'de grote 4', Asus, MSI, Gigabyte en ASRock. Daarnaast is een rgb-controller in het IO-paneel verwerkt, naast een fan controller.

MasterCase H500P: nieuwe HAF

Naast de productintroducties vernieuwt Cooler Master ook zijn benamingssysteem voor behuizingen. Zo heet de MasterCase serie voortaan M (bijvoorbeeld M500), en de Cosmos 7 heet officieel Cosmos C700P - met de letter achter het getal kan onderscheid tussen uitvoeringen gemaakt worden, zoals het nu de Pro en de Maker edities heeft van bepaalde lijnen. De vooralsnog als MasterCase H500P aangeduide behuizing die we op Computex te zien kregen heeft zijn H dan ook geërfd van de befaamde HAF oftewel High AirFlow kasten. Deze zijn bij vaste bezoekers ongetwijfeld nog bekend als behuizingen met uitstekende koeleigenschappen, en de H500P moet die lijn dan ook nieuw leven inblazen. Ook dit model is geheel bijgewerkt naar de moderne standaarden, en voorzien dan ook niet alleen in het kenmerkende mesh en de vele en grote ventilators, maar ook in glazen zijpanelen en - voor zover we konden zien - perspex voor- en bovenpanelen. Op moment van schrijven wist Cooler Master nog niet zeker of het een of twee glazen panelen wilde zien in de H500P, maar na het zien van het ontwerp van de backplate van het moederbord zouden wij zeggen dat twee de betere keuze is.

Omdat kabelmanagement met twee glazen panelen namelijk een uitdaging kan zijn, heeft Cooler Master een - naar onze mening - in een zeer kunstige oplossing voorzien om kabels die je achter het moederbord wegwerkt echt helemaal weg te stoppen, met eenvoudig afneembare en terug te plaatsen covers. Ook in het hoofdcompartiment is een PSU cover over de hele breedte aanwezig, om alle kabels uit het zicht te houden. Een verticale bracket maakt het mogelijk de videokaart met z'n 'mooie' kant naar de kijker toe te monteren. Hiervoor is uiteraard wel een PCI-e riserkabel vereist; die levert het merk vooralsnog niet mee.

Het MasterCase chassis is verder voorzien van flinke opengewerkte compartimenten aan de boven- en voorzijde, waarin je een keur aan koelingsopties kunt installeren. Bovenin zijn 240, 280 of 360mm radiatoren mogelijk, of tot 3 14 cm fans; voorin zijn standaard twee enorme 20 cm fans met rgb-verlichting aanwezig, maar kan je eventueel ook 3x 14 cm kwijt of nog een 240, 280 of 360 mm radiator. De meegeleverde rgb-fans werken overigens net als bij de Cosmos 7 samen met de rgb-moederborden van Asus, MSI en Gigabyte.

De airflow zoals Cooler Master die voorziet is overigens opmerkelijk: ook de fans aan de bovenzijde zijn intake exemplaren, evenals die aan de voorzijde - alleen aan de achterkant wordt warme lucht afgevoerd. Volgens een woordvoerder van Cooler Master zorgt deze configuratie voor een nog effectievere koeling. Dat is natuurlijk iets wat we graag in een test gaan uitproberen. De MasterCase H500P - door Cooler Master medewerkers zelf vaker gewoon 'HAF' genoemd - moet in het derde kwartaal op de markt komen, voor een adviesprijs van zo'n 140 of 150 euro.

MasterBox Q-serie: vele verschijningsvormen

Bij de vernieuwde Cosmos en HAF-lijnen blijft het echter niet. Cooler Master realiseert zich terdege dat niet iedereen een enorm budget heeft en de MasterCase modellen, hoe innovatief en modulair ze ook zijn, toch links moet laten liggen. In het instapsegment had het altijd de Elite en N-serie behuizingen als optie voor deze doelgroep, maar deze Computex komt het met een geheel nieuwe lijn van micro-ATX behuizingen onder de naam MasterBox Q-serie.

