Sony Xperia XZ Premium review: vlaggenschip op oorlogssterkte

18 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench en PCMark
 9. 9. Grafische prestaties: 3DMark en GFXBench
 10. 10. Prestaties: Accuduur
 11. 11. Conclusie
 12. 12. Besproken producten
 13. 13. Reacties

Inleiding

Het nieuwste paradepaardje van Sony, de Xperia XZ Premium, is inmiddels gelanceerd. Een high-end toestel met opvallende kenmerken, waaronder opnemen in super slow motion en een 4K hdr scherm. Wij zochten uit of je naar de winkel moet rennen.

In deze tijden van moordende concurrentie moeten bedrijven als Sony, die de ruimte die Apple en Samsung op de smartphonemarkt overlaten proberen te claimen, alles uit de kast trekken om hun marktaandeel te behouden. Of Sony haar positie met de nieuwe Xperia toestellen weet te verbeteren of slechts te consolideren valt te bezien. Enige tijd geleden bespraken we al de Xperia XZs, de goedkopere variant, nu is het de beurt aan het vlaggenschip dat op volledige oorlogsterkte op het toneel verschijnt: de XZ Premium.

Sony Xperia XZ Premium Black 

Net als bij de bij de XZs legt Sony bij de XZ Premium vooral de nadruk op de cameramogelijkheden. Beide toestellen zijn dan ook met dezelfde Exmor sensor van Sony zelf uitgerust. De andere onderdelen onder de motorkap zijn niet meer zoals voorheen redelijk gelijkwaardig. Dat dit wat de camera betreft wel het geval is bewijst eens te meer hoe belangrijk de Japanse elektronicagigant de camerafunctie van haar smartphones vindt.

De camera van de XZ Premium heeft in ieder geval op papier één spraakmakende functie, hij biedt namelijk de mogelijkheid om voor de duur van 0,15 seconde in super slow motion op te nemen met een framerate van maar liefst 960 fps. Of de XZ Premium wat betreft de camerafunctie de vergelijking met ons referentietoestel - inmiddels de Samsung Galaxy S8 - aan kan zal moeten blijken. Op het vlak van de aanschafprijs wint de XZ Premium in ieder geval ruimschoots: je vindt het toestel vanaf 733 euro in onze prijsvergelijker.  

Uiterlijk

De Sony Xperia XZ Premium is verkrijgbaar in twee kleuren, een zilveren versie en een zwartgekleurde variant die wij in handen kregen. Wie de Xperia XZ Premium vasthoudt zal direct concluderen dat Sony op de materiaalkosten niet bezuinigd heeft. De behuizing bestaat zowel aan de voor- als achterzijde uit gebogen Gorilla Glass 5 en is afgewerkt met metalen elementen. Het toestel ziet er door de gebruikte materialen en keurige afwerking luxueus en robuust uit.

Net als bij de XZs doet Sony onduidelijk over de water- en stofdichtheid rating, die het aangeeft als IP65/68. Aangezien die eerste een stuk minder verdraagt dan de tweede, zouden we aanraden de XZ niet in de pot te laten vallen. Sony zelf zegt in een disclaimer ergens onderaan de productpagina het volgende: 'De Xperia™ XZ Premium is waterafstotend en beschermd tegen stof. Maak je dus geen zorgen als je wordt overvallen door een regenbui of als je het apparaat wilt afspoelen onder een kraan. Houd er wel rekening mee dat alle poorten en aanwezige klepjes stevig gesloten moeten zijn. Dompel het apparaat niet volledig onder in water (..)'.

Sony Xperia XZ Premium Black

De scherm-toestel ratio van de XZ Premium komt uit op slechts 68,4%, dat is zelfs enkele procenten lager dan de XZs die op dit onderdeel 70,9 % weet neer te zetten. We zien dan ook rond het 5,5 inch scherm behoorlijke bezels aan de zijdes. De bezels aan de boven- en onderkant van het scherm zijn naar de huidige maatstaven het beste als 'enorm' te omschrijven. De XZ Premium weegt onder de streep een slordige 192 gram en meet 152 x 77,7 x 8,5 mm (LxBxD). Zowel boven als onder het scherm vinden we een speakergrill. De twee speakers produceren - voor een smartphonespeaker - een verrassend goed geluid, met een prima verdeling over laag, midden en hoog en een behoorlijk volume. 

