Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB review: monsterstick

25 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Specificaties
 3. 3. Testverantwoording
 4. 4. Testresultaten synthetisch
 5. 5. Testresultaten real world
 6. 6. Hardware.Info Prestatiescore
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 25 reacties

Conclusie

Kingston is wederom degene die de lat in de markt voor USB-flashdrives hoger tilt. Voor een USB-stick mag het dan een behoorlijk apparaat zijn, maar het is indrukwekkend hoe men zo veel opslagcapaciteit in de DataTraveler Ultimate GT heeft weten te proppen.

Met de snelheid zit het over het algemeen wel snor. De leessnelheid overstijgt de opgegeven 300 MB/s met een ruime marge. Ook de beloofde schrijfsnelheid wordt behaald, maar die zakt wel erg snel in als je kleinere bestanden over gaat zetten. Voor het overzetten van films, iso's of andere grote bestanden is de Ultimate GT uitstekend geschikt, maar hem volledig vullen met foto's van een paar MB per stuk neemt een aardige poos in beslag.

Naast die kanttekening zijn er nog meer ruwe randjes. Door zijn formaat blokkeert de Kingston-stick in veel gevallen de omliggende USB-poorten: in een tijd dat apparaten met steeds minder aansluitingen worden uitgerust, is dat echt onhandig. Ook de vergelijking met een externe SSD loopt mank. De Samsung T3 is veel dunner en ondanks dat je hem gewoon met een kabeltje aansluit, is hij daardoor handzamer. Bovendien is zo'n externe SSD een klap sneller én goedkoper.

De prijs blijft het voornaamste struikelblok. We denken niet dat er veel mensen zijn die ruim 1500 euro over hebben voor een USB-stick, zeker als je bedenkt dat de 2TB-versie van de genoemde Samsung T3 voor de helft in de winkels ligt. De Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB is zeker innovatie en die belonen we dan ook graag, maar tenzij geld geen rol speelt kunnen we een aanschaf niet echt aanraden.


Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Innovation Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB
Niet verkrijgbaar
0
*