Kenmerkend aan de Q (voor 'cube') behuizingen is dat ze vierkant zijn. De basis is altijd hetzelfde, maar het merk komt met een groot aantal varianten, waarvan het enige concepten op de beursvloer toonde. Het eenvoudige instapmodel moet slechts 34,95 euro gaan kosten, maar biedt toch verrassend veel flexibiliteit. Zo kan het IO-paneel, dat aan de zijkant zit, op zes verschillende posities worden gemonteerd (onder, boven, voor, aan beide kanten). Wat het handigste voor jou is dus, al naar gelang de gemonteerde onderdelen en de positie van het kastje op je bureau. 

De modulariteit waarmee het bedrijf de MasterCase promootte, komt ook terug bij de MasterBox Q-modellen. Op het frame kan je tal van verschillende panelen bevestigen. Zo zijn er meerdere typen zijpanelen, in glas en staal, maar ook de voor-, boven-, onder- en voorkant kan je aanpassen. Desgewenst ook met handvaten of met bijzonder gevormde exemplaren waarmee je de kast als het ware op een hoekpunt, 45 graden gekanteld dus, kunt plaatsen. 

De MasterBox Q biedt ruimte aan één 3,5" disk, twee 2,5" drives, en tot 6 fans (een wordt meegeleverd in de basisuitvoering), of tot drie radiatoren, waarbij ruimte is voor één 280 mm exemplaar, een 240 mm en een 120 mm uitvoering. Dat is een hoop waterkoeling voor zo'n klein kastje. Ook is 36 cm ruimte voor een videokaart en kan je een CPU-koeler met een hoogte tot 157 mm monteren, aldus de fabrikant.

Buiten de MasterBox Q is Cooler Master ook nog hard bezig te verkennen hoe het de afgelopen jaren geïntroduceerde MasterBox ATX-behuizingen beter kan benutten. Op Computex liet het diverse voorbeelden zien van hoe deze betaalbare behuizing in verschillende uitvoeringen op de markt zou kunnen komen. Het is daarbij ook zeer benieuwd naar reacties en mening van potentiële gebruikers, dus laat vooral van je horen in de reacties. 

 

MasterWatt in vele smaken

Hoewel Cooler Master het afgelopen jaar wel de nodige MasterWatt modellen aankondigde, hebben we er nog niet veel van getest. Daar moet binnenkort verandering in komen, en dat is maar goed ook, want op Computex liet het merk weten nog een flinke hoeveelheid voedingen onder deze vlag in de markt te gaan zetten. 

 

Daarbij is de naamgeving overigens nog een uitdaging, want er komen diverse lijnen. De MasterWatt voedingen zijn er in een 80Plus Titanium Maker MIJ variant (een extreem duur, in Japan vervaardigd 1200W model), en de 80Plus Platinum Maker exemplaren (1200 en 1500 watt). Daarnaast is er de 'gewone' MasterWatt met capaciteiten van 450, 550, 650 en 750W, welke 80Plus Bronze gecertificeerd zijn. De eerste twee zijn volledige modulair, de overige modellen zijn semi-modulair, maar beschikken wel over modulaire PCI-e kabels. Alleen de 24- en 8-pins stekkers zijn dus vast bevestigd.Verder vermeldenswaard is dat Cooler Master de PCI-e kabels dikker heeft uitgevoerd, waardoor ze minder warm zouden moeten worden in het geval dat je twee 8-pins connectoren met een kabel aansluit (waar dan maximaal 150W door getransporteerd kan worden). Cooler Master geeft vijf jaar garantie op de MasterWatt voedingen.