Aan de linkerzijde van het toestel treffen we ook bij dit vlaggenschip een tray voor een sim- en een microSD-kaart aan. Het slot voor het geheugenkaartje zit vast aan de tray, die van de sim niet. Het is niet onze bedoeling om te muggenziften, maar zoals we ook al bij de review van de XZ en de XZs opmerkten: de tray met kunststof scharniertjes maakt niet direct een robuuste indruk. Al kunnen we over de daadwerkelijke duurzaamheid van deze onderdelen geen uitspraken doen, de suggestie die gewekt wordt komt niet overeen met de positionering van het toestel.

Sony Xperia XZ Premium Black

Veel belangrijker en aantoonbaar vervelend was bij de vorige generatie het feit dat wanneer je de tray uit de behuizing wipte het toestel automatisch opnieuw opstartte. De XZ Premium doet dit niet, maar wacht nog even met het inzetten van de wave. Wanneer je een simkaart daadwerkelijk plaatst start het toestel niet één, maar twee keer opnieuw op - één keer voor de simkaart en één keer voor de provider. Niet het einde van de wereld, maar wel onhandig.

De rechterzijde van het toestel herbergt de enkele volumeknop en de powertoets die tevens dienst doet als vingerafdrukscanner. De scanner werkt zoals we gewend zijn van Sony feilloos en het blijft wat ons betreft een lumineus idee om deze op die plek te positioneren. Tenslotte is er nog een extra fysieke knop voor het oproepen van de camera, danwel het nemen van een foto. Deze knop is net als bij de XZs een beetje wiebelig, maar desalniettemin wel handig.

Aan de achterzijde treffen we linksboven de cameramodule en de led-flitser, en aan de bovenkant de 3,5 mm jack voor je headphones. Aan de onderkant is zoals gebruikelijk plaats voor de usb-c aansluiting waar je de meegeleverde adapter met een maximaal vermogen van 10,4 W (5 V x 2,2 A) op kunt aansluiten. 

Beeldscherm

De Sony Xperia XZ Premium is uitgerust met een 5,5 inch 4k hdr IPS scherm met een resolutie van 3840x2160 en een pixeldichtheid van 801 ppi. Uit onze test met een X-Rite i1 Display Pro colorimeter in combinatie met de SpectraCal CALman 5 analysesoftware blijkt dat het scherm, ondanks de indrukwekkende termen 4k en hdr, in onze testmetingen niet weet te overtuigen.

De piekhelderheid wit komt uit op een op zichzelf niet verkeerde score van 505 cd/m², met de kanttekening dat dit in de vergelijking slechts recht geeft op een plaats in de middenmoot en bijna 150 cd/m² lager ligt dan bij zijn voorganger, de Xperia XZ. De zwartwaarde van 0,5 cd/m² is gewoonweg slecht te noemen en op dit onderdeel eindigt de XZ Premium dan ook onderaan in de vergelijking. De XZ had ook al een erg hoge zwartwaarde en het is opvallend dat Sony dit niet heeft rechtgezet bij de XZ Premium. In combinatie met de piekhelderheid wit noteren we uiteindelijk een contrastverhouding van 1009:1. 

Sony Xperia XZ Premium Black
Sony Xperia XZ Premium Black

De gemiddelde kleurafwijking is met 4,3 in dit segment te hoog en ligt ruim boven de kritische grens van 3 waarboven het menselijk oog de afwijking kan waarnemen. De XZ Premium doet het hier wel beter dan zijn voorganger en de XZs, maar in vergelijking met de andere toestellen uit het testveld blijft het weinig indrukwekkend. De grijsafwijking komt uit op 7,6 en dat is hoe je het ook bekijkt onder de maat. 

Als we de gamma afwijking bekijken hebben we eindelijk iets positiefs te melden: deze komt slechts 0,05 onder de standaard van 2,2 uit. De kleurtemperatuur ligt met 8169 K dan weer veel te hoog boven het ideaal van 6500 K. Dit is weliswaar iets beter dan bij de XZs (8613 K) maar slechter dan bij de XZ (7755 K). Onder de streep kunnen we niet anders concluderen dat het beeld dat we distilleren uit onze metingen overwegend teleurstellend is, zowel als we de resultaten op zich beoordelen als in vergelijking met de andere toestellen uit het testveld. 