Voorts komt er een MWE-serie, waarin we weer een 'gewone' 80Plus (zonder nadere aanduiding) in 400, 450 en 500W versies zien, een MWE Bronze (de naam zegt het al) in 450, 500, 550, 600 en 650W, een MWE Gold in 550, 650 en 750W en een modulaire MWE Gold M in 550, 650 en 750W. De overige modellen zijn alle dus niet modulair. Kenmerkend aan de MWE-voedingen is dat ze probleemloos moeten blijven werken bij temperaturen tot 45 graden, en voorzien zijn van een Silencio fan met LDB kogellagers. De Gold gecertificeerde versies beschikken over flatcables, de Bronze exemplaren hebben gesleevede kabels.

Daar blijft het niet bij, want Cooler Master is ook nog bezig met een aantal nieuwe modellen die niet in deze lijnen vallen. Zo toonde het een passieve 500W voeding, de MWS 500P. Deze 80Plus Platinum gecertificeerde voeding moet ondanks de afwezigheid van een ventilator kunnen werken zonder warmer te worden dan 40 graden. Volgens Cooler Master is dit bovendien mogelijk zonder de voeding te hebben ontworpen voor een veel hogere belasting dan het opgegeven vermogen: volgens het bedrijf zijn andere passieve voedingen ontworpen om op maximaal de helft van het theoretische maximumvermogen te werken, om zo de warmteproductie binnen de perken te houden. Met andere woorden, een 500W passieve voeding van de concurrentie is een exemplaar dat met actieve koeling een 1000W voeding zou kunnen zijn - maar de MWS 500P is een echt 500W exemplaar. De implicatie is dat de prijs een stuk lager zou moeten liggen, maar dat is vooralsnog afwachten.

Een ander interessant nieuwtje is een experiment met voedingen in een andere kleur. De gedachte is dat echte liefhebbers alternatieve behuizingen voor hun voeding kunnen kopen in verschillende (combinaties van) kleuren om zo nog meer op te vallen met het interieur van de pc. Of en wanneer deze op de markt komen is vooralsnog onbekend. Ook interessant voor fans van modding is de samenwerking met een aantal hoog aangeschreven modders die onder eigen naam via Cooler Master custom gesleevede kabels beschikbaar gaan stellen. Het prijskaartje zal ongetwijfeld niet mis zijn, maar wie geen zin heeft om zelf vele uren in de weer te gaan met paracord en krimpkous kan straks een set aanschaffen die de signatuur draagt van een grote naam in de modding en maker scene. Voor wie minder te besteden heeft moeten er ook gekleurde flatcables beschikbaar komen als alternatief voor de standaard zwarte exemplaren.

Koeling

Cooler Master moet natuurlijk zijn naam eer aandoen en liet op Computex dan ook een hele reeks nieuwe koelingsproducten zien. Deze omvatten onder meer een custom loop pakket, nieuwe fans met rgb-verlichting, een tweetal concept luchtkoelers en de nodige nieuwe luchtkoelers waarvan het ontwerp al definitief is. Het is heel wat, dus we gaan het in vogelvlucht langs.

De Cooler Master MasterLiquid Maker 240 RGB is een compleet pakket om je eigen waterkoel loop te maken. Hiermee hoopt het merk de drempel om aan de slag te gaan met de 'volgende stap' op koelingsgebied te verkleinen. Alles wat je nodig hebt zit erin: flexibele slangen, fittingen, een gecombineerde pomp/reservoir, een door Cooler Master naar eigen zeggen zelf ontworpen koelblok voor de CPU, magentakleurige koelvloeistof en een 240mm radiator, voorzien van twee RGB-fans. De prijs hoorden we nog niet, maar die zal ongetwijfeld hoger liggen dan die van een all-in-one koeler - maar dat geldt hopelijk ook voor de prestaties. 

We noemden ze al: RGB-fans. Cooler Master heeft lange tijd de boot een beetje afgehouden als het op de RGB-hype aankwam, maar het bedrijf is overstag en liet heel wat producten met veelkleurige verlichting zien. De nieuwe fans komen beschikbaar in 12 en 14 cm formaten en kunnen alle kleuren van de regenboog weergeven en werken samen met de RGB-oplossingen van alle vier de grote moederbordfabrikanten - voor wie niet beschikt over een moederbord met de vereiste controllers levert het ook een aparte controllermodule. Daarvoor is ook software beschikbaar, die ook prima samen kan werken met die van de diverse moederbordfabrikanten. Er komen ook pakketcombinaties van fans en controller. De prijzen daarvan zijn stevig, maar dat geldt eigenlijk voor alle RGB-fans. 

RGB-verlichting is ook onderdeel van de conceptkoeler die de naam MasterAir Maker 3DLV Concept draagt - een enorm gevaarte met een gesplitst koellichaam waar drie fans aan zijn bevestigd. Bijzonder aan het ontwerp is de toepassing van heatpipe loops: doorgaans eindigen heatpipes bovenin de toren van een towerkoeler, maar hier vormen ze een gesloten circuit. Volgens Cooler Master zorgt dit voor een (veel) snellere doorstroming en daarmee een snellere afvoer van de warmte. 

Minstens zo belangwekkend is de Heat Column Concept Cooler, informeel aangeduid als de 'UFO'. Een blik op de afbeeldingen geeft aan waar die naam vandaan komt. Het betreft een geheel uit koper vervaardigd koellichaam met een centrale fan. Wie wat langer meeloopt in de hardware wereld zal wellicht denken aan de fameuze Zalman koelers met een vergelijkbaar ontwerp van weleer. Het roept ook de vraag op of de koelcapaciteit voldoende gaat zijn, maar volgens Cooler Master hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. Het zou een ideale koeler voor mini-ITX systemen moeten zijn, maar bovenal ziet hij er natuurlijk gewoon heel bijzonder uit - wij waren in elk geval direct enthousiast, al zal een test moeten uitwijzen of hij ook geschikt is voor zwaardere processors.

Gaming randapparatuur

Cooler Master heeft met de Masterkeys toetsenborden de laatste jaren een flink assortiment aan mechanische toetsenborden geïntroduceerd, maar deze Computex vult het het assortiment aan met zowel een 'semi-mechanisch' exemplaar in combinatie met een muis en een eerste blik op een nieuw high-end model. 

De MasterSet 120 MS120 set bestaat uit een toetsenbord met 'memchanical' toetsen met individuele rgb-verlichting, en een muis, eveneens met rgb-verlichting. De 'memchanical' schakelaars zijn feitelijke en soort mechaniek bovenop een standaard membraan. Bijzonder is dat de toetsen nu ook 'clicky' zijn en daardoor duidelijk meer feedback geven dan de eerste versie die we van deze schakelaars hebben ervaren. Het verschil met 'echte' mechanische schakelaars is zo een stuk kleiner geworden - Cooler Master claimt bovendien een levensduur van 50 miljoen aanslagen, vergelijkbaar dus met mechanische schakelaars. Het MS120 toetsenbord heeft zogenaamde 'zwevende' toetsen, waardoor de verlichting ruim baan krijgt. Je kan diverse lichtprofielen rechtstreeks in het toetsenbord opslaan met de meegeleverde software. Het toetsenbord heeft 24-key rollover, de mogelijkheid de Windows-toets te deactiveren en een aanpasbare repeat rate. De muis heeft een Pixart 3050 optische sensor met een gevoeligheid tot 3500 dpi, Omron 10M switches, een on-the-fly dpi schakelaar en drie aparte RGB-zones. Naar verluidt gaat de set zo'n 100 euro kosten.

Naast de MS120 liet Cooler Master ook nog een 'echt' mechanisch toetsenbord zien, maar dat was nog niet helemaal af. De MasterKeys MK750 heeft ook 'zwevende' toetsen, maar maakt gebruik van Cherry MX schakelaars - uiteraard ook met RGB-verlichting. Bovendien is er een RGB-lichtbalk in de onderrand verwerkt, zijn er aparte multimediatoetsen, een afneembare polssteun en usb-kabel en is het mogelijk macro's te configureren en op te slaan zonder tussenkomst van aparte software. Software is er wel om de RGB-verlichting naar eigen smaak aan te passen en we begrepen dat ook wordt gewerkt aan een mogelijkheid om via deze weg zaken als macro's te maken voor wie het liever niet 'op de tast' doet. Die software zou dan uiteindelijk ook beschikbaar moeten komen voor de andere MasterKeys modellen.  