Camera

Voor het testen van smartphonecamera's gebruiken we de camera van de Samsung Galaxy S8 als gouden standaard. Dit is wat ons betreft op dit moment de beste camera die in een smartphone te vinden is. Op het moment van schrijven is de S8 met een beetje zoeken al voor 649 euro te vinden in onze prijsvergelijker, waar je voor de XZ Premium - die wat later geïntroduceerd werd - nog ruim 730 euro moet neertellen. Of en hoe dit prijsverschil zich zal verhouden tot de prestaties van de camera zullen we straks zien, maar eerst gaan we even langs de hardware die in de XZ Premium te vinden is.

Sony Xperia XZ Premium Black

De XZ Premium is aan de voorkant van het toestel voorzien van een selfiecamera met een 13 megapixel Exmor RS sensor van 1/3,06 inch en een groothoeklens van 22 mm met een diafragma van f/2.0. Video opnemen kan deze camera op een maximale resolutie van 1920x1080 (30 fps). De hoofdcamera van de XZ Premium is een 19 megapixel variant met een Exmor RS sensor van 1/2,3 inch en pixelgrootte van 1,22 µm. De lens is Sony's eigen 25 mm G Lens met een diafragma van f/2.0. De camera ondersteunt beeldstabilisatie langs 5 assen, neemt al foto's voordat jij op de sluiterknop hebt gedrukt en ook zaken als HDR en panoramamodus ontbreken niet. Video opnemen kan met een maximale resolutie van 4096 x 2160 (4K) met 30 frames per seconden.  

Een echt onderscheidende functie van de camera van de XZs is de super slow motion mogelijkheid, waarmee je voor de duur van 0,15 seconde beeld met 960 frames per seconde vastlegt. Je levert in deze modus door de extreem korte sluitertijden weliswaar behoorlijk wat lichtgevoeligheid in, maar de mogelijkheid om met extreme vertraging een gebeurtenis vast te leggen maakt een hoop goed. Wil je zien hoe dat in de praktijk uitpakt, bekijk dan de video hieronder.

Super Slow Motion is een waarlijk onderscheidende functie van de Sony Xperia XZ Premium. 

Natuurlijk namen we zoals je van ons gewend bent ook nu weer onder verschillende omstandigheden foto's met de XZ Premium en de S8. Bij het nemen van foto's kan je in de camera app van Sony kiezen tussen verschillende resoluties en beeldverhoudingen. Wij maakten de onderstaande foto's op een resolutie van 19 megapixel en met een beeldverhouding van 4:3 - de maximale stand.

Als we zoals gebruikelijk om te beginnen een foto nemen in onze fotostudio - met de deur op een kier en de flitser uit - zien we dat de lichtgevoeligheid van de XZ Premium een heel eind in de buurt komt van die van de S8. Helaas houdt de gelijke strijd daar wel op, zowel qua scherpte, kleurweergave als contrast doet de S8 het zichtbaar beter. 


Sony Xperia XZs (links) en Samsung Galaxy S8 (rechts) zonder flits

Als we wederom met de deur op een kier een foto maken in onze fotostudio - maar dan met de flitser aan - zien we eigenlijk dezelfde resultaten als bij het vorige scenario, al zijn de verschillen wel een stuk kleiner. Enkel de kleurweergave doet de S8 hier aanzienlijk beter dan de XZ Premium.


Sony Xperia XZs (links) en Samsung Galaxy S8 (rechts) met flits

Als we onder gewone daglichtomstandigheden op kantoor een foto maken zien we dat ook in dit scenario de S8 de betere foto maakt. Vooral wat betreft de weergave van kleuren en het contrast is het verschil overduidelijk. Als we naar het tapijt op de achtergrond kijken zien we ook veel meer details in de tapijtstructuur bij de S8.  


Sony Xperia XZs (links) en Samsung Galaxy S8 (rechts) 

De foto's die we buiten op een zonnige dag met beide toestellen maakten laten zien dat de verschillen hier niet groot zijn. De kleuren worden door de XZ Premium wat harder weergegeven, het is een kwestie van smaak of je dat prefereert of niet. Qua scherpte doet de XZ Premium het net iets beter dan de S8, maar het verschil is niet groot.