Ten slotte kunnen niet onvermeld blijven de opvolger van de Mizar, die MasterMouse MM530 gaat heten, en de MasterMouse MM520, opvolger van de Spawn. Ze verschillen vooral van vorm, waardoor ze voor respectievelijk palm en claw grip gamers geschikt zijn. Gemeen hebben ze een Pixart 3360 sensor, on-the-fly dpi aanpassing in 4 stappen en met 4 profielen, RGB-verlichting in drie zones, rubberen zijkanten voor een betere grip en software om de muizen geheel naar wens te configureren. Bovendien zijn de muisknoppen vervaardigd uit PBT-plastic, dat harder is en minder snel glimmende slijtplekken zal vertonen dan het gangbaarder ABS. Ook vermeldenswaard zijn de Omron 20M schakelaars, die 20 miljoen klikken moeten kunnen doorstaan.

Conclusie

Konden we vier jaar geleden nog stellen dat Cooler Master misschien een beetje was ingeslapen, inmiddels is de gigant duidelijk klaarwakker. Na de afgelopen jaren overtuigend een nieuwe richting te hebben uitgezet met een uitgebreid aanbod in het midden en high-end segment met de MasterCase behuizingen, vult het bedrijf dit jaar hiaten in het gamma aan en doet het populaire productlijnen van weleer herleven - maar wel in een nieuw jasje en geheel klaar voor de markt van 2017. Voor mensen met een beperkt budget zullen de nieuwe MasterBox varianten een welkome aanvulling zijn: betaalbare kasten die toch ruimte bieden aan waterkoeling en grote videokaarten, in een keur aan uitvoeringen. De meer veeleisende en/of welgestelde liefhebber zal allicht warmlopen voor de nieuwe Cosmos of misschien wel voor de MasterCase 'HAF' H500P.

Ook op koelingsgebied zijn de MasterAir Maker 3DLV Concept en de 'UFO' opmerkelijke nieuwkomers, terwijl het MasterLiquid Maker 240 RGB pakket wellicht een nieuwe markt kan creëren voor mensen die wel custom loops overwogen, maar door de bomen het bos niet meer zagen en het er dus maar bij lieten. Een custom loop waarbij alles wat je nodig hebt in een doos zit lijkt ons in elk geval wel aantrekkelijk voor die doelgroep. 

Waar wellicht nog eens goed gekeken moet worden naar naamgeving en positionering is bij de voedingen, daar missen we toch nog wat overzicht - maar in elk geval zijn de lager gepositioneerde MasterWatt exemplaren verbeterd en zijn we zeer benieuwd naar de prestaties - wat zeker ook geldt voor de MWE modellen. 

In het overzichtje aan het begin van dit artikel miste de fervente Cooler Master fan vermoedelijk in elk geval een product, de roemruchte CM 690 behuizingenserie. Dat lijkt geen toeval, wij vroegen ons ook af hoe het staat met deze zeer populaire lijn. De laatste vernieuwing - de CM 690 III - dateert alweer uit 2013. Desgevraagd antwoordden diverse medewerkers van het merk dat men hierover nog geen mededelingen kon doen, maar tussen de regels door lezend lijkt de kans op een nieuwe uitvoering een kwestie van tijd. Nog even wachten, maar gezien de voortvarendheid waarmee het Taiwanese bedrijf aan de weg timmert om de oude marktpositie te heroveren, zal dat vermoedelijk niet heel lang meer duren.

Foto's

Hier kan je alle foto's uit dit artikel in een keer nog eens doorbladeren, plus nog een extra impressie krijgen van de Cooler Master stand op Computex dit jaar.

0
*