Sony Xperia XZs (links) en Samsung Galaxy S8 (rechts)

Onder de streep moeten we vaststellen dat de XZ Premium het niet wint van de Galaxy S8. Dat is zeker geen schande, maar ongetwijfeld wel een teleurstelling voor de fabrikant die juist de nadruk legt op de camerafunctie. De slow motion functie is echt een coole feature, maar de S8 maakt onder de streep de mooiere foto's.

Intern

Waar de kleine broer XZs het nog moest doen met de Snapdragon 820 is de Sony Xperia XZ Premium uitgerust met de meest recente krachtpatser van Qualcomm, de Snapdragon 835 (MSM8998). De Snapdragon 835 is een 10 nm FinFET SoC en het huidige paradepaardje van de Amerikaanse chipgigant. De chipset is voorzien van een octacore processor die bestaat uit twee clusters van elk vier Kryo rekenkernen, die respectievelijk op 2,5 en 1,9 GHz zijn geklokt. De modem is Qualcomms eigen X16 LTE modem waarmee maximale snelheden van 1 Gbps (down) en 150 Mbps (up) kunnen worden gehaald en ook de ondersteuning voor draadloos opladen en Quick Charge versie 4.0 ontbreken niet. De dienstdoende GPU is de Adreno 540 die geklokt is op 710 MHz. 

 Sony Xperia XZ Premium Black

Als we kijken naar de connectiviteit zien we weinig verrassingen, ondersteuning voor de WiFi-standaard 802.11ac, 4G, Bluetooth 5.0 en NFC treffen we allemaal aan. De XZ Premium is verder met 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit uitgerust. Dat zijn keurige waardes, al is van de 64 slechts een kleine 50 GB beschikbaar. Mocht je niet uitkomen kan je de opslagcapaciteit altijd nog uitbreiden met een microSD-kaart van maximaal 256 GB.     

Software

De Sony Xperia XZ Premium is uitgerust met de de meest recente versie van Android Nougat, 7.1.1. Ook in Android 7 heeft Google naast de normale bugfixes weer enkele verbeteringen aangebracht ten opzichte van de voorganger. Zo moet een update van de Doze functie ervoor zorgen dat de accu nog langer meegaat en worden updates van nu af aan op de achtergrond geïnstalleerd. Ook is er een nachtmodus toegevoegd die tijdens de donkere uren het blauwe licht van je scherm filtert en wat geliger maakt, omdat dit rustiger voor je ogen is. Dan is er nog de ondersteuning voor Daydream - Googles VR bril die verderop in 2017 moet verschijnen - die het vermelden waard is. Overigens moet je smartphone aan behoorlijk wat eisen voldoen om Daydream straks echt te kunnen gebruiken.

 

Tenslotte is er in Android 7 eindelijk een mogelijkheid voor een splitscreenmodus ingevoegd. Het werkt nog niet met elke app, maar als het werkt is het een fijne toevoeging. Eindelijk is het dan mogelijk om op je Androidphone twee dingen tegelijk te doen, zowel in rechtopstaande houding als in landscape.

 

Net als veel andere fabrikanten heeft ook Sony ervoor gekozen om de originele Android skin aan te passen. Deze visuele veranderingen wijken niet heel erg ver af van het origineel en zijn wat ons betreft ook zeker niet storend. Wel vermeldenswaardig zijn de ongevraagd vooraf geïnstalleerde apps die we tegenkomen. Het zijn er weliswaar niet overmatig veel, maar ze zijn er wel.

Specificaties

Algemeen
 
MerkSony
ProductnaamXperia XZ Premium Black
Productcode1309-0465
DetailsProductinfo
Besturingssysteem
BesturingssysteemAndroid
Besturingssysteem versieGoogle Android 7.1
Geheugen
Werkgeheugen4096 MB
Opslaggeheugen64 GB
Beschikbaar opslaggeheugen49.92 GB
Geheugenkaartlezer
Beeldscherm
SchermtypeLCD
Schermdiagonaal5.5 inch
Schermresolutie3840x2160
Pixeldichtheid801 ppi
Touchscreen
Touchscreen typeCapacitief
Tweede scherm
Processor
Processor / SoCQualcomm Snapdragon 835
ARM-architectuurARMv8
Aantal cores totaal8
Multi cluster
Type cluster 1Qualcomm Kryo
Snelheid cluster 12450 MHz
Aantal cores cluster 14
Type cluster 2Qualcomm Kryo
Snelheid cluster 21900 MHz
Aantal cores cluster 24
GPUAdreno 540
Camera
Camera (achter)
Cameraresolutie (achter)19 MPixel
Tweede camera (achter)
Camera (voor)
Cameraresolutie (voor)13 MPixel
Tweede camera (voor)
Flitser
Autofocus
Optische beeldstabilisatie
Maximale video opnameresolutie3840x2160
Video framerate30 fps
Toestel
Model typeBar
SIM typeNanosim
Dual SIM
Volwaardig toetsenbord
Stylus
VoedingsaansluitingUSB Type-C
Koptelefoon aansluiting (3,5mm jack)
IP-classificatieIP68 stof (volledig) en waterdicht
Accu
Verwisselbare accu
Accucapaciteit3230 mAh
AccutypeLi-Ion
Snellaad-techniekQuick Charge 3.0
Connectiviteit / Netwerk
2G
3G
4G
WiFi
WiFi Direct
WiFi-standaard (hoogste)WiFi 5 (802.11ac)
Dual-band WiFi
Bluetooth
Bluetooth-versieBluetooth 5.0
Near Field Communication (NFC)
Uiterlijk
Lengte152 mm
Breedte77.7 mm
Dikte8.5 mm
Gewicht192 gram
KleurZwart
Functionaliteit
Barometer
GPS
DLNA
Elektronisch kompas
Gyroscoop
Proximity sensor
Accelerometer
Draadloos opladen
Irisscanner
Vingerafdrukscanner
Ondersteunde Bluetooth profielen
Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)
Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP)
Device ID Profile (DID)
Generic Audio/Video Distribution Profile (GAVDP)
Generic Access Profile (GAP)
Generic Object Exchange Profile (GOEP)
Hands-Free Profile (HFP)
Object Push Profile (OPP)
Personal Area Networking Profile (PAN)
Phone Book Access Profile (PBAP, PBA)
SIM Access Profile (SAP, SIM, rSAP)
Video Distribution Profile (VDP)
Audioformaten
mp3
Videoformaten
3GP
DivX
h.264
MPEG 4
Overige
Garantie2 jaar

Systeemprestaties: Geekbench en PCMark

Met de benchmarks van PCMark en Geekbench testen we op verschillende onderdelen hoe het systeem als geheel werkt. In Geekbench 4 weet de Sony Xperia XZ Premium geen eenduidig resultaat te boeken: op Multi-Core Score pakt het toestel de derde plaats, bij Single-Core score vinden we het apparaat in de middenmoot terug. Bij PCMark zien we duidelijk de positieve invloed van de Snapdragon 835 terug: het toestel zet op één uitzondering na (Video Playback score) louter topprestaties neer.

Grafische prestaties: 3DMark en GFXBench

Met de benchmarks van 3DMark en GFXBench gaan we na hoe het systeem scoort op verschillende onderdelen die verband houden met de grafische prestaties. Net als bij de systeemprestaties presteert de Sony Xperia XZ Premium ook op het grafische vlak over de hele linie uitstekend. 3DMark Ice Storm Extreme (GT1) is de uitzondering - daar eindigt de XZ Premium in de middenmoot en zodoende zelfs onder de XZs en de XZ - verder zien we een keer de derde plaats en twee maal is het toestel zelfs de beste. Bij de GFXBench zien we uitsluitend indrukwekkende prestaties: de XZ Premium pakt 1 keer brons, twee keer het zilver en maar liefst drie gouden plakken.  

Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones testen wij op twee manieren. Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. De helderheid van het beeldscherm zetten we daarbij vast op 100 cd/m². Dit levert voor de meeste smartphones slechts een geringe belasting op, waardoor werktijden van meer dan 10 uur mogelijk zijn. In de PCMark benchmark voor Android zit een accutest die je zou kunnen zien als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Tijdens deze benchmark zetten we de helderheid van het scherm vast op 200 cd/m².

De Sony Xperia XZ Premium is uitgerust met een Li-Ion accu met een capaciteit van 3230 mAh, wat zeker op papier niet erg indrukwekkend is. Denk maar eens aan de Lenovo P2 die een capaciteit van maar liefst 5100 mAh aan boord heeft en ook in vergelijking met zijn peers is de XZ Premium niet heel ruim bemeten, al is het verschil minder groot - 3750 mAh van de Huawei P10 Plus is in dit testveld de hoogste waarde. Toch gaat het er uiteindelijk niet alleen om hoeveel mAh's je onder de kap hebt, maar ook wat je met deze mAh's doet.

Helaas zien we dat wat de XZ Premium doet met zijn mAh's niet geheel toereikend is. In de Afspelen MP4-videobestand benchmark zien we het toestel in het midden van de ranglijst terug, net voor de XZ en de XZs. In de PCMark Work battery life is dit eveneens het geval met dien verstande dat de voorganger van de XZ Premium hier de lijstaanvoerder is. De accuprestaties van de XZ Premium zijn dus middelmatig, geen reden om het toestel uit te sluiten maar ook niet om een feestje te geven. 

 

Conclusie

De XZ Premium is het nieuwe vlaggenschip van Sony's Xperia familie. De heel behoorlijke opslagcapaciteit van 64 GB en werkgeheugen van 4 GB zijn naar verwachting, ondersteuning voor 802.11ac, 4G, NFC en Bluetooth 5.0 ontbreken niet en op papier is klinkt een 4k hdr scherm erg indrukwekkend. Dan zouden we bijna nog de super slow motion functie van de camera met uitstekende specificaties vergeten en wat te denken van de Snapdragon 835, het meest recente paradepaardje van Qualcomm.

Die laatste zorgt ervoor dat de XZ Premium over het algemeen een uitstekende indruk achterlaat in zowel de systeem- als de grafische benchmarks. Vaak eindigt het toestel als eerste op de ranglijst en anders wel op de tweede of derde plek. Daarmee doet het apparaat zijn positionering als high-end toestel zeker eer aan.

Sony Xperia XZ Premium Black

Jammer genoeg kan datzelfde niet gezegd worden van de resultaten die onze metingen van het beeldscherm opleverden. Op praktisch alle fronten kan het toestel de vergelijking met het testveld niet aan. Alleen de gamma-afwijking is zo beperkt dat de XZ Premium in de top drie eindigt, maar door de resultaten op de andere onderdelen is dit nauwelijks een reden voor blijdschap. 

De accu van 3230 mAh levert ook geen indrukwekkende prestaties, eerder middelmatige. Over de camera zijn we ook niet onverdeeld enthousiast. Laten we voorop stellen dat de XZ Premium met de super slow motion functie een unieke en toffe feature aan boord heeft en de foto's die het apparaat schiet zijn zeker niet slecht. De Galaxy S8 maakt echter gewoon nóg betere foto's en dat brengt ons bij de achilleshiel van de XZ Premium: de prijs. 

Sony Xperia XZ Premium Black

Op het moment van schrijven kost een XZ Premium je minimaal 733 euro en dat is een aanzienlijk bedrag. De verwachtingen zijn dan overeenkomstig hoog gespannen en die weet de XZ Premium zoals gezegd niet op elk vlak waar te maken. Bovendien kan het toestel de vergelijking met andere high-end toestellen niet op alle fronten aan. Zo heb je inmiddels voor 649 euro al een Samsung Galaxy S8, die een betere camera, accu en scherm heeft.

De hoop voor Sony die aan de horizon gloort is tijd. De S8 is al wat langer op de markt en wellicht zal de prijs van de XZ Premium in de toekomst zo ver zakken dat er sprake zal zijn van een echte wedstrijd. Voorlopig is dit echter nog niet aan de orde en houden wij de prijzen dan ook in de kast. 


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Sony Xperia XZ Premium Black

Sony Xperia XZ Premium Black

 • Google Android 7.1
 • 4096 MB
 • 64 GB
 • 5.5 inch
 • 3840x2160
 • 19 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
Sony Xperia XZ Premium Silver

Sony Xperia XZ Premium Silver

 • Google Android 7.1
 • 4096 MB
 • 64 GB
 • 5.46 inch
 • 3840x2160
 • 19 MPixel
Niet verkrijgbaar
0
*